Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vendégségben be kell szállni...

Vendégségben be kell szállni a költségekbe?

Figyelt kérdés
Ismerősöm meghívott a születésnapjára, majd közölte, hogy a háromemeletes tortája 15000 forintba fog kerülni, és nekem 2500 forinttal be kell szállnom. Kicsit soknak tartom, egy szelet tortáért (többet úgysem eszek), 2500 forint. Nem szoktam üres kézzel vendégségbe menni, sütök egy tálca süteményt, vagy viszek egy üveg italt, meg az ünnepeltnek ajándékot, de ezt már soknak tartom. Ha nem telik rá, akkor ne ünnepeltesse meg magát. Vagy én vagyok az irigy, és önző?
2011. febr. 18. 16:31
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%

még ilyenről nem hallottam, hogy valaki kifizetteti a tortáját.

én biztos nem mennék.

2011. febr. 18. 16:45
 12/29 anonim ***** válasza:
100%

Akkor ünnepelje magát egyedül. Részemről ennyi.

Még csak nem is azért, mert elveim vannak, hanem azon egyszerű oknál fogva, hogy minek mennék mulatni oda, ahol nem érzem jól magam, amikor mehetek olyan helyre is, ahol igen? Ilyen helyen tutira nem érezném jól magam, ergo el se megyek.

2011. febr. 18. 16:46
 13/29 anonim ***** válasza:
100%
Nektek nem kell állni a tortát ez baromság ..jézusom...nagyon pofátlan egy ember lehet.
2011. febr. 18. 16:47
 14/29 anonim ***** válasza:
100%
Gusztustalan. Mármint a hozzáállása az ünnepeltnek.....még jó hogy nem vett magának valami drága ajándékot és közölte hogy mennyivel KELL beszállni a vendégeknek. Ez egy gyökér, már bocsánat. Én sem mennék el a helyedben. Ekkora parasztság után miért is mennék megünnepelni őt? Komolyan leszakad a pofám hogy egyes embereknek mennyire nincs semmilyen minimális intelligenciahányadosuk sem...
2011. febr. 18. 16:47
 15/29 anonim ***** válasza:
74%
Miért veszel annyi mindent? Ajándék meg pia is, az jó drága lesz. Ha meg elmész, és elmondod, hogy nem kérsz a tortából, akkor mindenki téged fog sz@rrágónak tekinteni, mert nem szálltál be. Mindegy, nekem ez jel lenne, hogy ne menjek el.
2011. febr. 18. 16:48
 16/29 anonim ***** válasza:
100%

Minek rendel egyáltalán háromemeletes tortát, ha nem is lesztek olyan sokan??? Vagy nem kell mindenkinek beszállnia a tortába?

Én biztos nem mennék el ezek utána a szülinapra, drága a belépő...

Ennyit azért megtehet a szülinapos, hogy meghívja a többieket egy tortára, hamár ajándékokat kap...

2011. febr. 18. 16:49
 17/29 anonim ***** válasza:
100%
Sztem ne is rágódj ezen meg ne vitatkozz össze vele...okos enged szamár szenved.Ez egy vérszívó...kell nektek a kényelmetlenség meg értelmetlen balhé?Nem ehettek a tortából mert nem szálltatok bele fizetségileg...:DSztem nagyon groteszk ez az egész.Ajándékot sem vinnék ez egy nagyon lehúzós dolog.Még azt is elképzelem h a pénz lehet nem is arra kell.Minek ilyen drága torta ??
2011. febr. 18. 16:50
 18/29 anonim ***** válasza:
Mennyire közeli ismerős egyáltalán?Jó viszonyban vagytok?
2011. febr. 18. 16:51
 19/29 A kérdező kommentje:

A tortába családonként kellene beszállni ennyivel. Ezt megint nem tartom igazságosnak, mert én egyedül mennék, más meg két gyerekkel, meg a párjával.

Köszi a válaszokat, már kezdtem megijedni, hogy velem van baj, és én vagyok az irigy, hogy sajnálom a tortájára a pénzt.

2011. febr. 18. 16:54
 20/29 Tinker Bell ***** válasza:
100%

Így meg aztán végképp nem értem! Hogy lehet valaki ennyire hülye? Ha már elosztotta a torta összegét, akkor miért nem úgy osztotta, hogy fejenként??? Azért azt elég nagy poén lenne, hogy az egyik család 2500-ért eszik 4 szelet tortát, te pedig ugyanazért a 2500-ért egy szeletet! Pffff....

Húúúú, de elküldeném messzire a boldogságos születésnapja alkalmából!

2011. febr. 18. 16:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!