Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vendégségben be kell szállni...

Vendégségben be kell szállni a költségekbe?

Figyelt kérdés
Ismerősöm meghívott a születésnapjára, majd közölte, hogy a háromemeletes tortája 15000 forintba fog kerülni, és nekem 2500 forinttal be kell szállnom. Kicsit soknak tartom, egy szelet tortáért (többet úgysem eszek), 2500 forint. Nem szoktam üres kézzel vendégségbe menni, sütök egy tálca süteményt, vagy viszek egy üveg italt, meg az ünnepeltnek ajándékot, de ezt már soknak tartom. Ha nem telik rá, akkor ne ünnepeltesse meg magát. Vagy én vagyok az irigy, és önző?
2011. febr. 18. 16:31
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
100%
Hát nekem ez elég fura, hogy veletek fizettetné ki a tortáját, mert az még oké, ha megbeszélitek hogy ezt kapja tőletek ajándékba, de így, hogy ő szerez valahonnan tortát aztán ti fizessétek, ez hülyeség.
2011. febr. 18. 16:36
 2/29 anonim ***** válasza:
30%
Beszállni illik, de ahogy ezt közölte, az gusztustalan. Ha a dolog önkéntes alapú, akkor az ember szívesen beszáll, de ha rám parancsolnak, hogy fizessek x összeget, akkor inkább el se megyek a bulira.
 3/29 anonim ***** válasza:
100%
nem te vagy irigy és önző.teljesen igazad van.én hallani sem hallottam ilyet.lehet gondolkodóba esnék az elmenetelen....
 4/29 anonim ***** válasza:
87%
jézusom. ez egy marhaság, mi az hogy bele kell adni? alapból születésnapra mész, gondolom viszel neki ajándékot. hát ez pofátlanság. ezek után nem vinnék ajándékot, add neki oda a szaros 2500ftját, aztán legyen boldog vele.
2011. febr. 18. 16:37
 5/29 anonim ***** válasza:
100%

El sem mennék.

Mondjuk én nem is járok ilyen helyekre mert ha elmegy az ember akkor illik vinni mondjuk egy drágább italt és nincs felesleges 4-5 ezer Ft-om ilyesmire.

2011. febr. 18. 16:37
 6/29 anonim ***** válasza:
100%

Hát ilyet...még nem hallottam...ha meghívnak, azt azért tegyék, mert ünnepelni akarnak velem, nem a költségeket kifizettetni.Én nem mennék, az biztos.természetes, hogy az ember nem megy üres kézzel.

OMG :S

2011. febr. 18. 16:38
 7/29 anonim ***** válasza:
100%
Ha meghív vendégnek, aztán ilyet mond, azonnal közölném, hogy ne számítson rám és a megjelenésemre. Én is szoktam vinni ilyenkor apróságokat, de ez nagyon erős.
2011. febr. 18. 16:38
 8/29 Tinker Bell ***** válasza:
100%

Ez már a szánalom kategória! Én közölném vele, hogy akkor mégsem érek rá aznap! Akkor rádöbbenne, hogy paraszt dolog ilyet csinálni!

Eszembe sem jutna ilyen!

Nálunk ez úgy szokott működni, hogy ha csak sima összeröffenés van, akkor mindenki hoz valamit (üdítőt, süteményt, piát) én meg főzök! Aztán, ha máshoz megyünk akkor ugyanígy, csak akkor a vendéglátó főz. Ez a természetes! Ha ünnepség van, akkor pedig ugyanez, csak ajándék is párosul a hozott cuccokhoz. De ez!!!!! Á! Nem térek észre, hogy lehet ilyet csinálni!

Küldd el a francba a szülinapjával együtt! 2500 forintért nálunk már egy igen finom 12 szeletes oroszkrém tortát lehet venni!

2011. febr. 18. 16:41
 9/29 Tinker Bell ***** válasza:
100%

=o)

Vegyétek meg a tortát magatoknak abból a 2500-ból meg a süti, ajándék árából és otthon (NÉLKÜLE) ünnepeljétek meg, hogy nem mentetek el a bulijára!

Kíváncsi vagyok, hogy ezek után elmész-e!

Majd megírod, hogy hogyan döntöttél?

2011. febr. 18. 16:44
 10/29 A kérdező kommentje:
Én arra gondoltam, hogy viszek ajándékot, meg egy üveg italt, és közlöm vele, hogy nem kérek a tortából, mert erre nekem nincs pénzem.
2011. febr. 18. 16:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!