A későbbi gyerekem vezetékneve lehet majd az én és a párom vezetékneve kötőjellel összekötve, ha én is felvenném a férjemét? Bővebben lent.
PL: a férjem Nagy Ádám, én Kis Virág vagyok
házasságnál én Nagy-Kis Virág leszek.
a gyerekeink attól még lehetnek Nagy-Kis ...-ok??
Ha te Nagy-Kis leszel,akkor a gyerekek is csak azok lehetnek,Kis-Nagyok nem.
A házasságkötés előtt kell eldönteni,kinek a nevét viseljék a gyerekek.
*A házasságkötés előtt kell eldönteni,kinek a nevét viseljék a gyerekek.
Ez nem igaz.
De igaz utolsó, tőlünk az anyakönyvvezető megkérdezte, hogy mi legyen a születendő gyerekek vezetékneve és a házassági anyakönyvi kivonatunkba is be van írva.
Lehet Nagy-Kis!!!
Nálunk is megkérdezte az anyakönyvvezető a házasság előtt, és a házassági anyakönyvi kivonatban is szerepel, hogy mi lesz a gyerek születési neve - mármint a vezetéknév csak. :)
Egyébként azt is el tudom képzelni, hogy ha mindkét szülő marad a saját vezetéknevén házasság után, a gyerek attól még ugyanúgy lehet kötőjeles, de ez nem 100%.
"...ha mindkét szülő marad a saját vezetéknevén házasság után, a gyerek attól még ugyanúgy lehet kötőjeles, de ez nem 100%."
Ezt mondtam. /11:43/ Ők össze sem házasodtak, gyerek mégis kötőjeles lett. 100% (Csak kötőjel nélkül írtam le. Bocs.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!