Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van erre értelmes magyarázat,...

Van erre értelmes magyarázat, hogy nem válaszol az smsemre? Fiúk válasza előnyben.

Figyelt kérdés
Szóval van egy pasi.Ő már 38 éves, én még csak 24.Már régen ismerjük egymást, és megmondta, hogy szeretne velem járni, de most jelenleg éppen 1000 kmre vagyunk egymástól, 2 hét múlva fogunk találkozni.Tegnap írtam neki egy smst, és nem válaszolt.miért van ez???most nem érdeklem, vagy csak vannak ilyen emberek, h nem érdekli őket a mobiltelefon?Azt nem hiszem, h én nem érdekelném, mert máskor meg olyanokat ír, hogy huhhh...azt ne mondjátok, h biztos nem volt ideje, mert tuti volt neki.Pasik, miért csináljátok ezt????
2011. márc. 24. 08:20
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
58%

Van rá értelmes magyarázat. Több is. Ha nem csak agyalni akarsz ezen, akkor rákérdezel. Konkrétan. Nem itt, hanem tőle. Én csak műszaki okokból tudnék sorolni vagy 3-at 4-et, de minek, egyáltalán nem biztos, hogy ez a helyzet. Ha tudni akarod, mi a helyzet, megkérdezed tőle!

"...igenis rosszulesik, hogy egy tök aranyos, "hogy vagy, mi a helyzet, trallalla..." smsre nem képes visszaírni, ami kb 2 percbe telne, engem meg boldoggá tenne"

Ha tudod mit szeretnél és azt is írod neki, akkor a férfi nagy eséllyel megteszi neked, ha szeret. Ha kombinálsz és utalásokat teszel, azt várod, hogy kitalálja, mit szeretnél, mi tenne téged boldoggá, akkor meg elrontod az életed. Ha most napokig nem írtok egymásnak, akkor az neked jobban fog hiányozni, mint neki. Ha megírod, hogy "Boldoggá tennél, ha válaszolnál!" -akkor nagy eséllyel válaszolni fog (ha nincs műszaki ok a háttérben), te meg boldog lehetsz. Ez viszonylag egyszerű és rajtad múlik.

Az okát is elmondhatom, ha érdekel. Evolúciós. Amikor az ősemberek még a barlangban laktak, a munkamegosztás az volt, hogy a nők voltak otthon, nevelték a porontyokat, gyűjtögettek a barlang körül. Együtt voltak. Figyeltek egymásra. Kitalálták egymás gondolatát is egy idő után. A férfiak ezzel szemben elmentek. Messzire. Vadászni. Azt szokták meg, hogy ha csapatban is dolgoznak, akkor is egyértelműen kommunikáljanak egymással. Ez egyszerűen élet-halál kérdése volt számukra. Meg az is, hogy tudják hol vannak, hogyan jutottak oda, miképp kerülnek haza. Így aztán azok maradtak életben, akik ebben voltak jók. Míg a nők elkezdték kitalálni egymás gondolatait.

Levonható tehát a következtetés, hogy az a nő, aki azt várja a férfitól, hogy az kitalálja a gondolatait, hibás elképzelés szerint él. Vagy azt hiszi, a férfi is olyan, mint a nő, vagy csak olyat vár el a férfitól (nem biztos, hogy szándékosan, lehet, csak tudatlanul), ami nem a férfi dolga, és nem is képes rá. (Gondolatolvasás.) Azok a nők, akik megtanulják (sajnos az iskolában ezt nem tanítják, általában saját tapasztalás által sajátítható el), hogy a férfiak rendes srácok, csak egyértelműen kell velük beszélni, boldogabbak lesznek, mint azok, akik nem.

Ha egy férfival beszélsz, nyugodtan felkészülhetsz rá, hogy nem fog azon agyalni, hogy miért is mondod el neki, amit éppen mondasz. Ez a te dolgod, nem az övé. Ő arra van beállva, hogy megkeresse a szövegben a megoldandó kérdéseket, feladatokat és azokra minél előbb, minél jobb választ, megoldást adjon. Ha nincs kérdés, vagy nincs feladat, akkor kikapcsol, mert minek fárassza magát feleslegesen?

Gyakorlati példa: A nő úgy érzi, valami olyat tett, ami önmagához képest nagy dolog, szeretné, ha a férfi megdicsérné érte. Elkezdi mondani, mi történt. A férfi kérdez, mert szeretne segíteni a szeretett nőnek. Rájön egy másik, jobb megoldásra, mint amit a nő kitalált. A nő ettől csalódott, dühös lesz. Nem elég, hogy nem dicsérték meg, még hülyének is érzi magát, hiszen a férfi tudott egy jobb megoldást, ami neki nem jutott eszébe!

Mi lett volna az egyenes út? Lehetett volna ezt mondani: "Kérlek, dicsérj meg, mert önmagamhoz képest nagyon ügyes voltam! Az történt, hogy..." Ebből a férfi tudja, hogy mi a dolga, mit várnak tőle, és meg is teszi, mert miért ne tenné, ha szereti a nőt?

Ui.: A következő órán majd átveszem a férfiak önsorsromboló technikáit is, ha lesz rá igény, most kicsöngettek. :P

2011. márc. 24. 09:30
 32/46 anonim ***** válasza:
Egy megválaszolatlan sms miatt még nem kéne pálcát törni felette,és te se hozz elhamarkodott ítéletet.Majd ha legközelebb beszéltek,rákérdezel az esetre.Jó néhány oka lehet annak hogy miért nem válaszol,türelem még megjöhet az az sms.Tudod a telefonszámát,de ezek szerint annyira nem vagytok jóban hogy telefonon beszélj vele és kérdezd meg hogy van.
2011. márc. 24. 09:37
 33/46 A kérdező kommentje:

nahát...elgondolkoztató és érdekes válaszok:-)

És persze, van rá igény, szóval fejtsd ki nyugodtan, kedves utolsóelőtti:-)

2011. márc. 24. 10:39
 34/46 anonim ***** válasza:

A válasz írója 85%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 08:50

Ez nem csupán női logika,ez tapasztalat,a hűvösség.ha már ő sem veszi a fáradtságot,hogy válaszoljon ,akkor én miért pattanjak egyből amikor végre kegyeskedik válaszolni.Ennyi erővel mi is leírhatnánk titeket pasikat,és elkönyvelhetnénk barátinak a viszont,mert ti sem válaszoltok...

2011. márc. 24. 10:45
 35/46 anonim ***** válasza:

A válasz írója 65%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 08:53

Kiscsillag neked a nénikéd...Ez nem hülye sztereotipia,és nem női magazinos gondolatok,nem olvasok szennylapokat...Ezek tapasztalt,bevált dolgok,csak te ezt férfi aggyal képtelen vagy felfogni.nem azt írtam,hogy minden pasi köcsög,hanem hogy mivel ő sem reagált(persze nem kell egyből kombinálni),ezért a saját fegyverével kell visszavágni,meg picit közömbösnek is lenni.Itt nem arra gondoltam h bunkózzon,csak ha megkérdezi a pasi sms-ben h hogy van,akkor csak annyit írni,hogy köszi jól,de semmi érzelem,ebből a pasi tudni fogja,mi a helyzet.Ja és akinek nem inge ne vegye magára...de mind1...

2011. márc. 24. 10:53
 36/46 anonim ***** válasza:
első válaszoló vagyok.Én voltam a 3.4.5 válaszoló is.Látszik kedves beszólogató,hogy nem látsz a dolgok mögé...
2011. márc. 24. 10:59
 37/46 anonim ***** válasza:
73%

"Ha megírod, hogy "Boldoggá tennél, ha válaszolnál!" ,akkor jó eséllyel válaszolni fog"

Csak azt tudnám,hogy nektek pasiknak miért kell mindent a szátokba rágni?????????????????????

2011. márc. 24. 11:02
 38/46 A kérdező kommentje:
Ne veszekedjetek...amúgy a 65%os válaszoló második kommentjében nem írt hülyeséget(bár fogalmazhatott volna finomabban is).Lehet, h tényleg túlreagáljuk.De minket meg így kell elfogadni, és kész.Különben, azt meg tényleg ne várja, hogy a nagy hallgatás után majd egyből a nyakába ugrok.Ha az ember kicsit visszavesz, az sztem nem túlzásba vitt praktikázás.
2011. márc. 24. 11:05
 39/46 A kérdező kommentje:
Ja, persze...kicsit se lenne gáz ilyet írni neki....majd pont könyörgök neki, h válaszoljon!!!!
2011. márc. 24. 11:06
 40/46 A kérdező kommentje:
Ha nekem egy pasi ilyet írna, h "boldoggá tenném, ha válaszolnék", akkor egy szánalmas lúzernek tartanám.Ha ír, és érdekel, válaszolok, ha nem érdekel, akkor nem írok vissza.De az én esetemben nem erről van szó, mert biztosan tudom, h érdeklem, csak azt nem értem, h akkor miért nem ír vissza.De akkor a kommentekből levonva a tanulságot, biztos azért nem, mert pasi és nem tartja fontosnak, h cseverésszen velem.
2011. márc. 24. 11:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!