Házasságotokban közös a kassza? Vagy külön van a pénzetek? Ha külön ki fizeti a számlákat? Ha közös mennyit veszel ki magadra/szepsegapolás ruha?
Bár még nem élek házasságban, látom, hogy otthon teljesen közös a kassza, nincs "anyuka pénze", meg "apuka pénze", hanem a család pénze van, amit anyuka meg apuka a családra költ, főleg ránk, gyerekekre, emiatt néha bűntudatom van:/
Szóval abszolút közösbe megy minden.
nálunk is csak az esküvő napja óta közös, a jegyesség idején, bár együtt éltünk nem volt közös kassza.
egyébként szerintem is azért házasodtunk össze, hogy közösen boldoguljunk. a házasság fúzió, érzelmi is, anyagi is, családi is. ami kettő volt, egy lett, ez a lényege. de van, akiknek praktikusabb a külön kassza, ilyen-olyan okból.
A válasz írója 82%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 11:46
Nálunk is így van, és bevált... Én nem szeretnék az utolsó filléríg elszámolni, Tőle sem várom el hogy minden fillért letegyen az asztalra...
Hát... szerintem úgy kell lennie, ahogy a feleknek jó.
Én soha nem értettem azt, aki külön kasszán van egy házasságban, de ha nekik úgy jó, akkor csinálják úgy :)
Mi közös kasszán vagyunk, nincs olyan, h ez az én pénzem, az meg a tiéd.
Annyit költök magamra, amennyit szeretnék, s a férjem is annyit költ, amennyit szeretne. Nincs abból nálunk vita, hogy ha pl én többet költöttem, akkor ő azt összeszámolgatja, és utána következő hónapban megszabja, h annyival kevesebbet szabad.
Kifizeti a férjem a számlákat, meg amiket kell, és ami marad, abból gazdálkodunk. Elmegyünk bevásárolni, megvesszük azt is, amit ő szeretne, meg azt is, amit én.. Ha egy drágább dolgot szeretnék megvásárolni, akkor mindig megemlítem neki, de szinte soha nem kapok nemleges választ. Ugyan így van fordítva is.
23/N
A kérdező kommentje:
Miért van annyi helyen hogy nem közös minden pénz? egy házasságban mindennek köösnek kéne lennie nem?
Persze hogy közös, de vannak olyan kiadások, amit ne kelljen már megbeszélni.. Se nekem vele, se Neki velem...
En nem vagyok sem parkapcsolatban, sem hazassagban, de szerintem a kassza igenis kulon kell legyen, illetve egy kozos is, kerdezo.
Tehat ugy latom a legjobbnak, hogy mindenkinek meglegyen a sajat kasszaja, es legyen egy kulon kassza amibe a ket fel tesz a koltsegekre. En igy latom helyesnek. Igy nem kell senkinek semmirol sem magyarazkodni.
Ha mar valaki megdolgozik a fizeteseert, azt azert ne koltse ossze-vissza a parjaval. Tudja kabe mennyit koltott mire es mennyit takaritott meg.
26L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!