Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kisgyerekkel albérletet...

Kisgyerekkel albérletet keresünk. Miért diszkriminálnak minket a lakástulajdonosok már előre?

Figyelt kérdés

A hirdetéseknél olvasni, hogy gyerek akadály/nem akadály. A hirdetési oldal üzemeltetője felajánlja a hirdetőnek, hogy ikszelje be az egyiket. Már ez furcsa.

Ez nem nyílt diszkrimináció? Ha az lenne, hogy cigány akadály/nem akadály vagy, hogy fogyatékos akadály/nem akadály. Akkor már ma este erről szólna a híradó, a kisebbségi ombudsmannak habzana a szája etc...

Ehhez képest a gyerek az nyugodtan lehet kizáró tényező egy lakás bérbeadásakor.

Fel vagyok háborodva!

2011. márc. 2. 18:12
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
65%

Azért írhatnak ki ilyet, mert ők magánszemélyek ezért úgy diszkriminálnak ahogy akarnak. A munkáltatóra van olyan vonatkozó jogszabály ami előírja, hogy nem diszkriminálhat, így van az állami szerveknél is. De magánszemélyek, teszem hozzá szerencsére azt tesznek amit gondolnak. Például, ha valaki eladásra hirdeti a lakását, jön valaki megnézi azt mondja megvenné, de a tulajnak nem szimpatikus mert nagy a füle és nem adja el neki szíve joga.

Szerintem egyébként azért nem adják ki gyerekeseknek, mert nem lenne szivük kitenni őket amikor nem fizetnek.

2011. márc. 2. 20:10
 22/44 anonim ***** válasza:
81%
Egyébként az óvoda választás szabad, csak szabad hely nincs és csak a körzeti köteles felvenni.
2011. márc. 2. 20:11
 23/44 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem senki nem bunkózott veled,a te válaszaid hangneme pedig eléggé kifogásolható..de mindegy is.

tudtam,hogy a kauciót fel fogja valaki hozni. Na igen,elkérek kétszázat és -400ra lakták le.. azért mindennek van határa,igenis jogom van azt mondani ,hogy gyerek nem lakhat a lakásba. nem kell megindokolnom se,hidd el nem szükséges kifogásokat keresnem mert,hogy őszintén és nyersen fogalmazzak baromira nem érdekel,hogy ki-hol-hogyan tud lakni.

Ez színtiszta üzlet ahol érzelmeknek nincs helye.Mikor megértő voltam,akkor ott húztak le ahol tudtak,úgy b@sztak átt ahol tudtak,természetes hogy bizalmatlanok a tulajok a bérlőkkel..ugyanigy foridtva is igaz,az is teljesen természetes hogy az albérlők óvatosak a tulajjal.

Mivel nem lehet előre tudni ki milyen ember,attól hogy valaki szépen fel van öltözve és 20 percig normálisan ,illedelmesen tud viselkedni még pofáraejthet,de úgy,hogy évekig szívhatod a fogad utána.

Egyébként amit irtál,forditva is éppúgy igaz : ha te lennél az én helyemben,akkor meg az én álláspontomat értenéd meg. Egyébként nagyon sokáig laktam albérletben,sokszor vertek át ,húztak le pénzzel,sumákoltak stb tudom hogy megy ez.

Ahogy azt is tudom,hogy rengeteg olyan albérlet van ahova mehetsz gyerekkel is.Ez most durván hangzik ne haragudj,de engem pl nem érdekel,hogyha az én lakásomat nem adom e ki ,akkor lesz e hol laknod.Nem vagyok szeretetszolgálat,se anyaotthon,én sem szarom a pénzt és nem jótékonykodásból adom ki a lakást vagy,azért azért dolgozok 14 órát mert kib@szottul unatkozom,hanem mert kell a pénz. Mindneki számára az önmaga boldogulása az első,nem idegeneké és ez igy normális te is igy gondolkozol.Ezért nem értem,hogy mi alapon háborodsz fel ha más is ezt teszi!

2011. márc. 2. 20:16
 24/44 anonim ***** válasza:
90%

Teljesen változó. Nekem 6 évig volt kisgyerekes bérlőm, nagyon rendesek voltak, pontosan fizettek, a lakást sem lakták le. De volt olyan egyedülálló férfi bérlőm, aki 3 hónap alatt 200000 Ft-os kárt csinált, komplett fürdőszoba és konyha felújítást kellett csináltatnom, ez pedig nem telt ki a kaucióból, mivel a végén nem is fizetett.

Mivel adózok a lakások kiadása után, jogász írja a bérlwti szerződéseket, így indok nélkül felmondhatok 15 napon belül a bérlőnek, és fordítva.

Ennek ellenére én is nagyon megnézem, kinek adok ki lakást, szerencsére ezen a környéken jóval több a lakást kereső, mint a kiadó lakás.

Viszont abban igazuk van a többieknek, ha ilyen hangnemben beszélsz a tulajokkal, nem fogják neked kiadni a lakásukat.

2011. márc. 2. 20:37
 25/44 A kérdező kommentje:
Mindenkitől bocs, hogy nem lehajtott fejjel, némán és meghunyászkodva tűröm el azt, hogy szarba sem vesznek pusztán azért mert gyereket szültem.
2011. márc. 2. 20:59
 26/44 anonim ***** válasza:
96%

Na én nyugodt ember vagyok, türelmes, és segítőkész. De nehogy már azért hasra essünk, mert szültél egy gyereket.

A romák 10-12-t is tudnak szülni, ez önmagában nem érdem. Próbálj kicsit szerényebb, kedvesebb lenni, és veled is kedvesebbek lesznek az emberek.

2011. márc. 2. 21:15
 27/44 anonim ***** válasza:
96%

Az a gyanúm, hogy nem a gyerek miatt nem akar téged befogadni senki, hanem az agresszív modorod miatt!

PONT!!

2011. márc. 2. 21:17
 28/44 anonim ***** válasza:
94%

Azért mert szültél egy gyereket a világ nem fog hozzád alkalmazkodni.Ezt vagy megszokod /beletörődsz és megoldást keresel,alakitasz a beszédstilusodon estleg..

vagy maradhatsz ilyen véresszájú ,agresszív anyatigris és hőbörögsz magadban-a híd alatt.

Senki nem beszélt veled ilyen hangnemben,vegyél vissza szerintem ..

2011. márc. 2. 21:45
 29/44 A kérdező kommentje:

Na állj!

Ti vagytok az agresszívak. 5-en támadni egy ellen gyávaság!

Másrészt az említett hirdetések feladóival nem is beszéltem, tehát esélyem sem volt a modoromat megmutatni, mivel gyereket kapásból kizártak, fel sem hívtam őket, hogy érdeklődjek...

Nektek pedig kívánom, hogy tapasztaljátok meg, milyen érzés az, hogy amikor éhen akartok veszni, akkor a pék -aki magánszemély és annak adja el a zsemléjét akinek akarja- nem fog titeket kiszolgálni, mert szeplő van az orrotokon.

2011. márc. 2. 23:53
 30/44 anonim ***** válasza:
100%
Láthatóan érzelmileg labilis embernek pláne megértem nem akarják kiadni.
2011. márc. 3. 07:28
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!