Házasságotokban közös a kassza? Vagy külön van a pénzetek? Ha külön ki fizeti a számlákat? Ha közös mennyit veszel ki magadra/szepsegapolás ruha?
13:03: Nem hiszem hogy valtozni fog a velemenyem.
13:29: A peldad valoban szelsoseges, amint mar te is mondtad.
Abban az esetben nyilvan probalnam kiegyenliteni a dolgokat, de megjegyzem, nem talalnam kellemes helyzetnek hogy olyan nagy legyen a kulonbseg.
26L
Kedves utolso:
Na arrol van szo, hogy en nem akarok olyan kellemetlen helyzetekbe kerulni hogy penzt kelljen kerjek a paromtol.
Azt meg hagyd hatarozzal el mindenki mi a jobb neki a kulon kassza vagy a kozos kassza.
Igen, olyan ferjet szeretnek, aki legalabb ugyanannyit keres mint en.
Egyeltalan nem akarok sem beszamolni, sem megjegyezni beszamolaskeppen (mert valjatok be, nemcsak szova teszitek, hanem valamilyen szinten beszamoltok a kozos kassza miatt)hogy mire koltottem a penzem amiert megdolgoztam.
En ilyen vagyok, individualista, fuggetlen tipus. Ez viszont nem jelenti, azt hogy nem tudnek megosztani bizonyos dolgokat egy hazassagban.
Ugy akarom tenni-venni a penzem, ahogy az nekem jolesik. Semmilyenfele beszamolas nelkul. Az en dolgom mit csinalok a penzemmel. Csak a kozos kasszat meg a kozosen megtakaritott penzrol lennek hajlando targyalni a ferjemmel.
En ezt igy talalom jonak, en igy ereznem magam jol es nekem nem fogja megmondani senki, hogy mar bizony maskepp kene mert hazassagrol van szo es minden kozos.
Szamomra nem.
26L
19:42: Persze, a kommunikacio fontos. De en azt nem emlitettem, hogy a nagy erteku dolgokat nem szukseges vagy nem jo megbeszelni. Peldaul a te peldaid: laptop, kanape, udules. Ezeket nyilvan meg kell beszelni.
En altalanosan beszeltem, a nem tul magas erteku dolgokrol.
Idegesiteni megosztani, hogy mennyit koltottem a kozos hasszankbol. Peldaul ha kozmetikara mennek, vagy ruhat ,ekszert vasarolni. En szivesen eldicsekednem neki, hogy nezd mit vettem meg hasonlok, hisz ennek szukseget is ereznem. De azert ne kelljen mar nekem "megemliteni" hogy mennyit koltottem a kasszankbol. Nem tetszene az ilyesmi na. Ilyen vagyok es kesz.
Nem azert vegeztem egyetemet, nem azert tanultam, nem azert dolgozok, hogy szukseges legyen "megemliteni" ( :)) ) mennyit vettem a kozos kasszankbol. Idegesit maga a gondolat is, nemhogy meg megtegyem.
26L
Elozo vagyok. Hozzatennem meg. :)
Konkluzio: Nekem kozos kassza semmi esetre sem kell. Mindenki kulon a sajatjaval, mellette pedig egy kozos kassza, amelyikbe mindketten tesznek a koltsegekre.
En ezt igy latom fairnek es tokeletesnek!
26L
Na eppen azert lenne jo elintezni hazassagkor hogy nem kelljen megosztani a felet a masikkal valas eseten.
Szukseges ehhez egy szerzodes. Es akkor mindenki marad a sajatjaval.
Minek kell neked fele annak ami a felesegede volt? Elegedj meg a tieddel! Ferfi letedre mersz ilyesmit irni!
26L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!