Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ilyen esetben ugye meg lehet...

Ilyen esetben ugye meg lehet tagadni a nagyszülő láthatási jogát?

Figyelt kérdés

Októberben fogok szülni. Szüleim 10 éve elváltak. Apám kiskoromban egyfolytában vert, az az első emlékem az életből is, hogy úgy megver, hogy meglátszódott rajtam a tenyerének lenyomata. volt hogy kutyaszíjjal vert stb, mindig rettegésben tartott. Anyát egyszer majdnem lelőtte, a fejének szegezte a pisztolyt. Szerencsére nem tartom vele a kapcsolatot, de nagyon közel lakik hozzánk és napi szinten megfordul a környékünkön, mert a házunk alatti kocsmába jár inni, próbálom elkerülni. Facebook-ra undorító perverz üzeneteket irogat, ezeket már egy ideje mentem is a gépemre, hogy legyen valami bizonyítékom a bíróságon, ha láthatást kérne, de nem tudom érnék-e ezzel valamit és figyelembe vennék-e azt, hogy tönkretette a gyerekkoromat? Szemtanúk vannak (anya, testvérem), de tárgyi bizonyítékok nincsenek, hogy nem normális. Ha elmegy a bíróságra, hogy látni akarja az unokáját, akkor ugye ezek alapján nem lehetne láthatási joga?

Attól is félek, hogy ha majd megszületik a lányom, elakarja majd rabolni, vagy nem is tudom, de teljesen kiszámíthatatlan és elmebeteg ez az ember. A rokonainak is össze-vissza beszél, pl. hogy halálos beteg és bármikor meghalhat ami jó nagy hülyeség.

Ja a facebook-ra meg azt szokta írni, hogy indul is dolgozni, és amikor ezt írja utána egész nap itt látjuk a házunk előtt és kukkol minket.

Nem akarom hogy lássa a gyerekemet! Milyen megoldás létezik erre?

2011. szept. 3. 08:31
 1/9 anonim ***** válasza:
81%
Én úgy tudom, hogy láthatási joga csak szülőnek van. A legjobb lenne, ha el tudnál költözni.
2011. szept. 3. 08:40
 2/9 A kérdező kommentje:
Elköltözni nem tudunk és igazából nem is akarok. 3 éve vettük meg ezt a lakást, ebben a házban lakok 6 éves korom óta, anyukám is itt lakik, csak 2 emelettel lejjebb, így ennél jobb helyre nem tudnánk költözni, ráadásul hitel is van a lakáson.
2011. szept. 3. 08:42
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Van a nagyszülőknek is láthatási joguk,de elmondásod alapján kétlem, hogy ez az ember ezzel élni szeretne, Ha pedig fenyegetéseket ír, és félsz tőle akkor nyugodtan kérj távoltartást
2011. szept. 3. 08:42
 4/9 anonim ***** válasza:

Szerintem meg lehet tagadni,ha ezeket a dolgokat elmondod a bíróságon és megmutatod amiket írt,biztos nem lesz láthatási joga pláne ha anyukád testvéred is melléd áll.

Bár lehet,hogy nem is akarja látni az unokáját ha ilyen.

2011. szept. 3. 08:44
 5/9 A kérdező kommentje:

Hát remélem hogy nem akarja látni, de nem tudom hogy merek majd kimenni az utcára kettesben a babával, félek ettől az állattól, tőle minden kitelik :(

Egyik pillanatban normális, aztán hirtelen elborul az agya. És ezt kellett elviselnem 14 évig.

Pl. anya férjét volt hogy lefújta gáz spray-vel... :(

2011. szept. 3. 08:46
 6/9 anonim ***** válasza:
Ha kérelmet ad be a bíróságra, elvileg megítélhetnek neki láthatási jogot, de egy csecsemőnél azt jelenti, hogy csak szülői felügyelet mellett élhet vele. 3 éves korig van erre lehetőség, de utána is lehet kérni a felügyelt láthatást, ami azt jelenti, hogy a gyereket egy gyermekekkel foglalkozó személy -pszichológus, gyermekgondozó, pedagógus- jelenlétében, adott helyen -többnyire a nevelési tanácsadó- láthatja.
2011. szept. 3. 08:53
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszi. Én is valahogy így tudtam. De én sem akarok vele találkozni, szóval az lenne a legjobb, ha ilyenre kerülne a sor a bíróság engedélyezné a teljes láthatás megtiltását. Csak nem tudom ez kivitelezhető lenne-e.
2011. szept. 3. 08:57
 8/9 anonim ***** válasza:
Ahhoz az kellene, hogy veszélyeztesse a gyereket. De egyébként ha veled nem tartja a kapcsolatot, gondolom a gyereked se fogj érdekelni....
2011. szept. 3. 09:00
 9/9 anonim ***** válasza:
hát én elköltöznék a helyedben. a nagyszülőnek is van láthatási joga, de ha nem engeded, hogy lássa, kétlem, hogy egy ilyen alak képes elmenni bíróságra, atb. emúgy megpróbálhatnál távoltartásit kérni tőle, mivel zaklat. a facebookos üzenetek erre pont ók. akkor nem mehet a közeletekbe, így a házatok alatt lévő kocsmába sem.
2011. szept. 3. 09:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!