Milyen nagyszülő az aki nem látogatja az unokáit arra hivatkozva hogy nincs aki kísérgesse?
Mióta megszülettem (21 éve!!!) apám szülei 4x voltak nálunk, és ez azt hiszem itt ki is merül. a kicsengetése a tesómnak, az én kicsengetésem, a tesóm konfirmálása, az én konfirmálásom.
Ezen a négy alkalmon kívül sosem tették fel a feneküket a buszra, sosem voltak kíváncsiak ránk, sosem vittek fagyizni, cukrázdába, nem jöttek karácsonyozni...helyette küldtek pénzt, azt hitték mindent pótol...olyan is volt a tesóm kórházban volt, ahelyett meglátogatta volna küldött postán 2000Ft-ot
Pedig 50 km-re laknak tőlünk, kocsival háromnegyed óra út, tükörsima aszfalton...
Mi jártunk egy darabig hozzájuk, ameddig be nem telt a pohár...van amit nem lehet erőltetni...s nem is kell...
Szerintem bátran mehetne. Nem értem, miért játssza az öreg nénit, még bőven középkorú.
Fél egyedül, vagy nem akar BKV-zni?
24/L
Hát éppenséggel tényleg el lehetne érte menni, ha ez nem okoz nagy gondot, de amúgy szerintem itt lustaságról van szó, és ez csak kifogás.
Hozzánk sem nagyon szokott jönni az én anyukám, inkább mi hozzá, bár ez azért van, mert ő nagyon elfoglalt. Na jó, ő beugrik, ha erre jár, de nem ilyen program szerűen jön. Persze ő aztán nem is várná senkitől, hogy kísérgesse, szép is lenne, talán a munkahelyére is kísérgetni kellene? :)
Anyósod máshova is elvárja a kíséretet? Nem is dolgozik már? Boltba sem jár egyedül?
Nem szabad általánosítani. Nyilván nem ideális nagymama, de mit számít egy jó vagy rossz nagyi ebben korban, amikor még a szülők is alig tudnak teljesíteni. Külső szemmel így látom a dolgot.
Szerény véleményem szerint azok a nagymamák (vagy szülők) viselkednek így, akik túl sokat foglalkoznak önmagukkal, ezért nem tudnak eleget foglalkozni a családjukkal. Egyszerűbben mondva gondjuk van még önmagukkal is, ezért nem tudják a nagymama posztját rendesen betölteni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!