Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem értik meg hogy nem...

Miért nem értik meg hogy nem olyan egyszerű eladni a lakást, hogyan tudnám szavakkal felfogatni vele és megbántani?

Figyelt kérdés

Nagyon rossz az anyagi helyzetünk. Próbáltunk mamánktól(apukám anyja) kölcsön kérni,2-300.000Ft-ot h ki tudjuk fizetni az elmaradt csekkeket,h ne kapcsoljanak ki semmit. De csak azt mondta h adjuk el a lakást ha nem bírjuk fizetni a törlesztőt. pedig lenne pénze kisegíteni minket,de nem. Gondolom haragszik anyukámra,mert elvált apukámtól,de képes lenne végig nézni h az unokái az utcára kerüljenek,ezt nem gondoltam volna!

Apukám alkesz,nem is tartjuk vele a kapcsolatot. Gyerektartást nem fizet(már egyszer az állam megelőlegezte 3 évre,még egyszer anyukám nem tudja igénybe venni),nem hogy a lakáshitel felét,amit akkor vettek fel mikor még házasok voltak. Munkája évekl óta nincs,vagy ha van az nem bejelentett és mindig csak iszik ha van pénze.

Eléggé idegesít h a mamám nem képes segíteni,mikor a böszme fia miatt vagyunk ilyen helyzetbe! Áruljuk a lakást(1+2 fél szobás),de nem viszi el senki,pedig elég áron alul van hirdetve,épp h a lakáshitelt vissza tudnánk fizetni(de ha emelkedik a svájci frank akkor azt sem),és akkor még a közüzemi tartozást nem is tudnánk rendezni belőle,és egy ft-unk se lenne albérletbe menni.

Mamám meg csak azt mondja h akkor adjuk olcsóbban,adjuk 3 vagy 4 millióért. Abból még a lakáshitelt se tudnánk fizetni,és akkor így menjünk majd albérletbe? vagy mégis hogy gondolhatja ezt!

2011. márc. 14. 12:21
1 2 3 4 5 6 7
 21/68 anonim ***** válasza:
94%

12.38-as.

Egy 14 éves gyerek mégis hová menjen el dolgozni?Saját magát tartsa el?Mindeközben az apja valahol fetreng,és éli világát?

A kérdezőnek még annyit tanácsolnék,hogy szólj az anyukádnak.Az állam által megelőlegezett gyermektartás dijat,méltányossági alapon mégegyszer próbálja meg igényelni.Megfogja kapni,tekintettel a helyzetre.Annak a féregnek(apuka)meg adótartozásba fog ketyegni,előbb utóbb csak lecsukják.

2011. márc. 14. 12:51
 22/68 A kérdező kommentje:

albérletbe mennék ha sikerülne eladni

de ha még olcsóbb adjuk,akkor nem tudunk albérletbe se menni,mert nem tudná anya fizetni az albit,rezsit és a régi gáz/villany elmaradás részletét,meg akkor a banknak is kellene még fizetni,mert mondom ha még olcsóbban adjuk a lakáshitelre se lenne elég

2011. márc. 14. 12:52
 23/68 A kérdező kommentje:
anaya azt mondta h majd ha apa egyszer örököl akkor fogják levonni az állam felé lévő tartozást,ami az évek alatt csak több lesz,mert erre napi kamat megy. ugyh majd ha jobban leszünk anyagilag,kell keresni ügyvédet h lemondjunk az örökségről,mert elképzelhető h apám egyszer annyit iszik h csak ugy meghal. Már volt párszor a mája miatt korházba
2011. márc. 14. 12:54
 24/68 anonim ***** válasza:
84%
Normálisak vagytok ti? Egy 14 éves szerencsétlen gyereket támadtok,mert ilyen helyzet alakult ki a családjában?Ha nem olvastátok volna,az anyja dolgozik,de tartozásokat fizetett,és a jelenlegire már nem telik.Gondolom eteti a gyerekeit,és nem hagyja ,hogy éhen dögöljenek.Elég szomorú,hogy mindeközben van egy pénzes nagymama,aki ezt eltűri,sőt hagyja,hogy utcára kerüljenek az unokái.Ez nagymama?A nagymamák nem ilyenek,legalábbis az én környezetemben nem.
2011. márc. 14. 12:58
 25/68 anonim ***** válasza:
22%
Nehogy már a ti elb@szott életeteket egy idős ember hozza majd helyre!!!Anyád egye meg, amit főzött, ha ilyen emberrel szóba állt, meg is érdemli.Ti meg milyen alapon követelőztök???Ha le sem fog sz@rni a nagyszülő, akkor sem tehetsz semmit.Mondjuk, ha nekem ilyen unokám lenne, egy rágót nem adnék neki, nem még 2-300 ezer ft.-ot!
2011. márc. 14. 13:00
 26/68 anonim ***** válasza:
17%
Hat ez jo! Most mar mama, apa halalat is varjatok az oroksegert. Csak nehogy ti fingjatok ki elobb. Nem ertem, nem csak mostani problematok van, hanem visszamegy a szamlak nem fizetese hosszu idore. Mire vartatok, csodara? 14 evesen mar elmehetsz diakmunkara. Most mire varsz itt? Ki tud itt segiteni nektek?
 27/68 A kérdező kommentje:
sztem se nagymama,ugyh mekakarom bántani amennyire csak tudom!
 28/68 anonim ***** válasza:
56%
Egy nagymama nem csak akkor az, ha segíteni kell.És ha van pénze, az nem azért van, hogy osztogassa.Ha akar segít, ha nem akkor nem.Nem lehet elítélni, és mindenki a maga életének a kovácsa.
2011. márc. 14. 13:02
 29/68 anonim ***** válasza:
71%

Jaj szegények :( meg tudom érteni, hogy nehéz a helyzetetek.

Azt nem értem, miért ilyen némely válaszoló. Nem tudom, merre laktok, de ha olyan helyen, a házat ne adjátok el. Nálunk (dél-dunántúl, megyeszékhely) barátnőmék 5 év alatt adták el a házukat. Ennyi idő kellett ugyanis, hogy belássák, nem lehet árán eladni. Egy saját kezük által épített 300 nm-es házat 15 millióért elkótyavetyéltek. Ti ne játsszatok ilyet.

Ha csak egyszeri segítség kell, akkor próbáljatok meg mástól kölcsönkérni. Olyasvalakitől, akinek nincs olyan nagy szüksége a pénzre, és ki tudja várni, amíg apránként visszaadjátok. Nagymamád meg ne akard megbántani, hanem egyszerűen ne vegyél róla tudomást. Hidd el, az a legrosszabb.

És igen, próbáljatok meg eladni mindent, ami nem feltétlen szükséges, így a pénz egy része visszajöhet. És ha nyárig betölti valamelyikőtök a 15-öt, akkor mindenképp keressen nyárra munkát, az is sokat számít!

2011. márc. 14. 13:03
 30/68 anonim ***** válasza:
27%
Undorító egy kis kölyök vagy, nekem van egy tippem, hogy hova menjél.Intézetbe.Na ott hálás lennél azért, amid most van.
2011. márc. 14. 13:04
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!