Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Házasságotokban közös a...

Házasságotokban közös a kassza? Vagy külön van a pénzetek? Ha külön ki fizeti a számlákat? Ha közös mennyit veszel ki magadra/szepsegapolás ruha?

Figyelt kérdés
2011. jún. 27. 11:42
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
Mi közös kasszán vagyunk. A pénzünk külön számlára megy, a csekkeket átutalással fizetjük, amit a férjem számlájáról rendezünk. Vásárolni, tankolni stb. általában az én kártyámról szoktunk, de ez nem törvényszerű, van mikor az övéről, de mivel a fizujának nagy része elmegy a csekkekre így természetes, hogy az enyémről megy több a vásárlásokra. Sosem számoltatjuk el egymást fillérre, nagyobb összegű dolgokat mindig megbeszélünk, de pl. egy bevásárlás vagy 1-2-3 ezer forint értékű dolgok megvétele előtt nem kérdezzük meg egymást. Mindig tudjuk, hogy mikor mit engedhetünk meg magunknak, húzósabb hónapokban egyikünk sem csinál még 2-3 ezer ft-os extra kiadást sem.
2011. jún. 27. 11:57
 12/39 anonim ***** válasza:
100%

Bár még nem élek házasságban, látom, hogy otthon teljesen közös a kassza, nincs "anyuka pénze", meg "apuka pénze", hanem a család pénze van, amit anyuka meg apuka a családra költ, főleg ránk, gyerekekre, emiatt néha bűntudatom van:/

Szóval abszolút közösbe megy minden.

2011. jún. 27. 11:58
 13/39 anonim ***** válasza:
nem vagyunk házasok 1ütt élünk de közös a kassza....közösek a költségek és a nagyobb kiadásokat is megbeszéljük...
2011. jún. 27. 11:58
 14/39 A kérdező kommentje:
Miért van annyi helyen hogy nem közös minden pénz? egy házasságban mindennek köösnek kéne lennie nem?
2011. jún. 27. 12:01
 15/39 napietus ***** válasza:
86%

nálunk is csak az esküvő napja óta közös, a jegyesség idején, bár együtt éltünk nem volt közös kassza.

egyébként szerintem is azért házasodtunk össze, hogy közösen boldoguljunk. a házasság fúzió, érzelmi is, anyagi is, családi is. ami kettő volt, egy lett, ez a lényege. de van, akiknek praktikusabb a külön kassza, ilyen-olyan okból.

2011. jún. 27. 12:05
 16/39 Antóniaa ***** válasza:

A válasz írója 82%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 11:46

Nálunk is így van, és bevált... Én nem szeretnék az utolsó filléríg elszámolni, Tőle sem várom el hogy minden fillért letegyen az asztalra...

2011. jún. 27. 12:07
 17/39 anonim ***** válasza:
100%

Hát... szerintem úgy kell lennie, ahogy a feleknek jó.

Én soha nem értettem azt, aki külön kasszán van egy házasságban, de ha nekik úgy jó, akkor csinálják úgy :)

Mi közös kasszán vagyunk, nincs olyan, h ez az én pénzem, az meg a tiéd.

Annyit költök magamra, amennyit szeretnék, s a férjem is annyit költ, amennyit szeretne. Nincs abból nálunk vita, hogy ha pl én többet költöttem, akkor ő azt összeszámolgatja, és utána következő hónapban megszabja, h annyival kevesebbet szabad.

Kifizeti a férjem a számlákat, meg amiket kell, és ami marad, abból gazdálkodunk. Elmegyünk bevásárolni, megvesszük azt is, amit ő szeretne, meg azt is, amit én.. Ha egy drágább dolgot szeretnék megvásárolni, akkor mindig megemlítem neki, de szinte soha nem kapok nemleges választ. Ugyan így van fordítva is.

23/N

2011. jún. 27. 12:10
 18/39 Antóniaa ***** válasza:

A kérdező kommentje:

Miért van annyi helyen hogy nem közös minden pénz? egy házasságban mindennek köösnek kéne lennie nem?

Persze hogy közös, de vannak olyan kiadások, amit ne kelljen már megbeszélni.. Se nekem vele, se Neki velem...

2011. jún. 27. 12:12
 19/39 anonim ***** válasza:
11.57-es vagyok. Egyébként attól hogy külön számlára megy a pénz természetesen mindent közösnek tekintünk, de szerintem ez kitűnt az előző válaszomból is. Kb. tudjuk, hogy mennyi megtakarítás van mindkét kártyán, de sosem tudom fillérre pontosan, hogy mennyi pénz van az ő kártyáján, de nem azért mert nincs közöm hozzá, hanem mert nem számoltatjuk el egymást. Hogy mennyit költünk ruhákra, szépségápolásra? Változó, azért nem tudok rá pontos választ adni, mert akkor veszek ruhát, ha valamire szükség van, ebben a hónapban pl. 2 melltartót vettem, a múlt hónapban 3db felsőt egy nadrágot, férjemnek 2-3 pólót. Tisztálkodási szereken kívűl (tusfürdő, fogkrém, testápoló, golyós dezodor, stb.) van prrümöm, arctisztítóm, arckrémem amik talán extrának számítanak az alap dolgokon kívül, bár szerintem nem azok, mert nem luxus árkategóriásak, 5-6 hetente hajat festetek és ennyi. Minden cikkből keresem a jó minőséget elfogatható áron.
2011. jún. 27. 12:12
 20/39 anonim ***** válasza:
17%

En nem vagyok sem parkapcsolatban, sem hazassagban, de szerintem a kassza igenis kulon kell legyen, illetve egy kozos is, kerdezo.

Tehat ugy latom a legjobbnak, hogy mindenkinek meglegyen a sajat kasszaja, es legyen egy kulon kassza amibe a ket fel tesz a koltsegekre. En igy latom helyesnek. Igy nem kell senkinek semmirol sem magyarazkodni.

Ha mar valaki megdolgozik a fizeteseert, azt azert ne koltse ossze-vissza a parjaval. Tudja kabe mennyit koltott mire es mennyit takaritott meg.

26L

2011. jún. 27. 12:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!