Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » PSZICHÓLÓGUSOK ELŐNYBEN. Mit...

PSZICHÓLÓGUSOK ELŐNYBEN. Mit lehet csinálni, ha a szülei kihasználnak valakit, elszakítják mindenkitől, mindent és mindenkit előbbre helyeznek, mint a fiukat?

Figyelt kérdés
Van 1 haverom, tényleg nem rólam van szó :) 21 éves és a szülei szó szerint kihasználják.Ugráltatják ide oda.Nincs szabadideje.Dolgozik az apja cégénél, mint sofőr, ha valami gond van a kocsival, őt veszik elő, a bátyja is szokta vezetni ugyanezt a kocsit és akk is a haveromat szivatják, ha baj van.Az anyja minden barátját utálja, mindenkiről rossz véleménnyel van.Rólam azt gondolja, h maga vagyok a sátán, csak mert önálló gondolkodásom van...ez már a tiszteletlenség jele.A haverom barátnője kissé szűkebb körülmények között élt, az anyja szabály szerűen kényszerítette, h hagyja ott.ÉS NEM AZÉRT, MERT A FIÁNAK ROSSZ LESZ íGY, hanem, h mit fognak róluk mondani mások, ha kitudódik, h nem valami gazdag libával jár a fiuk.A haverom felismerte, h emberszámba se veszik, senki nem törődik az Ő érzéseivel, mindig más a fontos, de semmi...azt mondta, h belefáradt vitatkozni, meg úgysem érne el semmit meg ilyenek...meg, h ő szereti a szüleit.Gyakran próbálom meggyőzni,h a szülőnek akkor kell boldognak lenni, ha gyerek boldogan él...meg h álljon ki a hitéért, de nem akar..."mert úgysincs semmi értelme".Nagyon szeretnék segíteni rajta.Lassan sikerül is, példát mutatok, hívom magammal össze vissza, de olyan szinten antiszociális, h az én barátaimmal beszélgetni sem mer, annyira lenézi saját magát...szerinte rá nem kíváncsi senki, meg úgysem tudna mit mondani senkinek.Nem is próbálkozik, úgyis hasztalan.Pedig amibe belerángattam, minden tetszett neki, de ennek ellenére is pesszimista.Meg mondja, h szereti a szüleit, ennyivel tartozik, mert felnevelték. MOndom, h ez a kötelességük!még jó, hogy...de neki ezt meg kell hálálni...annyira belenevelték ezt a szolgaszellemet, h mindenkivel szemben alárendeltnek érzi magát.Elhívtam edzeni, na abban kitartó, azt csinálja, de a szülei ennek sem nagyon örülnek.Mit tudok tenni, mit csináljak?
2011. febr. 19. 22:36
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

OFF Én nem mondtam Rád semmit.

Azt mondtam, sokan akarnak segíteni másokon, miközben a saját portájuk nincs tisztára söpörve. (A pszichológusok sem kivételek.) Ilyenkor fordulhat elő, hogy 'A' mindenképpen segíteni akar 'B'-n, holott 'B' azt nem kérte tőle. Azért van ez, mert a segítség nem 'B' érdeke/szándéka, hanem 'A' egy kielégítetlen szükséglete van mögötte. Ez egy egyszerű megfigyelés. Van olyan al-eset is, hogy 'B' ugyan szóban kéri a segítséget, ám valójában semmit nem tesz meg a saját helyzete javulása érdekében, csak jól szórakozik a másik erőlködésén, aki viszont "meg akarja menteni" őt. Ez is egy ismert játszma. (Viszont egy képzett pszichológus ezeket viszonylag hamar átlátja, ha nincs érzelmileg bevonódva.)

Azt, hogy mi a helyzet nálatok otthon, Neked kell tudni. Abban Te vagy az Expert. ON

2011. febr. 24. 10:05
 22/22 A kérdező kommentje:
neeem :) én tudom, h nem sértésnek vagy offolásnak szántad a pótcselekvéses dolgot, csak érdekelt, h ezt hogy érted, h akk most mi a helyzet...am sokat segítettek a válaszaid, jókat írtál..és a többiek is persze :)
2011. febr. 24. 14:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!