Ha nagyszülő pert indít h látni akarja az unokáját nyerhet?
Én ezt megkérdeztem.A nagyszülők akkor formálhatnak jogot a gyerekre,ha az unokának rendszeres,és igazolható, támogatást biztositanak anyagilag.Ugyanez vonatkozik a gyermektartást nem fizető szülőre is,ő is elveszti a láthatási jogát,ha a gyermeke után nem fizet.Ezt nem én találtam ki.
Az viszont tény,hogy feleslegesen járkálnának a biróságra,mivel te a gyereket ne tiltottad el,csak éppen ők nem hajlandóak látogatni.Senki nem kötelezhet benneteket arra,hogy a nagyszülők házában történjen a kapcsolat tartás.SENKI.Ha annyira fontos lenne az unoka,elmennének hozzátok,hidd el.Nem lehet,hogy ez egy személyes bosszúhadjárat ellened?
Az utolsó nem tudom, kit kérdezett, de orbitális nagy butaság, amit irt, és 1000%-osan nem igaz. Azért, mert nem teljesiti a kötelességét pl. a gyerektartással a szülő, azért fel lehet jelenteni, de a JOGAIT (láthatás) nem vesziti el.
A nagyszülő pedig SEMMIFÉLE anyagi szolgáltatásra nem köteles a gyerek és a szülő felé sem, de láthatási joga VAN.
El kéne olvasni a családjogi törvényt, elég egyszerű, érthető BÁRKI számára. Ezt az előző választ meg nem terjeszteni SNEKINEK, mert még valaki elhiszi sajnos...
Kedves Kérdező,
Nem volt időm végig olvasni, csak az első oldalig jutottam.Sok hülyeséget írtak már addig is. Nem tanácsolnám a nagyszülőknek a pereskedést. Konkrét láthatási joguk nincs, kiharcolható, de komoly feltételei vannak.A LÁNYODAT NEM VEHETIK EL TŐLED emiatt!!!!! Azt hiszem ez a elgfontosabb. A másik dolog, az, hogy leginkább Apa láthatási idejében van lehetőségük látni az unokát. Saját hivatalos kapcsolattartást csak speciális esetben itélnek meg és kell pl. hozzá az is ,hogy az Anyával jó legyen a viszony, tehát eleve nem lehetnek irányodban ellenséges érzelmeik és nem lehetnek elutasítóak veled szemben. Az szomorú, hogy az Apa nem él a láthatási jogával. Szégyellheti a képét! Valószinű, hogy ez bántja a szüleit is, de ahhoz hogy egy jó viszony alakuljon ki az unokával ,nekik is kellene tenni. A szeretetett nem lehet erőltetni. Sztem ne csinálj semmit. Ők sem fognak, ha igen, Te biztos nem jössz ki rosszul a dolgoból mert nem tiltotd a gyereket, ennek ellenére sem tudtak olyan helyzetet teremteni, hogy a kislány szívesen menjen. Ne erőltesd és ne félj, nem lesz semmi. Tartsd magad ahhoz, hogy látogathatják nálad és legyen minden úgy ahogy Nektek a Lánmyoddal kényelmes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!