Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha nagyszülő pert indít h...

Ha nagyszülő pert indít h látni akarja az unokáját nyerhet?

Figyelt kérdés
A volt férjem szülei látni akarják az unokájukat. Ők nem akarnak jönni,azt akarják ha lányom menjen. A gyerek az apjával sem nagyon tartja a kapcsolatot. A lányom nem is nagyon akar menni,mert ott unalmas,nem lehet tv-zni,gépezni,szóval van egy csomó kifogása h miért nem akar menni. A nagyszülök nem hiszik el mikor mondom h a gyerek nem akar menni. most perre készülnek. Mi fog történni? Ha a lányom nem akar menni akkor is kell majd mennie? A gyerek egyébként 10 éves
2011. márc. 24. 10:45
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
88%
Te hogy látod, milyen emberek a nagyszülők? Szerinted elviselhető lenne a lányodnak mondjuk 2 hetente 2 óra náluk?
2011. márc. 24. 11:25
 12/24 anonim ***** válasza:
68%

Nem akarja azzal tölteni a hétvégét, hogy segít nekik, meg öregszaguk van??? Nagyon segítőkész kislány lehet. De nem ismerem a nagyszülőket. Tényleg elviselhetetlenek?? Neked ezt tudnod kell. Mert ha tényleg csak ennyi kifogása van a kislányodnak, akkor talán épp ideje lenne megtanulnia, hogy nem mindig csinálhat azt, amit akar. Én az egész nyarat nagyimnál töltöttem 12 éves koromig, falun. Nem volt tv-nk, számítógép még nem is létezett, se játszótér. Mégis imádtam. Nevelés kérdése. Kislányodat elkényeztetted. Ideje egy kis fegyelemre tanítanod.

De persze más a helyzet, ha szerinted rossz helyen lenne náluk a gyerek. De az öregszag és unalom nem ok arra, hogy ne menjen. És nyilván nem minden hétvégéről lenne, meg 15 km nem sok, nem kellene ott aludnia sem, reggel elmegy, délután hazamegy. Nem értem, miért nem lehet ezt megoldani. És ha a 10 éves gyerekednek nem tudod úgy alakítani az életét, hogy ennyit megtegyen, akkor ott te rontottál el valamit. Nálatok minden úgy van, ahogy ő akarja???

2011. márc. 24. 11:49
 13/24 anonim ***** válasza:
85%
De az szerintem kizárt, hogy emiatt elvegyék tőled a gyereket. Hogy jut ilyen az eszedbe??? Miért vennék el?? Dehogy veszik!!!
2011. márc. 24. 11:52
 14/24 anonim ***** válasza:
14%
Nagyszülői láthatóságról én még nem hallottam.Ha a gyerek nem akar menni nem lehet kényszeriteni.Legyél erélyessebb,és ezt mond meg nekik.Felesleges fenyegetőzni,mert szerintem a biróság ilyennel nem fog foglakozni érdemben.Ha akarnak a gyerekkel találkozni,akkor kénytelenek lesznek 15 km-ert utazni,mert te nem vagy köteles a gyereket oda vinni házhoz.Ők nem fizetnek neked gyerektartást,a gyereket nem támogatják anyagilag,(gondolom)én nem is értem mire fenyegetőznek.Mégha a gyerek apja tenné ezt,megérteném.
2011. márc. 24. 11:59
 15/24 anonim ***** válasza:
27%

11.49-es

Szerinted a gyereket a hajánál fogva kéne húzni a nagyszülők házáig?Vagy mégis,hogyan képzelted el,ezt az egészet?Egy 10 éves gyereket akarata ellenére miért kellene oda adni,egy számára szinte idegen helyre,ahol nem érzi jól magát?Nyilván való,hogy a nagyszülőkkel a kapcsolata nem volt olyan,hogy a gyerek szeresse a nagyszülőket,mind normális esetben.Talán gondolkodni kellene,mielött hülyeségeket irkálsz,és még hülyébb tanácsot adsz gyereknevelés terén.

2011. márc. 24. 12:03
 16/24 A kérdező kommentje:

Nem az h rossz emberek lennének,csak olyan maradiak. Apósom pl azt sem engedi a lányomnak h újságot olvasson amig ott van,mert egy lány minek olvas.

Nem érzem ugy hogy félre neveltem volna őt. Én elég sokat dolgozok h jól éljünk,itthon szívesen segít,az iskolába jól teljesít,megvagyok vele elégedve. Csak ez a "nem akarok menni a mamához" dolog ne lenne. Akárhogy szépítem neki,igérek neki mindent akkor sem akar ott unatkozni.

Nem tud ott mit csinálni,neki nincs kedve a kertbe kapálni vagy állni a tűzhely mellett és nézni hogyan főz a mama. A mama is régi módi felfogású,úgy gondolja ha elég sokat nézi hogyan főz a másik akkor majd megtanulja,de ténylegesen nem segíthet,mert hátha elrontja.

Azért félek,h elveszik mert hátha belekötnek abba h én nevelem félre a lányomat,és direkt nem engedem.

2011. márc. 24. 12:07
 17/24 anonim ***** válasza:

Hát emlékszem, gyerekkoromban én sem szerettem a nagyszüleimnél lenni, és igen, az öregszag miatt, meg mert semmihez nem nyúlhattam, meg mert tudtam, hogy ki nem állhatják az anyámat meg az öcsémet. Mégis mindig hozott minket apukám. Tudom, hogy baromira féltem a kutyájuktól, mert harapós volt, meg ilyenek. Később, nagyobb koromban valamivel jobb lett a viszonyunk, de sosem rajongtam értük. (a másik nagyszüleimet pl imádtam)

Ezt mondjuk sosem értettem, hogy azért, mert családtag, még nem biztos, hogy szeretem, kedvelem, hiányzik a társasága stb. Egy gyerek is érezhet így!

2011. márc. 24. 14:31
 18/24 anonim ***** válasza:
43%

Kedves 12:03!

Semmi erőszakosra nem gondoltam. Nem kell nekemesni. Más világban nőttem fel, és nálunk más a helyzet. És tényleg nem értem, miért nem lehet pár hetente pár órára elmenni hozzájuk. És hangsúlyozom, hogy ha normálisak.

A nők ne olvassanak, meg ne nyúlj semmihez hozzáállás nem normális. Nagyon nem normális!

Kedves Kérdező!

Nem vagyok jogász, de a józan paraszti ész szerint a nagyszülők nem vehetik el tőled a gyermeked, csak mert nem látogatja őket annyiszor, amennyiszer szeretnék. Szerintem csak fenyegetőznek.

2011. márc. 24. 20:38
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

Vegyük sorra, tényszerűen:

A nagyszülőknek JÁR a láthatás, vagyis a gyereknek JÁR a kapcsolattartás joga.

Ezért per esetén a láthatást egyértelműen meg fogja itélni a biróság, ez nem kérdéses. (Aki nem hallott még nagyszülői láthatásról, annak: Csjt.)

DE: a láthatásra nem TE viszed a gyereket és nem ő megy magától, hanem a NAGYSZÜLŐ köteles érte jönni, majd visszahozni. Erre ők nem hajlandóak most se, tehát jelenleg te nem tiltod a láthatást, hanem engedélyezed, de ők nem élnek vele (azt most hagyjuk, hogy a gyerek menne-e, ha eljönnének érte...).

Tehát a jelenlegi szitu az, hogy te biztositod nekik a láthatást, de ők nem élnek vele. Ez tény.

Ha ők a biróságra mennek azzal, hogy te nem viszed el nekik házhoz a gyereket és ezért perelni akarnak, akkor a biróság elhajtja őket.

Per esetén elég kijelentened, hogy nem is érted, miről beszélnek, hiszen nincsenek eltiltva a gyerektől és a gyerek se tőlük, de ők nem hajlandóak eljönni érte, tehát nem élnek a jogukal, amit te biztositasz nekik. Kb. itt vége is lesz a pernek. Vagy max. birósági itéletbe kapják, hogy joguk van a láthatáshoz és pl. havonta pár órára ELVIHETIK a gyereket, nekik kell hozni-vinni.

Mellesleg: nem hinném, hogy ha nem hajlandóak eljönni a gyerekért, akkor perre mennének a láthatásért, én ettől nem tartanék a helyedben. Ha fenyegetőznek, akkor mondd meg nyugodtan, hogy mehetnek perelni bátran, semmi kifogásod ellene, mivel te most is biztositod nekik a láthatást, jöjjenek bátran, bármikor. Esetleg egy-két ilyen beszélgetést fel is vehetnél, hogy tudd igazolni magadat... hogy ők nem akarnak jönni, te engednéd. Jó lenne, ha erről felvétel lenne, vagy tanú.

A másik: egy per esetén talán már lehet kérni a birót hogy a gyereket is kérdezze meg, bár asszem csak 12 éves kortól kell, de tán kérésre megteszi, nem biztos. Ha viszont megkérdezik, akkor a gyereknek valami NORMÁLIS indokkal kell előállnia, nem azzal, hogy öregszagúak... Pl. tökéletes indok az, hogy a nagypapa nem engedi olvasni, mert minek azt egy lánynak. Ha van 1-2 ilyen még, az már jó indok lehet.

2011. márc. 24. 20:43
 20/24 anonim ***** válasza:
81%
Ezért töled elvenni nem fogják, nem is fogják erőszakkal oda cipelni a gyereket ha nem akkar. Felesleges a nagyiéknak ügyvédre pénzt szórni inkább egyezetek ki pár vasárnapi ebédben, 1 hetes nyaralásban a szünetekben. Nem fognak foglalkozni a dologal érdemben a hatóságok.
2011. márc. 24. 22:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!