Miért nem természetes sok jövedelemmel rendelkező fiatal (idős) számára, hogy azonos arányban be kell szállnia a költségekbe, ha a szüleivel él?
Neveltetés kérdése.
Fontos, hogy mit látott a családban.
Ennek fényében kell ezt megbeszélni.
Addig amig nem él külön lakásban, sokszor fogalma sincs arról, hogy mi minden kiadás van.
A saját háztartás a legjobb nevelő.
Én még nem dolgozom, de a mai helyzetben maximum ha minimálbéres fizetésem lesz. Édesanyám közölte velem hogy havi 30at kell majd hazaadnom. Hát őszintén nem örültem neki...oké, lehet olcsóbb, mintha albérletbe mennék, de havi 35ért már kapok egy szobát velem egykorú lakókkal, és ott nem szólnak bele a dolgaimba. Édesanyám sajnos ilyen. Mindig mindenről tudni akar, tudnia kell. Mikor meg jött ezzel a havi 30cal. Nehéz lesz, de minél hamarabb megyek itthonról. Mert megyek és kész. Amúgy elég spórolósra lettem nevelve, mielőtt még vki azt hinné, hogy "nagyzolós" vagyok.
De van pár példa előttem, hogy anyuci-apuci a 26 éves gyereküket eltartják, holott a "gyerek" 100 fölött keres, de az ég világon semmit nem vesz otthonra, rezsibe nem száll bele, csak elvan, mint hal a vízben és költi a pénzét minden baromságra...még csak félre sem tesz belőle semmit...na ez már durva...
22/L
Ja, hogy te kérsz a fiadtól pénzt... hát akkor le leszek pontozva...
Előző voltam
Én 20 évesen kezdtem el dolgozni (előtte diákmunka, amit magamra költhettem). Szóval akkor az első fizetésemből 20 e-t szüleim elé tettem, mondván, tegyék el! Akkor eltették, de a következő havit már nem, azt mondták: addig jó, míg ők el tudnak látni minket, gyerekeiket /öcsémmel együtt/. Ugyis szólnának, ha mégis megszorulnánk, ugyhogy inkább takarékoskodjak magamnak.
Azóta félreteszem a megmaradó részt, de ruhára, közlekedésre, telefontöltésre... magamnak költök.
Valamint ha elmegyek barátommal hiperbe vásárolni, nem hagyom, hogy kifizessék a számlát, pedig az egész család részére veszek ezt-azt.
21/L
Lakbér???? Ki beszélt itt lakbérról? Az teljesen más kategória. Az a rezsin, kaján, egyéb költségeken felüli összeg lenne, de azt én is undorítónak tartanám kérni. Soha nem jutna ilyen aljasság az eszembe.
Furcsa felfogás, hogy a szülőktől elvárjál a fiatalok, hogy eltartsák őket akkor is, amikor már önálló jövedelemmel rendelkeznek. Teljesen le vagyok döbbenve ezen. A legtöbb szülő manapság elég rendesen nyög, saját magát is egyre nehezebben tartja el. Fel nem foghatom, miért kellene a már kereső családtagokat, fiatalokat eltartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!