Házastársak, párok: Közös kassza, külön kassza?
Nálatok hogy működik a rendszer? Közös kasszán vagytok, vagy külön számlán tartjátok a pénzt?
A rezsi, étel, egyéb közös kiadások fizetése honnan megy, hogyan?
Marad még ezután pénzed, hogy saját magadra költs, férj/feleség beleszólása nélkül, szabadon?
Tudsz félretenni, vagy közösen tesztek félre?
Mik a közös kassza előnyei/hátrányai? És a külön kasszánál ugyanez?
Tapasztalatokat várok! Köszönöm!
Mi fele-fele kasszán vagyunk. Mindenkinek a saját számlájára érkezik a fizetése (ez külön kassza), viszont közösen fizetünk dolgokat (ez meg közös). Pl. én a rezsit, ő meg hiteltörlesztéseket. Kaját hol egyikünk, hol másikunk fizeti. Ha ajándékot akarunk egymásnak venni, akkor simán megtehetjük. Nem kell trükközni, elkülöníteni. Ha viszont magamnak akarok venni valamit, akkor nem kell kérnem, elszámolnom. Ez nekünk már 5 éve működik. Úgy is házastársi vagyonközösség van nálunk, tökmin1 ki, mit fizet.
Mondjuk az a megfigyelésem, hogy azok akik közös kasszán vannak és kevesebbet keresnek, kevesebbet tesznek a közösbe, azok nagyon tudják élvezni a helyzetet. :)
Mi közös kasszán lennénk, csak nem tudunk.
Az esküvőt követően a férjem elvesztette a munkáját, másfél évig nem talált. Akkor ideadta nekem a munkanélkülit, hogy tegyem a fizetésemhez, és rám volt bízva a pénz kezelése.
Most talált munkát Pesten, de az 200 km-re van itthonról, úgyhogy külön lakásban, külön kasszán élünk. Ez viszont elég érdekes alakult, mert ha hazajön természetesen én fizetem a kaját a boltban. Ha én megyek hozzá mindig valamilyen nagy szupermarketben vásárolunk, ahol ruházati termékek is vannak, mert itthon 2 kínai van és semmi más. Szóval én mindig veszek valami ruhát is, ami kicsit megdobja a végösszeget, és így mindig én fizetem ki ott is az ennivalót, a párom meg nem nagyon tiltakozik ellene. Sőt, most már mintha természetes lenne, hogyha ott vagyok akkor én fizetek, akkor is, ha csak 1 kg kenyér kell.
Egyik közeli ismerősöm közös kasszán volt az asszonnyal. Mindent ő fizetett. A nő a keresetét nem használta, csak a pasi. Mikor elváltak, kiderült, hogy a csaj marha szép összeget takarékoskodott össze apu mellett. :S
Szerintem közös lónak túrós a háta.
Mi közös kasszán vagyunk(mondjuk szülőknél lakunk,hol itt hol ott)(segítjük őket)Az én fizum marad a kártyámon,az övét levesszük és abból adunk anyuéknak és anyóséknak,és fizetünk amit kell,ami marad az meg beosszuk,ha veszünk ki belőle hogy magunknak vegyünk valamit abba nem szólunk bele.Most pl:a közösen autót vettünk(ugye ami a számlámon volt).
24/L
Egy folyószámlánk van 2 bankkártyával. Nem nézzük, hogy ki mennyivel járult hozzá a bevételekhez, minden közös.
A számlák befizetése után mindig annyit használunk belőle amennyi kell. Nem kérdezgetjük a másikat, hogy mennyit vett ki, meg mire. (Persze mindketten takarékosak vagyunk. Két pedagógus fizetéssel máshogy nem is lehet.)
Fizetéskor megpróbálunk valamennyit félretenni egy megtakarítási számlára, amiről közvetlenül nem tudunk pénzt kivenni, csak átutalással. Na ez a férjem nevén van, de csak azért, mert nem értem rá ügyfélfogadási időben, mikor nyitottuk. Az ebankon keresztül viszont én is tudok róla utalni. Szóval minden közös, és minden rendben van nálunk pénzügyekben. Ezen még soha nem veszekedtünk.
15:24
De a nő eldugta, nem mondta, hogy hol van, nem közölte sem a férjével, sem a bírósággal. A bíróság meg nem nyomozó hatóság. Szóval... :S
Vannak ilyen gerinctelen emberek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!