Elmennétek takarítónőnek szégyenkezés nélkül?
Noha középfokú szakmám, érettségim és nyelvvizsgám van, mégsem találok fél éve állást (Borsod...).
Gyermeket szeretnénk, így mindenképp szeretném, ha legalább 1 év munkaviszonyom lenne és amúgy is 1 keresetből nem nagyon jövünk ki.
Most van lehetőségem elmenni takarítónőnek minimálbérért, de annyira szégyellem, hogy még a férjemnek sem merem elmondani, a családról nem is beszélve.
Pedig tudom, sokan nem azért dolgoznak így, mert hülyék, hanem mert nincs más lehetőségük.
Hogyan küzdjem le a szégyenérzetet?
Mert a pénzre szükség van, így mindenképp elvállalom, ha megkapom az állást, csak félek az előítéletektől.
11:58-nak
12:03 vagyok. Figyi, láttam - és vettem is! :) - olyan wc kefét, amilyet előtte még sose! Van egy kis kiálló része, azt be tudod csúsztatni a perem alá, és csodákra képes! Nekem a kedvenc takarítóeszközöm lett! Nagyon állat! Keress ilyet, azzal nem gáz a wc pucolás! :) A hagyományos kör alakú nem tisztít a perem alatt, kénytelen vagy szivaccsal megoldani. Ez a cucc viszont nagyon király!
Sajnos a mai világban ez van. A tisztességes munkán nincs mit szégyellni,én is csináltam a takarítást igaz csak 4hónapig. Arra felénk amúgy sem lehet válogatni a munkahelyek között,az ember örül ha egyáltalán akad valami. Én is borsodi nő vagyok,és állandóan úgy dolgoztam hogy 1-2hetes vagy pár hónapos szerződéseim voltak. Volt hogy 2évig nem dolgoztam,szoc segélyből éltem. Tele voltam gyomorideggel. Hiába van szakmám,angolból nyelvvizsgám semmit nem érek vele. Pár éve ezért költöztem a párommal Pestre. Igaz nem szeretem a várost,de van állandó munkám,tudtunk venni egy kisebb lakást,és van egy gyönyörű 1éves kislányunk!
Ne szégyelld ha dolgozni tudsz,de inkább ha lehetőségetek van rá költözzetek el.
A munka soha sem szégyen!!
Én is takarítottam mikor főiskolás voltam, mert enni kellett valamit...
Anyukám közjegyző barátnője nagyon büszke volt rám, hogy elmentem takarítani.
anyukám amikor egydül maradt velünk,hajnalban újságot hordott biciklivel,napközben varrt,este meg takarított.
muszáj volt,mert mi még picik voltunk.
te is a születendő gyerekedért teszed nem?
ha már most így gondolkodsz-mármint h ez szégyen-az nagyon nem jó.
én most 2 babával vagyok itthon,van diplomám,nyelvvizsgám, de azért h elérhető legyek amíg picik a gyerekek, a közelben nézegetem az állásokat,mert ősztől mennek oviba, és olyat ami nem egész napos. és ha az takarítás,vagy árúfeltöltés,az sem számít.
az a lényeg, AMIÉRT teszed.
Intézményeket kell takarítani.
Netto 60 ezer, tehát a minimum, de még mindig több, mint a szoc. segély amit most kapok.
Elég szégyenletes, amit írt valaki, hogy csak cigányoknak való munka.
Bár mifelénk a cigányok jól élnek, nem dolgoznak,mégis van millió gyerekük...
Sajnos tudom, van pár ember a családomban, aki ki fog beszélni a hátam mögött, gazdag vállalkozók.
Én is diplomás szülők gyermeke vagyok és nem célom innen nyugdíjba menni.
Viszont nagyon érzékeny lelkű ember vagyok és már előre rettegek a lenéző pillantásoktól.
De remélem a születendő gyerekünk miatt kibírom ezt is.
Hisz már 31 éves vagyok, szinte utolsó lehetőség ez.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!