Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Házasságotokban közös a...

Házasságotokban közös a kassza? Vagy külön van a pénzetek? Ha külön ki fizeti a számlákat? Ha közös mennyit veszel ki magadra/szepsegapolás ruha?

Figyelt kérdés
2011. jún. 27. 11:42
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
77%
Nincs külön kassza. Egy számla van két kártya hozzá. Nekem így természetes, de nagyjából egyformán is keresünk, bár nálam nem ez a fő ok. Eleve így tartjuk "normálisnak", persze ezek mi vagyunk nem tökéletes példaként akarom felhozni :) Mindenki úgy csinálja ahogy akarja, de mivel lakás, bútorok, életünk közös így nem látom értelmét két bankszámlát fizetni.
2011. jún. 27. 13:31
 32/39 anonim ***** válasza:

13:03: Nem hiszem hogy valtozni fog a velemenyem.

13:29: A peldad valoban szelsoseges, amint mar te is mondtad.

Abban az esetben nyilvan probalnam kiegyenliteni a dolgokat, de megjegyzem, nem talalnam kellemes helyzetnek hogy olyan nagy legyen a kulonbseg.

26L

2011. jún. 27. 22:04
 33/39 anonim ***** válasza:
100%
Kedves 26 éves. A házasság nem arról szól, hogy enyém tiéd. Arról a válás szól. A házasság arról szól, hogy a miénk. Ha a gyerekedért nőként te dolgozol jobban meg, mert lássuk be apuka dolga annyi, hogy megtermékenyíti anyukát, akkor az a TE gyereked? Ha nagyon különböző a fizetés akkor is lehet közös kasszán élni, és azért mert megbeszéljük, hogy én most veszek két polcot a falra 30ezerért akkor nem engedélyt kérek csak szólok, hogy mostantól 30ezerrel kevesebbel kell gondolkodni, ha a számlánkra gondolunk. Mert nincs annál kellemetlenebb mikor én azt hiszem teszem azt 500ezer van a számlán és kiderül hogy párom vett 160ért gépet magának, vagyis nincs 500 a számlán. Mondjuk ha épp spanyol nyaralást szervezek ez egész hasznos infó, hogy tudjam miből lehet költeni. Mivel most diplomázom ebben a félévben nem voltam diákmunkán és a férjem tartott el. De nem húzta a száját ha mondtam, hogy szandál kell mert szétszakadt a tavalyi. Mentünk és megvettük. Pedig mondhatta volna, hogy azt a pénzt Ő kereste meg és Ő fogja elkölteni én meg járjak nyáron is téli csizmában, de a házasság nem erről szól. Ha valakit ennyire feszélyez, hogy ő többet keres mint a másik akkor olyan párt válasszon aki vagy annyit keres mint ő vagy többet. Ennyi az egész.
2011. jún. 28. 07:45
 34/39 anonim ***** válasza:

Kedves utolso:

Na arrol van szo, hogy en nem akarok olyan kellemetlen helyzetekbe kerulni hogy penzt kelljen kerjek a paromtol.

Azt meg hagyd hatarozzal el mindenki mi a jobb neki a kulon kassza vagy a kozos kassza.

Igen, olyan ferjet szeretnek, aki legalabb ugyanannyit keres mint en.

Egyeltalan nem akarok sem beszamolni, sem megjegyezni beszamolaskeppen (mert valjatok be, nemcsak szova teszitek, hanem valamilyen szinten beszamoltok a kozos kassza miatt)hogy mire koltottem a penzem amiert megdolgoztam.

En ilyen vagyok, individualista, fuggetlen tipus. Ez viszont nem jelenti, azt hogy nem tudnek megosztani bizonyos dolgokat egy hazassagban.

Ugy akarom tenni-venni a penzem, ahogy az nekem jolesik. Semmilyenfele beszamolas nelkul. Az en dolgom mit csinalok a penzemmel. Csak a kozos kasszat meg a kozosen megtakaritott penzrol lennek hajlando targyalni a ferjemmel.

En ezt igy talalom jonak, en igy ereznem magam jol es nekem nem fogja megmondani senki, hogy mar bizony maskepp kene mert hazassagrol van szo es minden kozos.

Szamomra nem.

26L

2011. jún. 28. 19:32
 35/39 anonim ***** válasza:
Beszámolok de nem elszámolok. Nem ugyanaz, hogy megosztom egy másik emberi lénnyel hogy elmegyek/mentem venni egy cipőt, mint hogy elszámolok valakivel, hogy ennyi pénzért vettem ennyi cuccot, és pláne nem kérek engedélyt, hogy ugye vehetek fél kiló kenyeret a boltban, hogy ne haljunk éhen. A kommunikáció egy házasságban sok mindenre kiterjed, mint hogy elmondom, hogy amúgy venni akarok egy új kanapét mert a mostani már nagyon ócska. Ez azért is fontos, mert mi van ha a párod tud valakit aki ács és megcsinálná feleannyiért a kanapét, mint amiért te boltban megvennéd. Ez nem jelentés, mint általánosban a tanárnőnek, hogy ki hiányzik és mi volt a lecke, hanem szimpla kommunikáció. Nem a véleményére vagyok kíváncsi hogy szerinte kellett-e volna a 20. pár cipő nekem, de elmondom, hogy voltam és vettem, vagy holnap megyek és veszek. Egy kicsit sem érzem elszámolásnak, vagy hasonlónak. Akármennyire is töröm a fejem és próbálok a lelkem mélyére látni nem érzem úgy, hogy pejoratív lenne az mikor elmondom mire és mennyit költök. Viszont mivel közös kassza van egy 100-200ezres kiadást azért mégis illik megvitatni azzal az emberrel akivel közösen töltitek fel a számlátokat pénzzel. De itt sem könyörögni szoktam, hogy engedje meg, hanem elmondom, hogy szükségünk van az adott dologra, illetve ő is el tudja nekem mondani, hogy kell neki egy új gép (programozó) vagy szeretne a horvát tengerparton nyaralni. Ha nem mondaná el hogy vesz egy laptopot akkor rosszul esne, holott simán bólintanék rá hisz szüksége van a legjobb munkaeszközre. Nem a pénz bántana, hisz megkeresi bőven az új gép árát :) Csak a kommunikáció hiánya bántana. Nélkülem hozza meg a döntést, hogy megveszi a gépet, és ha tetszene ha nem akkor is megvenné, de ha ezt csak úgy megemlíti nekem, hogy vesz valamit, akkor úgy érzem, hogy fontosnak tartja, hogy tudjak a dolgairól.
2011. jún. 28. 19:42
 36/39 anonim ***** válasza:

19:42: Persze, a kommunikacio fontos. De en azt nem emlitettem, hogy a nagy erteku dolgokat nem szukseges vagy nem jo megbeszelni. Peldaul a te peldaid: laptop, kanape, udules. Ezeket nyilvan meg kell beszelni.

En altalanosan beszeltem, a nem tul magas erteku dolgokrol.

Idegesiteni megosztani, hogy mennyit koltottem a kozos hasszankbol. Peldaul ha kozmetikara mennek, vagy ruhat ,ekszert vasarolni. En szivesen eldicsekednem neki, hogy nezd mit vettem meg hasonlok, hisz ennek szukseget is ereznem. De azert ne kelljen mar nekem "megemliteni" hogy mennyit koltottem a kasszankbol. Nem tetszene az ilyesmi na. Ilyen vagyok es kesz.

Nem azert vegeztem egyetemet, nem azert tanultam, nem azert dolgozok, hogy szukseges legyen "megemliteni" ( :)) ) mennyit vettem a kozos kasszankbol. Idegesit maga a gondolat is, nemhogy meg megtegyem.

26L

2011. jún. 29. 12:37
 37/39 anonim ***** válasza:

Elozo vagyok. Hozzatennem meg. :)

Konkluzio: Nekem kozos kassza semmi esetre sem kell. Mindenki kulon a sajatjaval, mellette pedig egy kozos kassza, amelyikbe mindketten tesznek a koltsegekre.

En ezt igy latom fairnek es tokeletesnek!

26L

2011. jún. 29. 12:40
 38/39 A kérdező kommentje:
de egy házasságban minden KÖZÖS. ezért házasság. és válás esetén ha az asszony nem dolgozott ezért is jár nekem minden megszerzett vagyon fele akármelyikük nevén van is
2011. jún. 29. 16:04
 39/39 anonim ***** válasza:

Na eppen azert lenne jo elintezni hazassagkor hogy nem kelljen megosztani a felet a masikkal valas eseten.

Szukseges ehhez egy szerzodes. Es akkor mindenki marad a sajatjaval.

Minek kell neked fele annak ami a felesegede volt? Elegedj meg a tieddel! Ferfi letedre mersz ilyesmit irni!

26L

2011. jún. 29. 17:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!