Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek? Ne menjünk hozzáju...

Mit tegyek? Ne menjünk hozzájuk egy ideig?

Figyelt kérdés

A kislányunk 4 éves,nagyon aranyos,szófogadó kislány.A hétvégén anyukáménál aludt.

A követező történt:

A nagyi a konyhában főzött,a lányom meg az ágyon ugrált (most egy az új kedvenc elfoglaltsága reggel).Apukám rászól,hogy fejezze be,mert idegesíti.A lányom nem fejezte be,ezért apukám lerántotta az ágyról és megpofozta!De olyan erősen,hogy még most is látszik a kis arcán a keze nyoma :(

Természetesen azonnal elhoztam,kb fél órán át zokogott még itthon is.

De régebben,amikor a lányom még kisebb volt,és a cumiról szoktattam le,akkor apukám valamiért ideges lett és a kocsiban kitépte a lányom szájából a cumit és kidobta az ablakon.Nem hiszem,hogy ez a normális megoldás.

Mit tegyünk?

2011. márc. 27. 16:23
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
38%
Nem tudom,hogy most elvigyem-e orvoshoz(pszihológushoz) a lányomat vagy várjak,hátha elfelejti...- hát ezen csak nevetni tudok. Az ilyen hozzáállástól lesznek életképtelenek a mai fiatalok. Mondom ezt 21 éves fejjel. Én is kaptam pofont, okát is tudtam kész. Megértettem nem pátyolgattak utánna el is felejtettem másnapra. Ha körbe lettem volna ugrálva, hogy jajj szegényem stb, tuti jobban megviselt volna. Öcsém 6 éves ő is kapott már nagyszülőktől (igaz az inkább dorgálás féle volt). MOst jön a meglepi, nem esett mély depresszióba utánna, sőt szerintem örült, hogy nem én voltam ott (bár akkor már nem is meri megcsinálni). Na ő szófogadó, bár két fiútesóval hamar megtanulta.
2011. márc. 27. 16:43
 12/23 anonim ***** válasza:
62%
Azt írod, azonnal elhoztad. Honnan szereztél tudomást róla? Gondolom, nem a gyerek telefonált. És ha Te is ott voltál esetleg, miért hagytad, hogy bántsa a nagypapa? Az is tény valóban, hogy kicsit szófogadóbb lehetne, de ha otthon ugrálhat az ágyon, joggal gondolta, hogy a nagyszülőknél is.
2011. márc. 27. 16:44
 13/23 anonim ***** válasza:
69%

Meg mondod, hogy NEM emelhet kezet a gyerekre, vagy többet nem viszed oda.

Mikor én gyerek voltam, ki volt adva a nagyszülőknek, hogy rám kezet nem emelhetnek. Volt is olyan, hogy az összes többi unoka kapott a fakanállal én meg nem. Én sosem kaptam, akármi volt, sosem, mert tudták, hogy akkor többet nem visznek.

Otthon kaptam én is, de a nagyszülőknek ki volt adva, hogy nem bánthatnak.

Most ugyanez van, az enyémre is megmondtam, hogy kezet rá nem emel, vagy nem hozom többet. Nem is kapott még sosem, pedig én kaptam anno. Meg eleve szerintem az unokájával sokkal toleránsabb az ember, mint anno a saját gyerekével.

Elég fura apád van, főleg, hogy téged nem is bántott. Én nem vinném és kész. Nem merném otthagyni vele.

2011. márc. 27. 16:45
 14/23 A kérdező kommentje:

Nem voltam ott,anyukám hívott fel.

Az a gond,hogy sem itthon,sem máshol még senki nem ütötte meg a lányomat és nem is fogja.

Anyukám viszont nagyon szereti,de majd akkor legfeljebb Ő fog hozzánk jönni.

2011. márc. 27. 16:49
 15/23 anonim ***** válasza:
95%

nem mentség,hogy megverjünk egy gyereket..

De nem mentség az sem ha neveletlen a gyerek...

4 évesen már meg kellett volna tanítani arra,hogy nem ugrálunk az ágyon sem otthon,sem máshol...

2011. márc. 27. 16:58
 16/23 anonim ***** válasza:
66%

ELKÉNYEZTETETT? Manapság elkényeztetett egy gyerek, attól, hoyg nem verik meg? Te hülye vagy?

Láttál már gyereket közelről egyáltalán? Azért mert egy kisgyerek az első szóra nem hagyja abba, amit csinál, még nem elkényeztetett, és nem az a megoldás, hogy pofon verjük. Abból semmit sem fog tanulni, csak azt hogy félni kell. Persze az a jó nevelés egyesek szerint, ha beidomítják a gyereket, utána meg csodálkoznak, hogy mi lett belőle, amint elszabadult.

2011. márc. 27. 17:00
 17/23 anonim ***** válasza:
78%

" ,a lányom meg az ágyon ugrált (most egy az új kedvenc elfoglaltsága reggel)" Vagyis otthon is ugrál az ágyon? és ti sose szóltok rá???

Megverni nem kellett volna apádnak,de ráhagyni sem nektek mint szülőnek,hogy azt tegye amit akar..

2011. márc. 27. 17:03
 18/23 anonim ***** válasza:
54%

Még ha elkényeztetett is lenne, akkor sincs joga senkinek kezet emelni rá! Ilyen baromságot!

Nebáncsvirág pedig akkor lenne, ha valami kölyök verte volna el. Akkor tényleg nem szabad a szülőnek beleavatkoznia.

De így, kitaposnám a belét, ha apám, ha nem!

2011. márc. 27. 17:05
 19/23 anonim ***** válasza:
65%
Nem kell ezt így túlreagálni, semmi baja nem lesz a kislánynak. Meg kellett volna tanítanod, hogy szót kell fogadni, bár nem értek egyet a veréssel, főleg, ha nem szülőtől, és valószínűleg bennem is felmenne a pumpa, de feltehetőleg édesapád nem egyszer szólt rá a gyerekre, hogy hagyja abba, hanem többször, a gyerek meg tett rá magasról, meg kell mutatni, hogy ki a főnök amíg még lehet.
2011. márc. 27. 17:25
 20/23 anonim ***** válasza:
75%
Semmi baja nem lesz egy pofontól, sőt talán még meg is tanulja tőle, hogy nem kéne az ágyon ugrálni és szót kéne fogadni első szóra..
2011. márc. 27. 19:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!