A későbbi gyerekem vezetékneve lehet majd az én és a párom vezetékneve kötőjellel összekötve, ha én is felvenném a férjemét? Bővebben lent.
Figyelt kérdés
PL: a férjem Nagy Ádám, én Kis Virág vagyok
házasságnál én Nagy-Kis Virág leszek.
a gyerekeink attól még lehetnek Nagy-Kis ...-ok??
2011. márc. 7. 11:24
11/14 anonim válasza:
Házasságkötés előtt az anyakönyvvezető megkérdezi a születendő gyerek-ek nevét, amit be kell íratni. Én pl. Hegedű-Kis Kata vagyok, de a gyerek lehet Hegedűs, vagy Hegedűs-Kis is.
12/14 anonim válasza:
Engem így hívnak, tehát lehet. És nem születésemtől fogva egyébként, eleinte csak apám vezetéknevét viseltem, kb 5-6 évesen kaptam meg kötőjellel anyukámét is, szóval még a gyerek megszületése UTÁN 6 évvel is lehet változtatni, bármikor:) Sőt, saját magadat is elnevezheted Kis Vrág helyett Lókötő Piroskának is minden további nélkül.
13/14 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
2011. márc. 7. 12:15
14/14 anonim válasza:
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ ezzel csak ki fogják őket csúfolni... rettenetes... nagykis jó hogy nem már bakfis...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!