Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Képesek volnának/ voltak...

Képesek volnának/ voltak megbocsátani egy megcsalást?

Figyelt kérdés
Volt már rá precedens az életetekben?
2011. márc. 20. 20:57
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
100%

5 éve történt.

Nemcsak megcsalt, hanem el is árult, kiteregetett rólam egy csomó mindent, (ráadásul egy csomó hülyeséget) akkoriban az illető hölgynek. Gátlástalan volt, mert ráadásul terhes is voltam akkor.

Én nem bocsátottam meg neki. Viszont ennek ellenére együtt élünk. Neveljük gyerekeinket, s végülis nem vagyunk boldogtalanok, igaz felhőtlenül boldogok sem. Lecsillapodtunk.

Ami mellette tart: az, hogy nagyon megbánta az egészet, őszintén, és az, hogy, mint családapa, mint ember, mint férfi tudok még felnézni rá. De mint társ, már nem.

Tehát nem tudok megbocsátani, pedig nagyon szerettem volna. Volt elég időm ezen töprengeni ezalatt az öt év alatt. Már soha nem fogja nekem azt a férfiideált jelenteni, mint amit ő azelőtt jelentett nekem. A megbántottság hege megmaradt, s csúnyán eltorzította az érzésemet vele szemben. Az idő kicsit átírja, de soha nem törli ki az akkor átélt fájdalmat.

2011. márc. 20. 22:21
 12/40 anonim ***** válasza:
83%

Én megbocsátottam,de nem felejtek... Így hát szenvedek. De szerencsére csak néha. Mert hát fáj bevallani,de amióta ez történt,sokkal jobb a kapcsolatunk. Átértékelődtek a viták,nem veszekszünk minden sz*ron,az eddigi problémák jó része jelentéktelenné vált. Eléggé paradox...

20L

2011. márc. 21. 05:22
 13/40 anonim ***** válasza:
100%
Én kétszer nem tudtam megbocsájtani, két válás lett belőle. :)
2011. márc. 21. 06:32
 14/40 anonim ***** válasza:
100%

soha nem csaltak meg, és soha nem csaltam meg senkit.

és nem tudnám megbocsátani, ha a férjem megtenné. ugyanis, az árulóknak NEM JÁR BOCSÁNAT! legalábbis úgy nem, hogy utána még folytatódjon a kapcsolat... 26/nő

2011. márc. 21. 07:57
 15/40 anonim ***** válasza:
83%

Én is azt hittem, hogy nem...

De mikor mégis úgy alakult,elküldtem, 10 napig nem éltünk utána együtt, de időközben rájöttem, szeretem,és nem akarom elveszíteni.Végül is a házasságunkat alapjában változtatta meg, mert sokkal jobb lett, sokat tanultam belőle.

Engem választott, pedig az exnő 16 évvel fiatalabb volt nálam,(igaz, egyátalán nem volt csinosabb,sőt!!)

Kavart is utána rendesen,nagyon nehéz idők voltak,most kezdem kicsit túltenni magam rajta.

De megérte megbocsátani!

2011. márc. 21. 08:03
 16/40 anonim ***** válasza:
100%
Tudomásom szerint nem volt ilyen. Nem tudom. Most azt mondanám, hogy nem, de mivel nem voltam még ilyen helyzetben nem tudom.
2011. márc. 21. 08:59
 17/40 anonim ***** válasza:
100%
Szívemből azt mondanám hogy nem,de szerintem megbocsájtanék. És ez így jó. Mindenki hibázhat, én is ő is. Emberek vagyunk. Nagy örömmel olvasom, hogy sokan képesek megbocsájtani, és nem bánta meg a többség. A megbocsájtás az egyik legnagyobb jele a szeretetnek, persze csak akkor ha nem félelemből történik. Nekem már egyszer megbocsájtottak, nagyon jó érzés volt, nagyon becsülöm érte az illetőt.
2011. márc. 21. 11:08
 18/40 anonim ***** válasza:
100%

Nem volt. És olyan szinten bízok a páromban, hogy ha megtörténne teljesen összetörnék. Velünk ez nem történhet meg:)

Épp ezért ha előfordulna sosem bocsájtanék meg. Tovább szeretném, de nem bocsájtanék meg...elengedném...

2011. márc. 21. 14:57
 19/40 anonim ***** válasza:
100%

Én is összetörtem...:(Azt meg ne mondd ,hogy veletek sohase történhet meg, nem tudhatod sajnos, mit hoz a jövő.Nálunk is 23 év házasság után történt...

És nem tudtam elengedni..

Az előző előtti válaszoló voltam..

2011. márc. 21. 16:42
 20/40 anonim ***** válasza:
Bocsi,elnéztem, a 8.03.-as voltam.:)
2011. márc. 21. 16:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!