Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Házasságotokban közös a...

Házasságotokban közös a kassza? Vagy külön van a pénzetek? Ha külön ki fizeti a számlákat? Ha közös mennyit veszel ki magadra/szepsegapolás ruha?

Figyelt kérdés
2011. jún. 27. 11:42
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
100%

Nincs közös kassza, nálunk ez vált be.

A férjem fizeti a csekkeket (víz, villany, fűtés, telefon, internet, szemét díj). Én a UPC-t, mert az utalásos, és majdnem mindig én vásárolok. Élelmiszert, a babának ruhákat, pelenkát, stb.

A fennmaradó összeggel mindenki maga gazdálkodik. Persze ha valamelyikünknek elfogy a pénze, akkor egyértelmű, hogy a másik "kisegíti". De így nem kell elszámolnom, hogy épp hány pár felesleges cipőt vettem, és a férjem annyit járhat a bicikli boltba, amennyit akar. :)

Van megtakarításunk, abból nem veszünk ki soha külön, csak közös megegyezéssel (pl. autó javításra).

Egy házasságban minden közös. Ez így oké. De attól, hogy nem dobjuk össze az egészet, és "osztjuk el" a maradékot, attól még nem jelenti azt, hogy semmi közünk egymás pénzéhez. Csak épp mindenkinek megvan a maga kis pénze, amit arra költ, amire akar. Nyilván a nagyobb kiadásokat közösen fedezzük.

Anyukámék 25 évig közös kasszán voltak. Én abban sem találok semmi kivetni valót, nekik az vált be, nekünk ez. Az más kérdés, hogy anyuék azért voltak közös kasszán, mert apu képtelen volt beosztani a pénzt. Így anyu gazdálkodott. Nekem csak az volt furcsa, amikor apu pl. buszjegyre kért pénzt, vagy fodrászra, mert tényleg semmi saját pénze nem volt.

2011. jún. 27. 12:16
 22/39 anonim ***** válasza:
A pénz közös. Itthon vagyok gyeden, de ettől még nem érzem magam eltartottnak, ha kell valamire, akkor veszek ki onnan, ahol tartjuk. A számlákat az fizeti, aki elmegy a postára. Magamra nem nagyon költök, ha esedékes a fodrász vagy kell egy ruha, akkor nem gond, ha van miből :) De inkább a gyerekekre megy el a pénz. Ha van, akkor nem mondja a férjem, hogy ne vásárolgassak, csak ha nincs, akkor.
2011. jún. 27. 12:17
 23/39 anonim ***** válasza:
Mi még nem vagyunk házasok, viszont két éve bérlünk közösen egy albérletet. Közös a kassza, az albit, számlákat általában én fizetem ki, mert nekem korábban jön meg a fizetésem, a párom fizetéséből meg élünk. Igazából nem is nézzük, hogy most éppen kinek a fizetését költjük, mert közös minden. Nincs dugipénzem. Neki sincs...elvileg :) Ha ruhákat veszünk, azt előzetesen bejelentjük a másiknak, de sosem mondunk nemet.
2011. jún. 27. 12:22
 24/39 anonim ***** válasza:
69%

12:14'es vagyok.

Utolsso: Na ezekrol a "bejelentesekrol" van szo.

En nem birnek ilyesmit. Kifejezetten idegesitene. Nehogy mar be kelljen szamoljak mit kell megvennem magamnak.

Ami az en penzem, az az enyem es kesz. En dolgoztam meg erte, ugy es annyit koltok ahogy akarok. A koltsegekre meg kulon hozzajarulok. No beszamolas!

26L

2011. jún. 27. 12:32
 25/39 anonim ***** válasza:
95%

Kedves 12:32-es 26éves nő,

Majd ha szerelmes leszel az igaziba, talán te is másképp fogod látni.

Mi is közös kasszán vagyunk férjemmel, pontosabban ő adja oda az egész fizetését nekem, mert úgyis én fizetem a számlákat, vásárolok a boltban.

Ha kell neki pénz szól és kivesz a helyéről.

Ha én akarok valami nagyobb dolgot venni, én is megbeszélem vele.

Ezek nem "engedélykérések", csak szólunk a másiknak, főleg ő, mert szeretem számon tartani, mikor mire mennyit költöttünk.

Nem ellenőrizgetés céljából, hanem mert havonta rettentő kevés pénzből élünk, be kell osztani és szeretem látni mennyi jut még hó végére, hogyan gazdálkodtunk eddig.

Én mindig is nagyon öntörvényű nő voltam, aztán mikor szerelmes lettem a férjembe, eszembe sem jutott, hogy külön utaim legyenek.

Minden közös, nem csak a házasság miatt, hanem mert valóban egy pár vagyunk függetlenül attól, ki dolgozott meg a pénzért.

Jóban, rosszban, gazdagságban, szegénységben...

Volt, mikor munkanélküliként csakis az ő keresetéből éltünk sokáig.

Most én keresek jobban, de ez semmit sem számít, a közös kassza ugyanúgy megmaradt, hisz nincs "én pénzem, te pénzed".

Ha valamelyikünk jobban keres annak örülünk, mivel így több jut MINDKETTŐNKRE.

Számomra ez a párkapcsolat.

2011. jún. 27. 13:03
 26/39 anonim ***** válasza:
Közös kasszán vagyunk, a közös dolgok abból mennek, eseti, hogy kinek mikor kell valami saját magára (fodrász, ruha stb.) akkor szól, akinek kell és megbeszéljük, általában nincs a másiknak kifogása, olyan mondjuk volt már, hogy kértem, hogy pár napot várjunk, amíg megjön a fizu, utána lehet ruhát venni stb.
2011. jún. 27. 13:08
 27/39 anonim ***** válasza:
100%
Közös kassza van! Nálunk működik, mert intelligensen meg tudjuk oldani. Levesszük a fizunkat, az megy a dugihelyre! Onnan fizetjük a számlákat, kaját stb. Még a hó elején kiveszünk x összeget, az a félretett pénz, ahhoz nem nyúlhatunk. A többiből mindketten bármikor kivehetünk. Természetesen ha nagyobb összegről van szó, azért szólunk,hogy kell és kivettük. Nálunk ez bevált, kb. ugyanannyit költünk magunkra!
2011. jún. 27. 13:08
 28/39 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a "beszámolást" sokan nem úgy értik, ahogy mondják... :)

Én 12:10 vagyok és nekünk is külön számlára megy a pénz. Nem beszámolok a férjemnek, vagyis inkább akkor nem így mondom, mivel sokan félre értik. Inkább megemlítem neki, de nem az engedélykérés miatt. Ő is így tesz... Ez nem is beszámolás, vagy elszámolás, hanem csak elújságoljuk egymásnak. S, amikor csak egy 1-2 ezer ft- os tételről van szó, természetesen az kb szóba se kerül... De mondjuk azt megemlítette a férjem, hogy venni szeretne egy új xboxot.. Ami azért nem 1-2 ezer ft... Ekkor sem az engedélyemet kérte, csak megkérdezte, h mit szólok hozzá...ennyi.. Persze, mit szóltam volna? Azt természetesen vegye meg, ha szeretné. :) Szóval, én így értettem a beszámolok dolgot... Hogy tudunk arról, h a másik mit szeretne venni.. Sztem ebben nincs semmi olyan, ami nem vállalható.

Akiknél pedig kevés a pénz, ott egyértelmű, hogy megbeszélik egymással, hogy mit szabad és mit nem szabad megvenni. (pl egyik bnőm mesélte, hogy ők átbeszélik mi az, amire most van pénz, és mi az, amit nem vehetnek meg)

2011. jún. 27. 13:14
 29/39 anonim ***** válasza:
72%

A válasz írója 80%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 13:03

Tökéletesen leírtad!!! Mi is pont így vagyunk. El sem tudnám képzelni máshogy!

2011. jún. 27. 13:17
 30/39 anonim ***** válasza:
78%

A 26 éves Nőtől csak annyit kérdeznék, hogy mi van akkor, ha pl a párod keres 60-80 ezret, Te pedig 200-at? betesztek mindketten a közösbe mondjuk 40 ezret. Abból fizetitek a rezsit stb. A párodnak marad 20-40 ezer, neked pedig 160 ezer. Ő gazdálkodjon abból, te meg a sajátodból. Igaz? Te elmész a legdrágább butikokba vásárolni, a párod meg menjen a turkálóba. Ő veszi az olcsó kaját, te pedig a jó minőségű ételeket, és hagyod, h a párod végignézze a dőzsölésed.

Na neee... Jó persze ez egy elég szélsőséges verzió, csak éreztetni szerettem volna a szitut. Én soha nem tudnám elnézni, hogy a férjem kevesebbet tud költeni magára, én meg két kézzel szórom a pénzt.

Sőt, volt olyan időszak, mikor még nem is voltunk házasok, csak jegyesek s én még egyetemre jártam, épp nem volt munkám, és a férjem tartott el. S neki ez tök természetes volt, s még akkor is mindent megvett nekem, amit tudta, hogy szeretnék... egyáltalán nem spórolt rajtam. Ha ő veszítené el a munkahelyét, akkor ugyan így tennék én is!! Amit én megkeresek pénzt az az övé is ugyan úgy, s amit ő keres meg, az az enyém is... Ez mindkettőnknek a legtermészetesebb dolog a világon.

2011. jún. 27. 13:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!