Milyen tanácsot adhatnék a húgomnak? 16 éves és pozitív lett a terhességi tesztje.18/L
Kiszakadt nekik a gumi és nem volt pénze 72 órás tablettára, itthon meg nem mert szólni, hogy kellenne. Még nekem se mondta meg pedig mindent meg szoktunk beszélni és adtam volna neki pénzt is.
Ma mondta el nekem, hogy mi pénteken csinált tesztet ami pozitív lett és nem mer anyuék szemébe nézni.
Szerintem még éretlen egy baba felneveléséhez, ezért azt tanácsoltam vetesse el a babát. Megigértem, hogy mindenben támogatom. Mondtam, hogy ott leszek, amikor elmondja anyuéknak, de nem én fogom velük közölni a rossz hírt. Ezen kívül még mit tudnék neki mondani?
Természetesen elvből ellene vagyok minden megszakításnak.
Orvosilag különbséget kell tenni elméleti és biológiai minimum és kívánatos között. A biológiai minimum legalább 3-4, védekezés (hormon!) nélküli ciklus, stabil és óramű pontosságú, jellegében is megfelelő menstruációval.
Utána megvan a remény, hogy normális fogamzás és kellő beágyazódás következik be.
Az emberi minimum ennél több. A rossz döntés esetleg egy újabb abortuszba rángatja és Önnek is tudnia kell: minden alkalommal durván csökkenti a továbbiak sanszát! És aki beleesik, az nem a statisztikai 1-2 %-ot fogja látni, az neki a minden...
A szövődmények zöme vagy a fogamzás elmaradását, vagy a korai vetélést okozza. A későbbi terhességi korból kiemelendő a méhszáj elégtelenség és a következményes koraszülés veszélye. A sok megszakítás szövődménye lehet a méh műtét alatti átfúródása (ehhez nem kell orvosi műhiba, ez a kockázat körébe tartozik), aminek kapcsán a méh is elveszíthető. Pár napja vettem műtét utáni táppénzre egy lányt, 24 évesen. Mondhatnók: pechje volt. Neki nincs tovább.
Dr. Nagy László
A vetélés, vagy terhességmegszakítás után régen legalább fél év pihenőt javasoltak a nőgyógyászok. Ma már van olyan álláspont, hogy akár azonnal is nyugodtan teherbe lehet esni. Én inkább egy középutas megoldást - 2-3 hónapszünetet - szoktam javasolni.
Dr. Ács Nándor
Talán mégis van némi alapja annak amit mondtam, ott van egy orvos írta..
ma 20:36
Forgalomban nincs, de a nődokiktól lehet venni kéz alatt.
Amelyik rendes, az még soron kívül is fogad ha régóta páciense vagy, és felhívod, hogy gáz van.
ma 20:24
Hány éves kortól szűrnek méhnyakra normális esetben?
Elárulnád minek szűrnének egy 18 éven alulit aki gumit használ?
Én nem méhnyakszűrést írtam hanem HPV szűrést a kettő nem ugyanaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!