Mit jelent, ha aztmodnják, liberális gondolkozású vagyok? Az jo v rossz? Miben nyilvánul meg?
Jó esetben: normálisan gondolkodsz, elfogadod mások álláspontját, tiszteletben tartod azt. Nem akarsz erőszakosan meggyőzni senkit a magad igazáról, illetve inkább sehogy. Jellemző mondata: mindent szabad ami más szabadságát, érdekeit, etc. nem sérti. szóval ilyesmi.
Ami nálunk dívik: tiszt. kivételnek: azt gondolja az illető, neki mindent szabad, a többi ember magasról...
Ha társadalmi kérdésekben vagy liberális, azt jelenti, hogy az egyén szabadságát tartod a leg(?)fontosabbnak, korra, nemre, bőrszínre, nemzeti és vallási hovatartozásra, szexuális identitásra való tekintet nélkül.
Lehetsz még gazdasági kérdésekben is liberális, arról viszont sokat nem tudok mondani. Jobb ha utánaolvasol bárhol a neten, mást jelentett 50, 20 éve és mást jelent most is. Jelenthet mást itthon és külföldön is. Poitikában meg nincs jó és rossz.
köszönöm szépen :) az utolsó válasz azthiszem a kulcs számomra :) ilyen témában volt a beszélgetés is, mikor ezt mondták rám.
nem igen vagyok otthon a politikában, nem is nagyon érdekel, ugyhogy elég nekem ennyi is válasznak :)
17L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!