Volt már olyan barát vagy barátnőtök akinek ugyanaz volt a vezetékneve?
Igen volt ugyanolyan vezetéknevű párom, nem túl gyakori egyébként, én rajta kívül mást nem ismerek ezzel a névvel, aki nem rokon. Nem lett házasság belőle (amúgy én a -né-s névváltozatokat pártolom, de ebben az esetben megtartottam volna a nevem az biztos). Barát körből sokan viccelődnek/viccelődtek a dologgal, sőt a családjaink is, én is jót nevettem mindig a dolgon, nem zavart, inkább még tetszett is.
Egyébként itt olvashatsz ilyesmiről:
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__eskuvo__9..
Nekünk ugyanaz a vezetéknevünk a férjemmel.
Mindketten Kovácsok vagyunk :)
Nem akarom leírni a teljes eredeti nevem, de én szerettem volna az esküvőnk ha mondok egy példát : ha Kovácsné Kovács Daniella lettem volna... az anyakönyv vezető egyenesen kinevetett...
Úgyhogy így lettem simán Kovács Dánielné.
Már kicsit sajnálom, mert szerettem volna ha a keresztnevem benne lett volna a nevemben... de hát ez van :D Úgyhogy a kislányunk törzsgyökeres Kovács! :D 29/N
Én tudok a városban egy lányról, akinek teljesen ugyan az a neve, mint nekem, sőt, a beceneve is. Engem idegesít. Személyesen nem ismerem, de van egy csomó közös ismerősünk, és a csajról olyan pletykák terjengenek, hogy én fogom a fejem, hogy az én nevemmel valaki ilyeneket csinál, ráadásul rém igénytelenül is néz ki.
Hát volt már olyan, hogy bemutatkoztam valakinek, mire megkérdezte, hogy én vagyok-e az, aki ezt meg azt csinálta, aztán magyarázkodhattam, hogy nem, csak ugyan az a nevünk. Pedig nem olyan gyakori név, így együtt meg főleg nem, de hogy még a becenév is stimmel... Pedig az még csak nem is a névből jött.
Ismerősöm van olyan az egyik Tóth ő Tóthné Tóth lett a másik felvette a férje nevét Tóth Gézáné lett
Én ha egy ugyanolyan vezetéknevűvel házasodnék meghagynám a saját neven
egyszer volt egy barátnőm és ha összeházasodtunk volna akkor Hoffmanné Hoffmann Dóra lett volna :D
csak ő 2 nel írja én meg 1el
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!