Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem értik meg hogy nem...

Miért nem értik meg hogy nem olyan egyszerű eladni a lakást, hogyan tudnám szavakkal felfogatni vele és megbántani?

Figyelt kérdés

Nagyon rossz az anyagi helyzetünk. Próbáltunk mamánktól(apukám anyja) kölcsön kérni,2-300.000Ft-ot h ki tudjuk fizetni az elmaradt csekkeket,h ne kapcsoljanak ki semmit. De csak azt mondta h adjuk el a lakást ha nem bírjuk fizetni a törlesztőt. pedig lenne pénze kisegíteni minket,de nem. Gondolom haragszik anyukámra,mert elvált apukámtól,de képes lenne végig nézni h az unokái az utcára kerüljenek,ezt nem gondoltam volna!

Apukám alkesz,nem is tartjuk vele a kapcsolatot. Gyerektartást nem fizet(már egyszer az állam megelőlegezte 3 évre,még egyszer anyukám nem tudja igénybe venni),nem hogy a lakáshitel felét,amit akkor vettek fel mikor még házasok voltak. Munkája évekl óta nincs,vagy ha van az nem bejelentett és mindig csak iszik ha van pénze.

Eléggé idegesít h a mamám nem képes segíteni,mikor a böszme fia miatt vagyunk ilyen helyzetbe! Áruljuk a lakást(1+2 fél szobás),de nem viszi el senki,pedig elég áron alul van hirdetve,épp h a lakáshitelt vissza tudnánk fizetni(de ha emelkedik a svájci frank akkor azt sem),és akkor még a közüzemi tartozást nem is tudnánk rendezni belőle,és egy ft-unk se lenne albérletbe menni.

Mamám meg csak azt mondja h akkor adjuk olcsóbban,adjuk 3 vagy 4 millióért. Abból még a lakáshitelt se tudnánk fizetni,és akkor így menjünk majd albérletbe? vagy mégis hogy gondolhatja ezt!

2011. márc. 14. 12:21
1 2 3 4 5 6 7
 31/68 A kérdező kommentje:

te hol olvastad h azt várjuk h meghaljanak és örökölhessünk? Pont az h le fogunk majd mondani az örökségről.

A mi városunkba 16 éves kor alatt nem lehet diákmunkázni,15 évesen is csak szülői engedéllyel. vagy szted mit csináljak 14 évesen? nem engednek se gyerekre vigyázni,se kutyát sétáltatni. Kérdeztem pár idősebb csajt is h nem e vállalnak szórólapozást és én megcsinálom majd,de az volt a válasz h ha már munkát vállalnak akkor maguknak mert kell a pénz

2011. márc. 14. 13:04
 32/68 anonim ***** válasza:
93%

Én anyukád helyében elmennék a bankba és az összes közmű céghez fizetési kedvezményeket kérni.

Hihetetlen dolgok vannak (pl. szociális alapon elengdig a villanytartozást, ami felháborító, mert hát ugye azok fizetik ezt is akik rendesen fizettek, de valószínűleg pont az ilyen esetekre találták ki) A banknak is az az érdeke, hogy ne kelljen a lakást elárverezni, hanem vissza fizessék a kölcsönt, velük is lehet egyezkedni.

A nagymamádnak nem kötelessége pénzt adni, fura, hogy nem ad, de lehet megvan rá az oka ezzel nem tudsz mit csinálni és haragudni se igazán mert nem az ő dolga lenne eltartani bennetket.

2011. márc. 14. 13:06
 33/68 anonim ***** válasza:
67%

FromOz!

Tanulj már meg olvasni és értelmezni! Te teljesen egy idióta barom vagy. Ekkora primitív barom állathoz rég volt szerencsém, még ezen az oldalon is.

Nem, a 14 éves gyerek NEM megy dolgozni! Ti ezt hogy gondoljátok? Nektek fogalmatok sincs a diákmunkáról! Nincs az mindenhol! Azt hiszitek, hogy hetedhatárban Kukutyinban van diákmunka? Nem tudjuk, hol lakik a kérdező, lehet, hogy olyan helyen, ahol egyszerűen nincs diákmunka. Képzeljétek el, teljesen hihetetlen dolgot fogok mondani: még Meki vagy Burger King sincs mindenhol, ahol van diákmeló sokszor...Ha meg esetleg pesti a kérdező, az se biztos, hogy jó. Ha pl. laknak a XI. kerületben, diákmunka meg a XXII.-ben van, hogy menjen el? Utazzon napi 3 órát? Vagy órái vannak 3-ig pl., menjen még diákmunkára? És tanulni mikor fog?

2011. márc. 14. 13:08
 34/68 anonim ***** válasza:
65%
Ennyi gonosz rosszindulatú embert még nem láttam a GYIK-on,mint ebben a posztban.Valószinüleg olyan emberek lehetettek,akiknek nincsen senkijük,semmilyük és valószinű ti is az éhendöglés szélén álltok a minimálbéretekkel,vagy a munkanélkülivel.Általában azok ilyen gonoszak,a másik bajba jutottakkal.Ha nektek nincs,a másiknak se legyen jobb,vagy megoldva az élete.A gyomrom felfordul,komolyan.Arról meg nem beszélek,hogy az egész kérdést elferditettétek,más irányba.
2011. márc. 14. 13:11
 35/68 A kérdező kommentje:
Mi nem azt vártuk tőle h tartson el,hanem egyszeri segítséget kértünk tőle. De csak azt mondogatta h adjuk el a lakást. A több mint 8 milliós lakást 6 millióért áruljuk,és még így sem biztos h elég lenne a lakáshitelre. Meg h akkor adjuk 3 vagy 4 millióért! Apám meg csak anynit fűz hozzá h nem kell őt kifizetni a lakás árából
2011. márc. 14. 13:12
 36/68 A kérdező kommentje:

a 14et is csak nemrég töltöttem be.

anya már egy csomó segélyt próbált kérni,de eddig semmi. Az önkormányzaton azt mondták ha 6 hónapos rezsi tartozásunk van,akkor azt kifizetik,de csak akkor ha már 6 hónapos. De 3 hónap tartozás után már végrehajtóhoz adja a társasház tulajdonosa

2011. márc. 14. 13:16
 37/68 anonim ***** válasza:
88%
13.38-as Ne háborodj fel előre,mert villanyszámlát nem szoktak elengedni. Egy adósságrendező programmban az önkormányzat segitségével kifizetni esetleg,amibe az adósnak is kell perkálni rendesen.Úgy látszik nem nézel tévét,hány nagycsaládosnak kötik ki a villanyát,és az önkormányzat segit visszafizetni,de nem egyedül.Ezenfelül arról sem volt szó,hogy a kedves nagyi tartsa el őket,hanem,hogy segitse őket ki a bajból,amit visszaadnának elöbb útóbb.Elferditettétek az egész kérdést.Pár perc múlva már azon fogtok vitatkozni,hogy az unoka miért kér milliókat,és miért akarja az öreglányt megölni.Komolyan vicc.
2011. márc. 14. 13:20
 38/68 anonim ***** válasza:
71%

Kedvesen próbáltál közeledni az öregasszonyhoz?Menj el hozzá,csak te,esetleg a testvéreid,mondd meg milyen nehéz helyzetben vagytok,és hogy szükségetek van rá,mert ő a nagymamátok,bla bla bla.Tűnj őszintének,mutasd ki hogy szereted!Illetve csinálj ugy.Ha ez sem hatja meg akkor később,ne aznap mond meg neki hogy nagyot csalódtál benne (is),mert nem elég hogy a kicsi fiát nem tudta tisztességre nevelni,de még ő is egy szivtelen dög,és hogyha arra számit hogy öreg,magatehetetlen korában egy fűszálat is keresztbe tesztek neki ezek után,akkor nagyot téved,mert felőled feküdhet a saját pisijében napokig is.

Egyébként hol áruljátok az ingatlant?

2011. márc. 14. 13:25
 39/68 anonim ***** válasza:
70%

Egyszerűen ledöbbentem, mire végigolvastam a hozzászólásokat.

Szerintem a legtöbb hozzászóló egy aranyburokban lakó kiskedvenc, akinek fogalma sincs az élet igazi bajairól

2011. márc. 14. 13:26
 40/68 anonim ***** válasza:
77%

Én a következőket tenném anyukád helyében." lehetőség közül lehetne választania

Az egyik

- Mindenhol ahol elmaradt számlák vannak,írnék egy részletfizetési kérelmet.Kezdve a banktól egészen a villany/gáz szolgáltatóig.(általában megadják)

- Felkeresném apád hülye haverjait akik adnak neki kölcsönt.Megmondanám nekik egyenesen,hogy innentől kezdve úgy adjanak kölcsönt az apádnak,hogy én egy fillért sem fogok visszaadni belőle.Ha neki adnak kölcsönt akkor tőle is hajtsák be.Innentől kezdve bárki aki engem felkeres,és fenyegetőzik,arra azonnal kihívom a rendőrséget.

- Elbeszélgetnék az apáddal is,hogy a mai naptól kezdve nem érdekel,hogy mit eszik,mit iszik,hogy koszos ruhában járkál..de egy fűszálat nem teszek keresztbe érte.Többet nem főzök,mosok,takarítok rá.Többé nem fizetek ki helyette semmit,és azt sem érdekel ha elvágják a torkát.HA van esze az anyjához költözik..ott van még pénz amit el ihat.

Egyszerűen levegőnek nézném.Nem kommunikálnék vele..

- figyelmeztetném apádat,hogy ha fenyegetőzik,verekszik őrá is bármikor kihívom a rendőrséget ha kell.

A másik lehetőség:

-Elmennék egy ügyvédhez,és kérném,hogy minden örökségről végleg le mondhassak.Ne legyen semmihez közöm amit később az apád örökölhet esetleg.Lemondanék a házról is..

-Elmennék minden olyan szervezethez ahol nekem névre szóló számláim vannak.Villanyszámla,gáz stb..Ezeket is elintézném,hogy semmi ne az én nevemre szóljon.Legyen mind az apád nevén.

-Ha ez megvan akkor semmi nincs az én nevemen így pár hónapig gyűjteném a pénzt,hogy albérletbe tudjak menni a gyerekekkel.Ha megvan a pénz,hátra se néznék hanem mennék..

Onnantól kezdve minden apád nyakán maradna..

Vannak lehetőségek.de 1 dolgot nem tennék meg.Nem a mamádtól kérnék kölcsönt,mert ő nem köteles adni ha nem akar..

2011. márc. 14. 13:26
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!