Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vendégségben be kell szállni...

Vendégségben be kell szállni a költségekbe?

Figyelt kérdés
Ismerősöm meghívott a születésnapjára, majd közölte, hogy a háromemeletes tortája 15000 forintba fog kerülni, és nekem 2500 forinttal be kell szállnom. Kicsit soknak tartom, egy szelet tortáért (többet úgysem eszek), 2500 forint. Nem szoktam üres kézzel vendégségbe menni, sütök egy tálca süteményt, vagy viszek egy üveg italt, meg az ünnepeltnek ajándékot, de ezt már soknak tartom. Ha nem telik rá, akkor ne ünnepeltesse meg magát. Vagy én vagyok az irigy, és önző?
2011. febr. 18. 16:31
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%

Nahát mik vannak. Nekem múlthónapban volt a szülinapom, 3 napon keresztül ünnepeltük 11-en, ebből 7 volt a vendég, tehát aki nem itt lakik. Gyakorlatilag csak a tortámat fizette anyu, a többi cuccot nekem kellett megvennem. Nem kevés pénzem ráment, de megérte... Mindenki hozott egy kis pluszt, de eszem ágában sem lett volna senkivel se kifizettetni a pizzát, amit megevett, vagy a piát, amit megivott...Ez nekem abszurd, örülök, hogy itt voltak, és ők is, mert folyton azt a hétvégét emlegetik :)

Én biztos nem fizetnék bele a tortájába, vagy ha igen, nem vinnék ajándékot, hanem a torta ára lenne az ajándék...

2011. febr. 18. 17:02
 22/29 anonim ***** válasza:
83%
Bakker, ilyet még életemben nem hallottam! Tulajdonképpen az a baj, hogy jól már nem jössz ki a dologból. Én a helyedben hirtelen influenzás lennék...
2011. febr. 18. 17:47
 23/29 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem mutasd meg neki a válaszokat. :)
2011. febr. 18. 17:51
 24/29 anonim ***** válasza:
100%
Tudnám minek a 3 emeletes torta, másnak az esküvőjén van csak akkora. Ez egy elmebeteg, nem is tudom milyen világban él. Én nem mennék el, majd meghívnám a következő szülinapi bulimra és megmutatnám, hogyan is működik. Mert nem így.
2011. febr. 18. 18:00
 25/29 anonim ***** válasza:
100%
Ez nagyon gáz! Erre mondják: smucig, sóher, pénzéhes, haszonleső. Soha nem fog tenni semmit érted szívességből. Az ilyenektől mentsen meg az ég!
2011. febr. 18. 18:03
 26/29 anonim ***** válasza:

én ilyet még nem hallottam! nyilván illik vinni ezt-azt, de hogy "beugró" legyen...

ha nem telik ilyen drága tortára akkor nem kell a torta, ha meg telik rá, minek elkérni az árát? ebben semmi logika nincs. biztos nő az illető :D

2011. febr. 18. 18:14
 27/29 anonim ***** válasza:

ez nagyon vicces. :D Legalább mondta volna h a terembérlet vagy a DJ. az i szánalmas, de nem ENNYIRE :D

kérdezd meg h ajándékot milyen értékben KELL vinni, biztos az is meg van szabva, ha ennyire smucig

2011. febr. 18. 19:34
 28/29 anonim ***** válasza:

Hát még én sem hallottam ilyet!!

Tartottam már bulit a szülinapomon, tortával, piával mindennel együtt, de mindent én álltam.

Ha valaki kérdezte hogy mit hozzon, akkor azt mondtam mindig, hogy amit akarsz, de ha nem hozol semmit azt se bánom, az a fő hogy te itt legyél.

Soha még csak gondolatban sem vettem zokon azt sem ha valaki ajándék nélkül jött.

Én legalábbis nem azért tarok szülinapot, hogy legyen ajándékom, meg mások állják a tortámat, piámat hanem hogy jól érezzük magunkat.

Ha engem valaki ilyen szöveggel hívna, el sem mennék.Közölném vele hogy abból a pénzből inkább beülök egy cukiba és eszek egy sütit meg megiszok egy italt a tiszteletére, a távolból.

2011. febr. 18. 19:41
 29/29 Spaceman válasza:
Madarat tolláról... tudod. Legalább a barátaidat válogasd meg, és ha szarrágó hagyd őt a hasonszőrűekkel. Vagy jöjj ki jól a dologból, mint mi a régi egyetemi szakesteken. Próbáld meg lefogyasztani a belépődet. Tudom nehéz lesz leenni és inni a 2500 forintot főleg ha hozzáadod az ajándék piádat, de nem lehetetlen:) Egy emelet torta, fél üveg a 12 éves Chivas Regaljából és máris pénzednél vagy. Bónuszként rókázd össze a perzsaszőnyegét és te vagy a nyerő. A legszebb, hogy nem szólhat semmit, mert te teljesítetted a feltételeit.
2011. febr. 18. 20:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!