Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kisgyerekkel albérletet...

Kisgyerekkel albérletet keresünk. Miért diszkriminálnak minket a lakástulajdonosok már előre?

Figyelt kérdés

A hirdetéseknél olvasni, hogy gyerek akadály/nem akadály. A hirdetési oldal üzemeltetője felajánlja a hirdetőnek, hogy ikszelje be az egyiket. Már ez furcsa.

Ez nem nyílt diszkrimináció? Ha az lenne, hogy cigány akadály/nem akadály vagy, hogy fogyatékos akadály/nem akadály. Akkor már ma este erről szólna a híradó, a kisebbségi ombudsmannak habzana a szája etc...

Ehhez képest a gyerek az nyugodtan lehet kizáró tényező egy lakás bérbeadásakor.

Fel vagyok háborodva!

2011. márc. 2. 18:12
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
100%
Ki támadott téged???Te feltettél egy kérdést ,az emberek meg válazsoltak rá.ha nem akarod hallani az igazságot,akkor ne kérdezd meg..
2011. márc. 3. 09:29
 32/44 anonim ***** válasza:
32%

Leszögezem hogy mindenki válaszában van igazság! De.. Senkit nem szeretnék megbántani de a válaszadóknak nincs gyerekük? Azért ez nekem is furcsa hogy esélyt sem kap valaki csak azért mert gyereke van. Nekem ha lenne kiadni való lakásom, eszembe sem jutna hogy ne adjam ki olyannak akinek kisgyermeke van. Jóérzés az nincs a világon? Minden tulajdonos tisztába kell hogy legyen azzal, ha ki adja a lakását akkor az minden esetben rizikóval jár! Egy felnőtt is tönkretehet bármit ha olyan ember.Ezt előre úgysem lehet tudni.Szerintem a kérdező csak elkeseredett!

És még valami ami most nagyon kijön belőlem. Rettentő igazságtalannak tartom hogy ilyen társadalmi különbségek vannak! Van akinek (sajnos hiába dolgozik) egy lakása sincs és van olyan akinek van kettő is! Na ezt nem engedném meg!

Kedves Kérdező!

Megértelek hogy felháborodtál. Igazad van nehéz találni így albérletet( hiába szeretnél becsületesen fizetni, tisztességes lenni). Úgy beszélnek sokszor a gyerekről mintha egy kártékony valami lenne és nem a társadalom része. (Pedig nem kevés pénzt kapnak a tulajdonosok az albérlőtől hogy kiadják nekik a lakásukat és ráadásul nem is adóznak abból legtöbben)Amíg albérlő valaki addig sajnos le kell nyelni azt hogy csak a tulajdonos szabhat feltételeket! Sajnos azzal ha kiborulsz nem segítesz magatokon és nem lesz más felfogású a világ. Én azt tudnám tanácsolni hogy adj fel te egy hirdetést hogy albérletet keresel kisgyerekkel, így olyanok fognak jelentkezni akik nem problémáznak ezen. Sok erőt és kitartást kívánok!

2011. márc. 3. 09:45
 33/44 anonim ***** válasza:
70%

Hát én biztos vagyok benne, hogy hogyha én most kiadnám a lakásomat, nálam is kikötés lenne az, hogy márpedig egy gyerekkel ne költözzenek be a házamba. Mondjuk nálam kutya/macska lehetne, mivel most is vannak és soha semmi kárt nem tettek, de egy gyerek teljesen más, nagyobb kárt tud okozni mint egy kutyus.

Mindenkinek joga van eldönteni hogy kinek szeretné kiadni a lakását, és szerintem teljesen normális hogy inkább adnák gyerektelennek mint gyerekesnek...

2011. márc. 3. 20:56
 34/44 anonim ***** válasza:
35%

Van akinek (sajnos hiába dolgozik) egy lakása sincs és van olyan akinek van kettő is! Na ezt nem engedném meg!

Te észkombájn,akkor azok miben laknának akiknek nincs sajátjuk? És mi van ha én tripla annyit tanultam,vagy dolgoztam a két lakásomért,mint te? Micsoda kommunista felfogás ez?

Egyébként mindenkinek adott a lehetőség, el lehet menni szerezni olyan képesitést amiből meglehet élni.Téged is ugyanúgy felvesznek bármelyik egyetemre ,olyan szakra ami ér is valamit ha megszerzed a szükséges pontokat hozzá...

Én speciel SAJNOS örököltem a másik lakást,de baromira rühellem mikor valaki abban a téveszmében él,hogy aki csóró az nem tehet róla,arról mindenki más tehet.Ha valaki esetleg JÓMÓDÚ vagy nem nyomorban él (szó sincs még luxusról vagy gazdagságról),az igazságtalanság,lopta,segge alá tolták ésatöbbi...

Bárkinek adott a lehetőség felmegy az expressz.hura ,megnézi hogy milyen végzettséggel rendelkezőket keresik a legjobban,mennyit igérnek fizetésképp majd beül az iskolapadba.

belőlem meg ez kivánkozott ki.

2011. márc. 4. 18:13
 35/44 anonim ***** válasza:
0%

Kedves ma18:13 rendkívül intelligens Válaszadó!

1.Nem hiszem hogy én sértegettelek volna.

2.Semmi közöd ahhoz hogy én milyen nézeteket vallok vagy nem vallok.

A véleményem akkor sem változik.Az mai átlagfizetések mellett nem lehet annyit dolgozni hogy lakáshoz jusson valaki. Még ha a te szavaiddal élve dupla annyit dolgozik valaki mint más, akkor sem. Honnan tudod te ki mennyit dolgozik? Gondolod a te munkád többet ér bármelyik ember munkájánál hogy ilyen lenéző vagy? Amúgy csak mellékesen hozzáteszem, ha örökölted a lakásod akkor nyilvánvalóan nem te dolgoztál meg érte. A diplomádat meg köszönheted a szüleidnek és az adófizető állampolgároknak! Amíg te tanultál más dolgozott! Erre talán nem kéne annyira felvágni. Semmivel nem érsz többet más embernél!!!

Feltételezem hogy te kiadod a lakásod. Ha már a tisztességes munkánál tartunk, akkor te adózol a beszedett bérleti díj után? Mert ha nem akkor az már nem becsületes úton szerzett pénznek számít!

Tisztelettel

2011. márc. 4. 19:51
 36/44 anonim ***** válasza:
Két fizetésből ki lehet fizetni egy lakást, 20-25 év alatt. Ha ennyi évet keményen dolgozol a lakásodért, közben meg örökölsz egyet, akkor neked kettő lesz, ami ugye nem igazságos, és jóérzésből oda kellene adnod valakinek?
2011. márc. 4. 20:01
 37/44 anonim ***** válasza:
0%

Nem azt mondom hogy oda kell adni valakinek. Itt arról van szó hogy ha valaki tisztességesen fizet az albérletért, miért kell egy gyerek miatt negatívan diszkriminálni? Jóérzés az nincs a világon?

De tényleg ez nem egyfajta hatalommal való visszaélés?

De már semmin sem csodálkozom mert ez a világ sajnos nem az igazságosságról és az együttérzésről híres.

2011. márc. 4. 20:20
 38/44 anonim ***** válasza:

"És még valami ami most nagyon kijön belőlem. Rettentő igazságtalannak tartom hogy ilyen társadalmi különbségek vannak! Van akinek (sajnos hiába dolgozik) egy lakása sincs és van olyan akinek van kettő is! Na ezt nem engedném meg! "

Ezt te írtad. Nem engednéd meg, hogy két lakása legyen!

2011. márc. 4. 21:04
 39/44 anonim ***** válasza:
51%
20:20-as, honnan veszed, hogy tisztességesen fizet az albérletért? Ha netán nem fizet, majd te átvállalod helyette? Megtörtént már, hogy kisgyerekes albérlő nem fizetett, a gyerekre hivatkozva nem volt hajlandó kiköltözni, a lakás tulajdonosa (igen, a te meggyőződésed ellenére vannak lakástulajdonosok) hosszú huzavona után tudta a lakását visszaszerezni az élősködőktől...
2011. márc. 4. 21:15
 40/44 anonim ***** válasza:

Elhiszem hogy vannak nagyon szemét emberek, akik a megegyezés ellenére nem fizetnek.De ez nem csak gyerekes családokkal fordul elő! Sőt, szerintem a legtöbb szülő aki felelősséget érez a gyerekéért az általában tisztességesen fizet mert biztonságban akarja tudni.Ezt onnan tudom hogy nagyon sok albérletben élőt ismerek.Biztosan van 1-2 ellenpélda is de nem kellene előre,ismeretlenül ítélkezni.Azt hogy én nem engedném hogy valakinek több lakása legyen az abból adódik hogy:- nincs egy családnak szüksége két lakásra -nem lenne lehetőség a másik embert megalázni,lenézni, megkülönböztetni és uralkodni a másikon.(így vitatkozni sem lenne min)

Ha annyira rossz dolog a lakásotokat kiadni akkor miért nem adjátok el és fektetitek olyan dologba ami kevésbé rizikós?

El lehet valakit utasítani finoman is ha úgy gondoljuk hogy nem szeretnénk hogy gyerekkel legyen az albérlőnk.( pl. sajnos már kiadtuk) Miért kell az ilyet nagybetűvel kiemelni a hirdetésekben? Az ilyen tényleg visszatetsző nekem is.

2011. márc. 4. 21:56
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!