Elmennétek takarítónőnek szégyenkezés nélkül?
Noha középfokú szakmám, érettségim és nyelvvizsgám van, mégsem találok fél éve állást (Borsod...).
Gyermeket szeretnénk, így mindenképp szeretném, ha legalább 1 év munkaviszonyom lenne és amúgy is 1 keresetből nem nagyon jövünk ki.
Most van lehetőségem elmenni takarítónőnek minimálbérért, de annyira szégyellem, hogy még a férjemnek sem merem elmondani, a családról nem is beszélve.
Pedig tudom, sokan nem azért dolgoznak így, mert hülyék, hanem mert nincs más lehetőségük.
Hogyan küzdjem le a szégyenérzetet?
Mert a pénzre szükség van, így mindenképp elvállalom, ha megkapom az állást, csak félek az előítéletektől.
Simán elmennék. Főiskola után friss diplomával kezemben ott álltam állás nélkül. Minden alkalmat megragadtam, voltam parfüm "ügynök", utazótáskából házaltam, voltam telefonos adománygyűjtő, takarítónőnek is simán elmentem volna, csak ne anyámékkal tartassam már el magam. Szerencsére aztán ismerősön keresztül lett irodai munkám, igaz nem a főiskolai, hanem a középfokú végzettségemnek megfelelő. Azóta pedig már lett még jobb állásom, érdekesebb munkával, jobb fizetéssel, olyan, amit tanultam.
Nem szégyen a munka. A takarítónői sem. Aki pedig beszólógat... kérdezd meg tőle, h tud-e jobbat avagy finanszírozza-e nektek a megélhetést, amíg talász a olyat "amiért tanultál".
el
pedig diplomás vagyok
de borsodi
tavaly kukáskocsin dolgoztam,16 órában mentem velük,igaz csak papirt kellett irogatni,de ugyanugy mentem fel a szeméttelepre meg végig a falukon...
egyszer abba a faluba is ahol anyámék laknak...azt hittem kitagad,hogy az ő akkor már majdnem diplomás lánykája kukáskocsin ül...
de kellett a pénz,jól is fizetett,nem érdekelt h büdös meg hogy 16 órázás,nyelvvizsgához sok pénz kellett,megérte
párom rossz szót nem szólt,sőt,inkább büszke volt rám,szereti a talpraesettségem,és hogy nem műkörmösre szórol el még az ő pénzét is:)
van célja annak amiért elvállalod,hajrá
csak tényleg vigyázz a vegyszerekre,öcsém ekcémája több orvos szerint azért van,mert anya végig gyárban takaritott a terhessége alatt
23/N
Szerintem nem kell szégyellni.Én már könnyen beszélek,mert én már nem ezt csinálom.
2008ban mentem egy nagy szegedi céghez,hogy sofőr szeretnék lenni.Erre azt mondták,jó,dolgozzam be magam,meglátjuk mi lesz.Két évig az utcát takarítottam szégyen szemre,érettségivel,szakmával,nyelvvizsgával és hivatásos jogosítvánnyal.
Soha nem beszéltem a munkámról a Páromnak se,mert gyűlöltem.De az forgott a szemem előtt,hogy igen,sofőr lehetek.2010ben végső elkeseredésemben az igazgatósághoz fordultam ismét,hogy szerintem eljött az idő,hogy teherautót vezethessek.Azt mondták,hogy jó,ha önerőből megcsinálom,ám legyen.Eladtam a házamat(hiteles volt)vidékre költöztem.Meglett a pénz a teherautó és a gépkezelői jogsikra is(kb 300 ezerről beszélek,az előtte lévő "papírjaim" is benne vannak legalább 300ban) de továbbra is maradt az utca söprés a tanfolyam végéig.Meglettek a szükséges papírok és kellettem.vagyis ezt mondták.Aztán kaptam egy levelet,hogy bocsi,de mégse.
Én meg úgy döntöttem,hogy ott hagyom őket,mert nagyon megalázó munkám volt.Fel is mondtam és most buszosnak tanulok :-)
Mindenből van kiút és mindig van egy cél,amiért talán érdemes azt az adott munkát csinálni.Még ha hánytam reggelente az idegtől,hogy már megint és megint mennem kell,akkor is volt értelme: hülyeségen kívül a hajnali 4 órás busz,amivel 6ra jártam már "messziről" dolgozni.Mert láttam,hogy lehet másként is élni.Mégpedig buszosként.
És öröm volt hajnalban utazni és öröm volt délután haza utazni(igaz,hajnalban 3:50kor indultam és sokszor fél 5re értem haza,pedig kettői dolgoztam azoknak a férgeknek)
Sok sikert neked,lehet,hogy nehéz lesz,de ha nem lesz más,jó lesz az egyenlőre.Én csak a remény miatt mentem oda dolgozni,de neked csak egy munka kell.Erre gondolj!
21/L
Kedves utolsó "buszos" lány, téged már többször is olvastalak itt, minden tiszteletem a kitartásodért.
Igen, nekem is van cél, hiszen ha kapok munkát, lehet végre kisbabánk!!
Még GYED sem kell, csak legalább tudjak félretenni minden hónapban.
"buszos lány" vagyok: igen,ahogy írtad,igazad van.
Félre tenni nagyon fontos,plán ilyen helyzetben.
Nekem se ártott volna tartalék,de nem lehet mindent egyszerre. :-) régebben volt,de a hitel felélte.
Sok sikert a babához.
Ja és már lehet így utólag az utca söprést se szégyellném,de azt,hogy bent mondjuk egy klinikán vagy egy szállodában vagy(mindegy,fedett helyen) dolgoznék,azt pláne nem.Ott bemész szépen felöltözve aztán haza mész szépen felöltözve.Ott a kollégáid látnak,de az utcán,abban a ronda zöld ruhában a buszról,villamosról mindenki téged bámul,amikor a megállót söpröd.Rosszabb esetben leköpnek(volt rá példa sajnos,pedig nem vagyok csúnya,sőt...) szóval az utcát kétszer is meggondolnám.De már nem szégyellném annyira,mint régebben.Vicces,de valamilyen szinten(nem nagyon) hozzá lehet szokni,hogy bámulnak és lenéznek a munka miatt.
De téged nem fognak,mert BENT dolgozol majd valahol
Sok sikert még egyszer!
Miért lenne szégyen, ha valaki dolgozni akar?
Én éjszaka dolgozom, műszakvezetőként 60 embert irányítok. De emellett alkalmi melósként elmentem a józsefvárosi piacra kamiont pakolni a kínaiaknak. Ciki lenne? Ebből van lakásom meg autóm.
Alkalmanként én is szoktam takarítani,szerencsés helyen lakom,Balatonnál.Csak egyszre szégyelltem,mindjárt elmondom.Persze megint más mikor takarítasz olyan helyen ahol nem ismer senki,vagy az hogy az ismerőseid is tudják.Felénk ez nem gáz,itt sokan élnek ebből,váltáskor takarítani járnak.Na akkor volt nekem égő,mikor egyik panzióból a másikba át kellett gyalogolnom,Siófokon,
nyáron a döglesztő melegbe,halom ember a strandra menet,azon imádkoztam,hogy nehogy ismerőssel találkozzak,ja persze a munkaeszközeim nálam,porszívó is.Na akkor elég gáz volt.Amúgy nem szégyellném,mert hát nem titkoltam sose,hogy szoktam takarítani járni,de más mikor mondjuk,meg más mikor szembe jövök velük teljes felszereltéggel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!