Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elmennétek takarítónőnek...

Elmennétek takarítónőnek szégyenkezés nélkül?

Figyelt kérdés

Noha középfokú szakmám, érettségim és nyelvvizsgám van, mégsem találok fél éve állást (Borsod...).

Gyermeket szeretnénk, így mindenképp szeretném, ha legalább 1 év munkaviszonyom lenne és amúgy is 1 keresetből nem nagyon jövünk ki.

Most van lehetőségem elmenni takarítónőnek minimálbérért, de annyira szégyellem, hogy még a férjemnek sem merem elmondani, a családról nem is beszélve.

Pedig tudom, sokan nem azért dolgoznak így, mert hülyék, hanem mert nincs más lehetőségük.

Hogyan küzdjem le a szégyenérzetet?

Mert a pénzre szükség van, így mindenképp elvállalom, ha megkapom az állást, csak félek az előítéletektől.

2011. febr. 16. 11:53
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
84%
Ez nem neked szégyen, hanem annak aki emiatt lenéz vagy negatívan ítél meg.
2011. febr. 16. 14:14
 32/40 anonim ***** válasza:
92%

Én sosem dolgoztam takarítóként..Nem azért mert szégyelltem volna,hanem mert tudtam mindig a szakmámban dolgozni.De pár évvel ezelőtt kijöttem Angliába,és hittem abban,hogy minimális nyelvtudással is találok magamnak gyári

állást vagy bármit.Nem vettek fel sehová,csak 1 helyre.Irodába takarítani..Egy percig sem gondolkodtam,hanem örömmel vállaltam.Úgy voltam vele,hogy ez is egy munka,és ez sem rosszabb mint egy gyárban szalag mellett dolgozni..Lassan 3 éve takarítók még mindig ott.Megbecsülnek,szeretnek,és igyekszenek minél kevesebb kupit csinálni,mert egy irodában a takarító nőnek is van szava!:) Komolyan én aki sosem dolgozott takarítónőként,élvezem hogy most ez a munkám..Nincs felelősség,nincs félelem,hogy kitúrnak mások helyett,és nem piszkál a főnök sem.A munkámat mindig elvégzem,és mégis "láthatatlan" vagyok..Arról nem is beszélve,hogy megfizetnek..Ahogy írta valaki a számlákat fizetni kell,és egyik pénzre sincs ráírva hogy takarítóként vagy tolmácsként kerestem meg..

Szóval nem szégyen a takarítói állás..Inkább az a szégyen hogy valaki lenézi ezt a munkát..

38/N

2011. febr. 16. 14:37
 33/40 anonim ***** válasza:
89%

Az emberi hülyeség tényleg határtalan....

Most őszintén, mi a szégyen abban, hogy valaki dolgozik???

Az a szégyen, ha utcán kéregetsz, igen az rohadt nagy szégyen.

2011. febr. 16. 17:28
 34/40 anonim ***** válasza:
84%

Nekem is középfokú közgazdasági, pénzügyi végzettségem van és én sem találok munkát. Minden további nélkül elmennék, sőt örülnék neki, ha lenne ilyen lehetőségem!

Ha valaki a szűkös lehetőségeihez mérten is mindent megragad, hogy legyőzze az anyagi nehézségeit, becsületes munkával és hogy mindent megtesz, hogy segítsen a családjának és ne csak otthon üljön, az inkább tiszteletet érdemel. Ha valaki ezért lenézi, az saját magáról állít ki szegénységi bizonyítványt.

2011. febr. 16. 18:21
 35/40 A kérdező kommentje:

Én is dolgoztam már Angliában és ott valóban jobban becsülik a kétkezi munkásokat, vagy legalábbis én nem találkoztam soha lesajnáló pillantással, megjegyzéssel.

Bár én csak aupair voltam, de több házhoz is jártunk és a takarítókat, kertészeket ugyanúgy emberszámba vették, volt, ahol az anyuka még teával is megkínálta az alkalmazottat, pedig csak heti egyszer járt hozzá.

Nem mellesleg pedig az ottani minimálbérből jobban meg lehet élni a magasabb bérleti díjak mellett is, mint az itteniből...

2011. febr. 16. 20:18
 36/40 anonim ***** válasza:

ma 14:37

Én vagyok aki Angliában takarít..

Tény és való,hogy megbecsülik a munkámat..De nekem otthon sem volt evvel gondom.Otthon is megbecsülték ha jól dolgoztam.

Nekem is mondta a főnököm,hogy amikor bemegyek takarítani (van amikor fél óra alatt végzek,de egyébként napi 1 óra) nyugodtan teázzak,és egyek sütit..Ez a kettő állandóan van..De nem szoktam teázni,mert avval is megy az idő..

De azért az jó tudni,hogy minimálbérrel egymagadban itt sem tudsz jól megélni..Ha csak én lennék kint és csak én keresnék akkor hiába az itteni minimálbér bizony régen rossz lenne..De talán csak én gondolom így,mert én már képtelen lennék nyolcad magammal idegenekkel egy fedél alatt élni..Én otthon is saját lakásomban éltem ,és ezt az egy dolgot nem akartam megszüntetni.Csakis a családommal vagyok hajlandó egy fedél alatt élni..Ezért is vállaltam örömmel a takarítói állást,hiszen ez is pénz..Az ember igényeit csak úgy tudjuk megfizetni ha dolgozunk is érte..

2011. febr. 16. 20:44
 37/40 anonim ***** válasza:

Megjegyzem ezen kérdésed ötletétől vezérelve kerestem pár ilyen hirdetést és jelentkeztem, ha már munkanélküli vagyok :)

(14:14 voltam)

2011. febr. 16. 21:08
 38/40 A kérdező kommentje:

A vicces az, hogy még ide sem vettek fel...

Legalábbis az illető a megígérttel ellentétben nem szólt vissza.

2011. febr. 17. 11:41
 39/40 anonim ***** válasza:
Ne keseredj el, valami biztos lesz.. :(
2011. febr. 17. 14:19
 40/40 anonim ***** válasza:
A munka nem szégyen,élősködni(háztsartásbeliként,tisztelet a kivételnek,és k*rválkodni szégyen...
2011. febr. 19. 23:31
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!