Apukák! Hogyan éltétek meg az első gyerek megérkezését követő időszakot?
Sok ismerősömtől hallom, hogy nem túl rózsásan, sőt még olyat is, hogy a nagy szerelem akkor ment tönkre, van akinek még az élete is.
Mi a helyzet veletek?
Na ez az! Nem illik hangoztatni, ha megbántad, vagy nem jól sült el!
Nekünk pl. akkor ment gallyra a kapcsolatunk a férjemmel, amikor megérkezett a tervezett második gyerek is, a férjem azt mondja, hogy ő már csak húszadrangú rabszolgája csak a családnak, a vérét szívjuk, és azóta meg sem próbál velem olyan lenni, mintha a felesége lennék (egykor élete szerelme), bárhogy teperek. Nem bírja családi életet.
De ami igazából indította a kérdést az az, hogy egy régi szerelmemmel összetalákloztunk, és tudom, hogy most született egy kisfia, gratuláltam, kérdeztem milyen az új élet, mire ő: szörnyű, minden elromlott, haza se akarok már járni.
MI TÖRTÉNIK ILYENKOR OTTHON AMI ELÜLDÖZI A FÉRFIT?
Hát gondolom minden jó hiányzik az életéből ami eddig természetes volt. Bulik, utazás, haverok, kötetlenség, stb.
Mi maradt? Munka ezerrel, mert már 3-4 emberért felel, na meg a gyerek visítás..
Meg kell gondolni, hogy ki vállal gyereket, bevallom nekem is egy átok lenne!
Mondtam a leendő férjemnek, hogy egy gyerek Bőven elég lesz majd!!
Kettő az már sok, én sem bírom a terhelést.Ez van, kicsi a teherbíró képességem.
27 N
Azok a férfiak, akik képtelenek felnőni, természetes, hogy kiborulnak, ha felelősségteljes felnőtt életet kell élniük.
Mi megbeszéltük a feleségemmel, és ő elmondta, hogy egy gyerek teljesen meg fogja változtatni az életünket, akkor vágjunk bele, ha erre felkészültünk. Nem lesz szabadság, mindig alkalmazkodni kell a kicsihez, hiszen neki mi vagyunk a biztonság. Nem lesz olyan, hogy gondolunk egyet, és elmegyünk vacsorázni, vagy csak beülni egy sörre (nagy bulisok voltunk mindketten), hanem mostantól a spontaneitás búcsút int, és szervezni kell az életet - röviden fel kell nőnünk.
Azóta két gyerek van, de még mindig jól élünk, mert gondoskodunk róla, hogy mindenki "kitombolhassa" magát. Én havonta egyszer kétszer elmegyek sörözni, bulizni a haverokkal, addig ő van otthon. És időnként ő is elmegy a barátnőivel, akkor én vagyok otthon.
Az élet nem szabad, hogy kevesebb legyen a gyerekektől, egyszerűen erre oda kell figyelni. Mi is létezünk még, nem haltunk meg, csak kicsit jobban kell szerveznünk.
A feleségemnek több alkalmazkodásra van szüksége, ez tény, de azt mondja, ez nála ösztönből jön, nem szokás kérdése, és elég neki, hogy elmegy fodrászhoz, vásárolni, vagy kb. kéthavonta bulizni.
A saját személyes véleményem az, hogy egy jó kapcsolatban ez nem szabad problémát okozzon, meg kell beszélni, és lehetővé kell tenni a másiknak hogy kicsit a saját életét is élje. Ha ez megvan, akkor a családi élet nem felőröl, hanem feltölt.
Hát eleinte nehéz, mert nem alszik, nyűgös, később mikor elindul állandóan ott kell lenni a nyakán, mert beüti, lehorzsolja, kiborul, ráesik stb, de ez egy átmeneti időszak, ahogy nőnek úgy lesz egyre könnyebb ilyen téren a gyerekekkel. Második babámat várom, most már azért van némi fogalmunk arról, hogy kb mire számítsunk az első pár évben. A "nagylány" négyéves lesz, vele már lehet menni, igaz nem éjjel, de arra én pl nem is vágyom. A kicsi is megnő hamar, és akkor már vele is könnyebb lesz.
Azt meg hogy mi ez a férfiaknál, hogy kibuknak a gyerektől...hát ezt én pl személy szerint nem értem. Annyit olvastam erről, és okosabb nem lettem. Pl volt aki féltékeny volt a gyerekre, mert az anyuka azzal foglalkozott, rá meg nem jutott annyi idő. Gondolom az jobban tetszett volna neki, ha nem szoptatja a gyereket, vagy elhanyagolja, és ehelyett vele foglalkozik. vagy hogy kell ezt érteni? Valaki világosítson fel, mert tényleg nem fér a fejembe. :D Adott egy csecsemő, aki nem tudja magát ellátni, és van egy felnőtt ember, aki meg ettől kiborul, és inkább lelép, csak nehogymár ne ő legyen a középpontban( amúgy meg őszintén szólva én a páromat tuti felpofoztam volna, ha azok után, hogy óránként szoptatom a babát éjjel nappal, főzök, és a napi félórányi szabadidőmben pánikszerűen zuhanyozom, fésülködöm, szóvá teszi, hogy ő itten egy rabszolga, és elege van neki az egészből ). Hát aki ilyen az jobb ha előbb megy mint utóbb szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!