PSZICHÓLÓGUSOK ELŐNYBEN. Mit lehet csinálni, ha a szülei kihasználnak valakit, elszakítják mindenkitől, mindent és mindenkit előbbre helyeznek, mint a fiukat?
OFF Én nem mondtam Rád semmit.
Azt mondtam, sokan akarnak segíteni másokon, miközben a saját portájuk nincs tisztára söpörve. (A pszichológusok sem kivételek.) Ilyenkor fordulhat elő, hogy 'A' mindenképpen segíteni akar 'B'-n, holott 'B' azt nem kérte tőle. Azért van ez, mert a segítség nem 'B' érdeke/szándéka, hanem 'A' egy kielégítetlen szükséglete van mögötte. Ez egy egyszerű megfigyelés. Van olyan al-eset is, hogy 'B' ugyan szóban kéri a segítséget, ám valójában semmit nem tesz meg a saját helyzete javulása érdekében, csak jól szórakozik a másik erőlködésén, aki viszont "meg akarja menteni" őt. Ez is egy ismert játszma. (Viszont egy képzett pszichológus ezeket viszonylag hamar átlátja, ha nincs érzelmileg bevonódva.)
Azt, hogy mi a helyzet nálatok otthon, Neked kell tudni. Abban Te vagy az Expert. ON
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!