Ha nagyszülő pert indít h látni akarja az unokáját nyerhet?
Engedve volt h menjen,a volt férjem is, akkor vihette volna amikor akarja. Eleinte minden hétvégén jött érte,de aztán a találkozások leszűkültek havi 2-3 telefonra. olyankor mikor elvitte mentek a nagyszülők is. De a lányom nem akar menni,mert nem tud ott mit csinálni. Nem szeret ott lenni,unalmas neki. Én mondtam az ex anyósoméknak h akkor jöjjenek hozzánk,de ők azt mondják nem utaznak(15km-rel laknak odébb.
A bíróság figyelembe veszi h mit akar a kislány?
Érdekes nagyszülők. 15 km-t nem utaznak az unokájukért. Szerintem csak fenyegetőznek a perrel, hiszen te nem tiltod el sem őket a gyerektől, sem a gyereket tőlük. Ha akarják látni, mehetnének hozzád.
De azért azt is elég érdekesnek találom, hogy egy gyerek azért ne akarjon valahova menni, mert ott nincs tv meg számítógép. Lehet pl. beszélgetni, társasozni, vagy ha egyedül akar lenni, akkor olvasni. Csak az alapján vélekedhetek, amit te leírsz, és ezek alapján elkényeztetett a kislányod. Én biztos kikapcsolnám előtte a tv-t és gépet, ha azok nélkül nem tudna meglenni, hogy művelődjön is kicsit...
Ha csak ilyen kifogásai vannak a gyereknek, hogy ott unalmas, azzal nem mentek semmire. Ha nem bántják, nevelik rosszra, simán megítélik a láthatást. Ha a nagyszülők jó emberek, akkor inkább próbáld rávenni a lányodat, hogy legyen jóban velük. Nem tesz rosszat egy gyereknek, ha a nagyszülők pl. mesélnek neki a régi időkről, mi hogy volt az ő idejükben.
Ellenkező esetben a gyerek két-három alkalommal nekiáll hisztizni, aztán már nem fogják keresni. De úgy már nem lehet belédkötni, hiszen te engeded, hogy menjen. Akkor már ők nem hívják.
Lányom most is mehetne ha akarna,de nem akar menni. Nem csak a tv,meg a gép hiány nem akar menni. Unatkozik ott. Nincsenek játékok,se gyerekek a környéken,még a játszótér féleség is elég messze van a nagyszülőktől.
Lányom azt mondja mikor kérdezem h miért nem megy h nem akarja a hétvégéjét elrontani azzal h csak ül a mamánál meg segít neki a házkörül itt ott. Panaszkodik h a mamának "öregszaga" van,meg minden féle kifogást felsorol. Mondtam neki ha nem megy magától,akkor a mamáék perre viszik a dolgot. De ő csak hisztizik h nem akar menni,és akkor se megy ha kötelezik rá.
Nem tudom mit csináljak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!