Miért nem értik meg hogy nem olyan egyszerű eladni a lakást, hogyan tudnám szavakkal felfogatni vele és megbántani?
Nagyon rossz az anyagi helyzetünk. Próbáltunk mamánktól(apukám anyja) kölcsön kérni,2-300.000Ft-ot h ki tudjuk fizetni az elmaradt csekkeket,h ne kapcsoljanak ki semmit. De csak azt mondta h adjuk el a lakást ha nem bírjuk fizetni a törlesztőt. pedig lenne pénze kisegíteni minket,de nem. Gondolom haragszik anyukámra,mert elvált apukámtól,de képes lenne végig nézni h az unokái az utcára kerüljenek,ezt nem gondoltam volna!
Apukám alkesz,nem is tartjuk vele a kapcsolatot. Gyerektartást nem fizet(már egyszer az állam megelőlegezte 3 évre,még egyszer anyukám nem tudja igénybe venni),nem hogy a lakáshitel felét,amit akkor vettek fel mikor még házasok voltak. Munkája évekl óta nincs,vagy ha van az nem bejelentett és mindig csak iszik ha van pénze.
Eléggé idegesít h a mamám nem képes segíteni,mikor a böszme fia miatt vagyunk ilyen helyzetbe! Áruljuk a lakást(1+2 fél szobás),de nem viszi el senki,pedig elég áron alul van hirdetve,épp h a lakáshitelt vissza tudnánk fizetni(de ha emelkedik a svájci frank akkor azt sem),és akkor még a közüzemi tartozást nem is tudnánk rendezni belőle,és egy ft-unk se lenne albérletbe menni.
Mamám meg csak azt mondja h akkor adjuk olcsóbban,adjuk 3 vagy 4 millióért. Abból még a lakáshitelt se tudnánk fizetni,és akkor így menjünk majd albérletbe? vagy mégis hogy gondolhatja ezt!
Ettől függetlenül, ha anyukád normálisan állna a dolgokhoz, akkor nem pénzt kért volna tőle, hanem azt, hogy mondjuk vigyázzon rátok, amíg ő másodállásban dolgozik.
Ebben a sztoriban a mamád egyáltalán nem hibás, a szüleid szúrták el az életeteket, nem a nagymama. Ők halmoztak hitelt-hitelre, erőn felül. Anyukád már felnőtt nő, meg kell tudja oldani a gondjait. Ha én nem tudnám fizetni a hitelt, az első dolgom lenne, hogy másodállásban takarítani megyek vagy akár utcát seperni. Soha nem lennék képes pénzt kérni a nyugdíjas, beteg apukámtól azért, mert én nem tudom eltartani a gyerekeimet. Azonkívül semmi értelme nem lenne a dolognak, mert hiába fizetnétek ki a közüzemi tartozást, 2-3 hónap múlva megint ugyanott lennétek, ahol most.
Két lehetőségetek van: vagy növelni kell a bevételt (akár másodállással anyukádnak, akár diákmunkával nektek), vagy tovább csökkenteni a kiadásokat. Más út nincsen.
nem tud anyuáám másodállást vállalni mert több müszakba dolgozik 12 órákat,amikor csak tud be megy túlórázni is,vagy tovább bent marad h több pénz legyen.
Nem tartanánk ugyanott,mert ha nem halmozodott volna fel a tartozás akkor tudná fizetni a csekkeket. csak apám böszmeségét neki kellett kifizetni. Meg ha apám fizetné a gyerektartást,meg a hitel rá eső részét nem lenne semmi probléma. Amikor még házasok voltak akkor vették fela hitelt,csak apám be kattant vagy nem tudom és elkezdett egyre többet inni,meg csak ugy felmondott a jólfizető munkahelyén.
Kérdező, mindent értek, amit az utolsó kommentedben írtál... mindent, csak egyetlen egy dolgot nem: MI KÖZE VAN EHHEZ A NAGYMAMÁDNAK??? MIÉRT neki kellene szerinted pénzelnie titeket, az apád hülyesége miatt?
Tudom, azért, mert neki van pénze... - és hát emiatt van meg itt pár embernek rólad/rólatok a véleménye.
nyuszika, már pedig ki kell adni a szobát, mert másból nem nagyon lesz plusz pénzetek
másik lehetőség: teszvesz/vatera, régi holmikat, amire nincs szükség eladjátok (ehhez már te is elég idős vagy)
+ anyád vállalhat takarítást: pl a közös képviselővel meg lehet beszélni, hogy az elmaradást pótoljátok, de a kamatok fejében anyád takarít a lépcsőházban
+ néz utána, anyud tud-e próbavásárlást vállalni a környéken
Ti hülyék vagytok. A válaszolók. Nem tartanának ott, mert nem a havi csekkeket nem tudják fizetni, hanem a felhalmozódott dolgokat.
A nagyszülőnek azért kéne segíteni, mert tudna miből, meg azért, mert az unokája az ő vére.
Egyszerűen nevetséges a hozzászólók többsége. Szerintem ebben az esetben lényegtelen, hogy kinek a hibája az, hogy ilyen helyzetben vannak, valószínű, hogy tényleg nem a nagymamáé, de akkor is kötelessége lenne segíteni.
Tegyük fel, hogy van egy gyereked, akit biciklizni tanítasz, számtalanszor felhívod rá a figyelmét, hogy ne menjen gyorsan, mert el fog esni. Ennek ellenére ő mégis gyorsan megy, elesik, megsérül, erre Te azt mondod neki, hogy én megmondtam, hogy ne menj gyorsan!!! és otthagyod???
A válasz írója 70%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 14:30
... és most tegyük fel, hogy az említett gyerek harminc-egynehány éves... és az ő 14 éves lánya ordítva neked rohan, hogy az összes megtakarított pénzedet azonnal add oda neki, mert új biciklit akar ahelyett, amit az apja összetört...
14 évesen nagyon furcsa a stílusod. Egyik oldalról túl felnőttes, másik oldalról sok a helyesírási hiba. A böszmeség meg már unalmas.
Apukád dolgai nem a nagymamára tartoznak. Magam is nagymama vagyok, gyerekeimnek lakást, kocsit vettem, unokáimat mai napig én ruházom, játékaikat szintén én veszem.
A gyerekeim nem szorulnak erre, sokszor mondják, ne költsek ennyit rájuk. De nekem csak ők vannak, örülök, hogy adhatok.
DE!!
Ha ilyen stílusban szóltak volna hozzám, csak egyszer is, már rég kitagadtam volna őket az örökségből!!
Magamtól szívesen adok, (másoknak is elég gyakran), de ha valaki rámenős, követelőző, annak egy fillért se!
Esetleg a nagymama nem valami hasonló ok miatt nem akar segíteni?
Másik dolog: Honnan tudod, milyen az anyagi helyzete? A mi anyagi helyzetünket pl. a legközelebbi hozzátartozóink sem tudják. Legfeljebb a felszínes dolgokat látják. Gondolod, bárkinek beszámolok arról, mibe fektetem a pénzem?
Lehet, hogy a nagyinak nincs 300 ezer Ft-ja. Az értékrend egyénenként változó. Lehet, hogy amit te soknak látsz, az valójában épp elég a megélhetéséhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!