Most mit csináljak? Tesóm gyereke kórházba van, és az én pénzemből fizette kia szobát h ott tudjon aludni a gyerekkel.
megkérdeztem pár szomszédod h nem e váltanák be a kajajegyet,de egyik sem akarja. Pedig mondtam h vissza vásárolnám legkésöbb szerdán.
Egy éve szedem már a gyógyszert,nem volt vele semmi gondom,és mindig ki is tudtam váltani időbe. Csak most vhogy megcsúsztam. A tesóm meg amúgy is ment a gyógyszertárba gondoltam megkérem.
Lehet útólag is fizetni,mert már volt h kórházba volt,és tesóm akkor fizette ki a számlát mikor ki engedték a picit. Nem értem miért nem így csinálta most is. Addig tudtunk volna vkitől kölcsönkérni,vagy ha jön a barátom tőle kértünk volna. Az ünnep miatt mondták h szerdánál elöbb nem fogják kiengedni,meg az az 5000Ft nem is elég az összes napra. Széken tudna tesóm is aludni,de azt mondja az kényelmetlen. Meg h ha fizet a szobáért,akkor csak ő van egy kórterembe,meg le tud rendesen zuhanyozni. Pedig anya mondta neki h majd le váltja,meg én is leváltottam volna.
Én nem tartom ez miatt önzőnek a barátom mert azt kéri h szedjek gyógyszert. Most irok neki egy e-mailt és megirom neki h mi van.
Tudom h 1 vagy max két napot lehet csúsztatni a gyógyszerrel,de egy hetet már nem lehet. Fogalmam sincs h most h kimarad egy hónap mikor fogom tudni újra szedni. Azt én is olvastam h ilyenkor felborulhat a hormonháztartás és sokat késhet a menzesz vagy épp meg sem jön.
De igenis komoly baja lehet ha nem rendesen szedi... Nem tudom hova teszik a józan eszük az emberek ha gyerekkről van szó hogy kvázi még a lopást és más veszélyeztetését is elfogadhatónak tartják. Itt nem élet-halál kérdésről van szó könyörgöm!! Csak hogy 1 éjszakát nincs az anyjával... Ilyen az élet, bármikor adódhat ilyen helyzet és nem mindig fog tudni anyuka egy kis pénzt csórni, akkora örökre lelkibeteg lesz a kölyök, vagy mi? Én is voltam kórházban kiskoromban és nem volt ott velem senki mégsem lett semmi bajom.
Arra meg hogy időben ki kellett volna váltani csak annyit tudok mondani hogy ti persze mindig tökéletesek vagytok és sosem hibáztok.
Hát, az eszem megáll! De igazából azon, hogy a "párod" ultimátumot adott neked. Megbosszulja ez még magát, meglásd. Soha, ismétlem, soha nem lennék hajlandó egy pasi követelőzése miatt gyógyszert szedni. Én azért szedem, mert ezt tartom a legbiztonságosabbnak. Szóval elsősorban magam miatt, nem egy alfahím kedvéért. Pffff...
Mindegy, a kérdésed az volt: mit csinálj. Hát, ha nem tudsz pénzt szerezni, akkor túl fogjátok élni, hogy vagy nincs szex (mármint behatolás) vagy gumival csináljátok. Ha az uraságnak nem tetszik, akkor meg csináld csak nyugodtan anélkül, hisz neki ez így kényelmes, de aztán ne csodálkozz, ha 9 hónap múlva kopogtat a gólya. Hidd el, tudom, hogy elég gány ez a helyzet, én sem örülnék neki, de így alakult. Van ilyen, ettől még nem dőlt össze a világ. Ha a párod szeret, akkor megérti, hogy ez van. Ha meg nem érti meg, de szerinted továbbra sem önző, akkor nagyobb hülye vagy, mint ő, már bocs.
Amúgy komolyan érdekelne, hogy mi lenne akkor,ha valami miatt nem tudnál gyógyszert szedni? A párod otthagyna, mert ő nem húz gumit? Vagy terhességre készülve, vagy a szoptatási időszak alatt? Gondolkozz el ezeken, mielőtt itt osztod a népet, hogy neked ez így jó. Hidd el, ha hiszed, ha nem, azért reagálnak így erre, mert van bennük igazságérzet, és látják azt, amit te még nem, nevezetesen, hogy csúnyán ki vagy használva. Amúgy pedig zárójelben jegyzem meg, hogy a havi egy alkalom az minden, csak nem aktív szexuális élet!
Talán feltehetnél egy kérdést, például hogy megvásárolna-e tőled valaki étkezési utalványt 5000Ft értékben 4ezer Ft-ért, lehet, hogy lenne jelentkező, neked sürgős, másnak egy ezres is rengeteg, így mindenki jól járna. Jobb nem jut eszembe a válaszok végigolvasása után.
Abban egyetértek a többiekkel, hogy aki ilyen ultimátumot ad, arról nekem is megvan a véleményem, de a Te életed.
Nem az a lényeg, hogy neked gondot okozna-e, hanem az, hogy senkinek sincs joga ilyet kérni tőled!
Aki ilyet követel(!) az nem szeret igazán és önző. Tetszik vagy sem, ez tény. Nehogy aztán megbánd.
Amúgy ha a kapcsolatotok komoly, akkor bizony ezen is el kell gondolkoznod, sőt meg kell ezt beszélned a pároddal. Mert lehet olyan helyzet, hogy neki igenis gumit kell húznia, tetszik vagy sem. Mert a pasik többsége nem szereti a gumit, de a normálisabbja mégis felhúzza, ha szükséges. A kettő között nagy a különbség.
Mégis milyen komoly baja lehet, ha nem szedi rendesen?? ..ha kihagy egy hónapot például? Mert oké, hogy az rosszabb, hogy ha 2 vagy több napot hagy ki, de ha egy teljes hónapot, azzal nem lesz még akkora gond.
Amúgy Kérdező.. többször hagytam már szünetet tablettaszedéseim között, és az első-második hónapban mindig megjött nagyjából napjában, mikor a tabletta mellett is kellett volna megjöjjön, tehát nem hiszem, hogy ezzel gond lenne, főleg ha előtte sem volt különösebb bajod. (Pedig nekem aztán tabletta nélkül simán csúszik 1-2 hetet is időnként.)
Az tényleg megoldás lehet, ha kiírnád ezt az "akciós kajajegy" dolgot ide, hátha.. Vagy tényleg ennyire nincs senki rokonod vagy barátod, ismerősöd, akivel legalább a gyógyszer áráért cserélnél kajajegyre? Nem is kéne nekik mondani, hogy mire kell pontosan.. csak hogy nagy segítség lenne..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!