Mit tegyek egy régies gondolkozású kőbunkó anyám mellett?
51 éves az anyám, ami nem is lenne gond. Két lány is mondta, hogy bejövök neki (suliban), de anyám nem engedte, direkt úgy csinálta, hogy véletlenül sem kedveljen meg egy lány se.
Állandóan leéget (iskola, buszmegálló stb.. ), bunkózik velem, idióta rongyokba járat, fukarkodik velem, hiába beszélek vele, leírom, stb,, és ilyen alap dolgokat nem vesz meg, pl:. borotva, és nem képes ezt felfogni, két év múlva férfi vagyok kezeljen úgy.
Nem üthetem meg az anyámat, de egyszerűen nem fogja fel ezeket, hiába kiabálok vele, hiába cseszegetem ezzel minden nap, hiába könyörgök neki, hiába jópofzik, ha mondom valamit, intézetbe akar dugni.
Állandóan nyavalyog, már meguntam, állódóan van valami gond, nyaka fáj, stb..
És csak ezek a dolgok érdeklik: az időjárás, a sakk, ki halt meg épp a faluban, virágok, temető, koszorú, házépítés, bútorozás, ami nem is volna baj, ha velem foglalkozni.
Ha mondom neki, vedd meg ezt meg azt, akkor azzal fenyeget, hogy intézetbe rak.
Meguntam már, valaki mondjon, valami okosat, mert felkötöm magamat..
16F
Hát nyilván így nehéz az ügy, hogy az anyád véleményét nem hallottuk. Mondjuk én nem tudom mért nem hisz neked itt senki. Minden esetre ha tényleg így van ahogy van, akkor annyit tehetsz, hogy leszarod, a saját lábadra állsz, nem rá hagyatkozol, így rá lesz kényszerülve, hogy felfogja, hogy nem az övé vagy, hogy nem azért létezel, hogy neki jó legyen, és azért mert ő tart el bármit megtehessen veled. Ezt mondd el neki, hogy úgy gondolod, hogy nem kezel a korodnak megfelelően. Nem fogja elfogadni, de mikor már nem függsz tőle eszébe fog jutni, hogy mondtad és talán beismeri, hogy igazad volt.
Fater már nincs ugye?
Fater már nem él, szóval én mindig szót fogadtam neki és hallgatam rá, mindig otthon maradtam ha volt valami buli, osztálykirándulásokon is, és ez idegesít a legjobban, hogy csak enynit kérek tőle, azt ez sem kapom meg tőle.
Most is intézetbe akart rakni, mi lenne ha cigiznék, buliznék, innék?
Kiherélne! Bezárna egy szobába.. ismerem..
Az ilyenek meg sem merem neki említeni..
És akor még én vagyok a rossz?
Nincs semmi életem, nem tudok sehova menni, nem vesz egy normális cípőt sem, semilyen bulira nem enged el.
Kiborolt a buli, nem kicsit nagyon.
Aha...
És aki szerint egy 16 éves "angyalka" ne azt tartsa az egyetlen megoldásnak, hogy ami kell, azért ordít, hisztizik, üvölt, és legnagyobb bánata, hogy mégsem ütheti meg az anyját, az fikázik... az mégis mit javasol?
A mai 16 éveseknek lövésünk sincs a pénz értékéről.
Van rá pénz... hát perszeeeee! Mennyit kereshet az anyja, nettó 80-at?
Ebből fizet rezsit, bérletet, kaját, és még marad bőőőőven...!
A borotva kell. OK.
De mi a gáz cucc? Ami nem a legújabb divat, a 20 ezer alatti farmergatya, vagy micsoda???
Elég sok kamaszt egyedül nevelő nőt látni, és egyiket sem veti fel a pénz.
Kérdező: apád hol van? Miért nem kérsz tőle pénzt?
Kétlem, hogy anyád azért akar intézetbe rakni, mert borotválkozni akarsz.
Inkább azért, mert ordítozol, agresszív vagy, és neki sem egy leányálom veled élni.
Olyan nincs, hogy nem mehetsz dolgozni. Kizártnak tartom, hogy visszatartana az anyád, hogy megkeresd a saját zsebpénzed.
Próbáltad már, vagy csak rávágod, hogy úgysem engedne, mert kényelmesebb, mint megpróbálni? :P
Amúgy én összepisilném magam a röhögéstől, ha a 16 éves taknyos fiam úgy hisztizik, mint egy kétéves, de pattog, hogy kezeljem felnőtt férfiként, mert két év múlva nagykorú. :DDD
OK, most írtad, hogy apád meghalt.
Ebben az esetben vesd fel neki, hogy a családi pótlék és az árvasági ellátás a TIÉD, és szeretnél kapni zsebpénzt.
Ebből állod magadnak a kiadásid egy részét, pl. ruhák, borotva, mozi, neki már nem kell.
A fikázókkal tényleg ne törődj, nem tudom honnan veszik ezt a sok baromságot.
Szóval állj a saját lábadra, az anyád birtokolni akar, mert nincs mellette férfi, mióta az apád meghalt - mellesleg őszinte részvétem - és ezt veled akarja pótolni, ezt nagyon jól leírták előttem. Ne fogadj szót neki, azt csináld amit te akarsz csinálni, ha intézetbe dug akkor intézetbe dug, de legalább megoldódik a probléma, rájössz, hogy az anyád nem is az anyád. De szerintem nem dugna intézetbe, csak fenyegetőzik. Ha így viselkedsz rá fog jönni, hogy nem birtokolhat örökké, ha pedig ezt belátja, akkor légy mellette és segíts neki megoldani a problémáit.
Ezt pedig nézd meg, hogy lásd milyen egy fos életed lehet ha engedelmeskedsz neki:
http://www.youtube.com/watch?v=V1zFeHJzS5E
10:43 as voltam (aki a faterodról kérdezett, ha így jobban beugrik ;))
Kedves: ma 10:50
Nem albérletben élünk, anyám tanult, egyemet végzett, van saját rendes házunk.
Apám már nem él, így vele ezeket nem tudom megbeszélni.
Csak meguntam azt, hogy tudom, hogy telik rá, nem kell éheznünk, meg semmi, de akkor mért nem veszi meg?
Ez idegesít, meg, hogy soha nem hajlandó érteni.
Tudom mi az a pénz, és annak értékét, de megtudnánk venni, és még sem veszi, meg.
10:43
Értelek persze, helyesen cselekszel.
Kérdező te megnézted a múúvit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!