Mit tegyek? Ne menjünk hozzájuk egy ideig?
A kislányunk 4 éves,nagyon aranyos,szófogadó kislány.A hétvégén anyukáménál aludt.
A követező történt:
A nagyi a konyhában főzött,a lányom meg az ágyon ugrált (most egy az új kedvenc elfoglaltsága reggel).Apukám rászól,hogy fejezze be,mert idegesíti.A lányom nem fejezte be,ezért apukám lerántotta az ágyról és megpofozta!De olyan erősen,hogy még most is látszik a kis arcán a keze nyoma :(
Természetesen azonnal elhoztam,kb fél órán át zokogott még itthon is.
De régebben,amikor a lányom még kisebb volt,és a cumiról szoktattam le,akkor apukám valamiért ideges lett és a kocsiban kitépte a lányom szájából a cumit és kidobta az ablakon.Nem hiszem,hogy ez a normális megoldás.
Mit tegyünk?
Hasonló dolog történt nálunk is, csak nálunk anyósom kezdett el pofozkodni. Egy darabig nem is engedtem oda, mondjuk a lányom sem nagyon kívánkozott. anyósom soha nem ütötte meg a fiát. Viszont van a családban egy anyuka aki veri mindkét gyerekét, és ez anyósomnak módfelett megtetszett. A pofon elött már fél évvel azt hallgattuk, hogy a lányunkat meg kellene verni ( oka nem volt, kezelhető volt mindíg, a hisztikorszakot is megúsztuk egy(!) toporzékolós kiborulással, a többit szinte észre sem vettük. Anyós meg csak nyomatta a szöveget, hogy meg kell verni, meg hülye, meg neveletlen, mindezt persze a kislány jelenlétében. Volt olyan hogy náluk voltunk, és anyós kitalálta hogy a kislány nem ülhet a fotelba, csak a sámlira, mert ő azt mondja, és addig szekálta a gyereket amíg az sírni nem kezdett, aztán elmondta minden hülyének. Vagy pl elvette előle az ételt azzal a szöveggel, hogy nem adok többet mert te rossz vagy. ( a kislány még csak meg sem szólalt, evett szépen ) Szóval anyós megbolondult, és miután meg lett neki mondva hogy márpedig mi nem vagyunk hívei a gyermekbántalmazásnak, teljesen kiakadt. A kislány bekerült oviba, ahol eltanulta a többi gyerektől, hogy kidugja a nyelvét, de nem tudta hogy ez mit jelent ( én sem tudom :D ). Azt hitte vicces, és anyós meg szó nélkül szájonvágta, majd elviharzott, mikor szóvá tettem, hogy ne verje a gyerekemet, mert ha én nem teszem, akkor neki meg végképp nincs hozzá joga. A lányunk a mai napig azt hiszi, hogy azért kapta a maflást, mert nyalogatta a száját, ugyanis még mindíg nem tudja hogy mit jelent ha kidugja a nyelvét.
Ezután nem ment hozzájuk, és most sem szívesen engedem.
Nem célom, hogy bárkit is megbántsak, ám komolyan nem értem a mai anyukák szemléletét. Sokak számára a gyerek szent és sérthetetlen, az ember még a szavát sem emelheti fel előttük, mert "sérül a lelkivilága".
Egyébként a félreértések elkerülése végett most leszögezném: nem vagyok sem szadista, sem "gyerekverő". Azt a nézetet vallom, hogy folyamatos veréssel nem lehet nevelni sem embernél, sem állatnál. Mégegyszer kihagsúlyozom: FOLYAMATOS bántalmazást, terrort értek ezalatt! Megbocsáss, de az, hogy a csemete a gyermekévei alatt körülbelül öt pofont, három seggrecsapást kap, az nem bántalmazás kategória. Ez egy figyelmeztetés, ami az őt érdekeit szolgálja. Vagy csak nem azt akarod mondani, hogy szívesen végignéznéd, amint a kislányod a heves ugrálásban leesik az ágyról és - teszem azt - eltörik valamije? A bajt meg kell előzni! Amennyiben a veszélyhelyzetek alkalmával nem kap erős figyelmeztetést, újból és újból belebotlik abba. Addig folytatja, amíg komoly baj nem történik. Figyelmeztetnélek, hogy a "majomszeretet" NEM igazi szeretet!
De nekem ne higyjen senki, inkább nézzen meg egy példát az életből. Itt van a régi iskolarendszer. A körmösök, kukoricán való térdelések korszaka. Az idősebb rokonok ennek még tanúi voltak, igazolni tudják, hogy akkor még csend és fegyelem volt a tanórákon. Ezzel szemben mi van napjainkban? A tanártól megvontak minden fegyelmező ezközt, elég csúnyán néznie a csínytevő diákra, az már indul is feljelenteni, vagy rosszabb esetben kezet is emel rá. A tanórákon ricsaj van, képtelenség haladni a tananyaggal... Ez miért lenne jobb? Ide vezet a túlzott engedékenység. Meg is nézhetjük mi lesz ezekből a gyerekekből: felelőtlen, primitív kamaszság, majd képzetlen, munkanélküli, alkoholista felnőtt réteg.
Még egy dolog megragadta a tekintetemet, mégpedig az "igen intelligens" válaszolók írásai.
"Nem számít, hogy ki bántja a gyerekemet, még akkor is kitaposnám a belét, ha a tulajdon apámról lenne szó!" (Nem szó szerinti idézet, de a lényeget visszaadja.)
Igen tisztelt válaszoló Édesanya! Hol van benned a tisztelet apád iránt, aki felnevelt Téged? Neked komolyan az a fontosabb, hogy megkapd a "szuperanya" címet, a tulajdon apádat megtagadva? Ezzel a kijelentéssel állítottad ki a saját szegénységi bizonyítványod. Tisztában vagyok az anyai ösztönök erősségével, de talán ilyen esetben kordában kellene őket tartani. Vagy számodra mi az első? A heves, zabolátlan anyai ösztön, vagy a példamutatás és a tisztelet?
Pontosan ilyen hálátlanok a gyermekek a kisiskolás életszakaszuktól fogva. Aztán Ha már megszületik a saját csemetéjük, a szülők mehetnek a süllyesztőbe, mert "az én drága gyermekem az első". Tényleg? Ő volt az, aki felnevelt és gondoskodott rólad? Hát nem! Akkor kinek is tartozol tisztelettel és hálával elsősorban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!