Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan állíthatnám le a...

Hogyan állíthatnám le a sógornőm, hogy ne szóljon bele a családi dolgainkba?

Figyelt kérdés

A gyerekeim mindig uszítja, ha megengedek valamit, akkor nem nevelem őket, ha tiltok valamit, akkor "semit nem szabad szegényeknek, pedig már majdnem felnőttek" Persze hogy panaszkodnak neki a gyerekek, mert mindig nekik ad igazat velem szemben.

Két nagykamasz gyerekünk van, és most szeretnék egy harmadik babát. Minden szempontból megengedhetjük magunknak: nem vagyunk még túl öregek (40esek vagyunk), jó az egészségünk, anyagilag nagyon jól állunk. A jelenlegi törvényeknél a harmadik baba a családi pótlékban több mint 20 ezer, az adókedvezménynél majdnem 80 ezer forinttal több jövedelmet jelent havi szinten. Nem csökkenne az életszínvonalunk. A férjemmel még meg is lehetett volna beszélni értelmesen a babavállalást, a gyerekek első körben nem rajongtak érte. Persze a sógornőm rögtön elkezdte a furkálódást a gyerekeknél és a férjemnél is: már túl idősek vagyunk, öregek lennénk szülőknek, túl nagy a kockázat, hogy beteg lenne a baba, nagy lenne a korkülönbség a gyerekek között, csak a 2 gyerek rovására menne (érdekes, most gyerekek, nem majdnem felnőttek), stb, stb.

És úgy érzi, ő teljesen jogosan szól bele abba (is), hogy vállaljunk-e harmadik babát.

2011. febr. 10. 13:53
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
0%
Vicces vagy. Az én kérdésem valódi, te viszont egy selejt vagy. Örülök, hogy van annyi időd, hogy kamukérdéseket írj és ráadásul ennyire hiteltelenül. Gratulálok.
2011. febr. 11. 18:59
 22/26 A kérdező kommentje:

Látom, most már nemcsak válaszolni nem tudsz, de kitalálni sem, sem választ a kérdésre, sem saját gondolatot a hozzászólásodhoz, örülök, hogy tanultál egy új szót: "hiteltelen" (mivel ezt rólad írtam egy kicsivel korábban, mint ez a hozzászólásod)

Akkor bemásolom a kommentem:

"Hát te komolyan azt gondolod, körülötted forog a világ.

Amúgy elég hiteltelen vagy:

"Ott van ugye az, hogy a testvérek között nagy lenne a korkülönbség, mire az embernek már kamasz gyereke van, a 40-es éveiben van, ha akkor szül, több a kockázat, túl nagy lesz a generációs különbség a szülők és a gyerek között stb."

"a bátyám nem akar már 43 évesen ismét apa lenni."

"Szerintem ők most pont abban az életszakaszban vannak, hogy nem lenne jó, ha kevesebb figyelmet kapnának"

"egyébként 28 éves vagyok"

Tehát a bátyád 15 évvel idősebb tőled.

Írtad, hogy a gyerekei 17 és 16 évesek.

A logikádat követve:

Túl nagy a generációs különbség a szüleid és közted.

A szüleidnek a bátyád miatt sem lett volna szabad téged bevállalniuk, mert pont abban az életszakaszban volt, amikor nem volt jó, hogy kevesebb figyelmet kapott.

Pont olyanért kritizálod a sógornőd, amit a szüleid is megtettek."

2011. febr. 12. 08:06
 23/26 anonim ***** válasza:
0%

Kerdezo, Hozzaszolo,

Nem lehetne ezt a privat vitat mashol, mashogy harcolni?

2011. febr. 12. 09:12
 24/26 anonim ***** válasza:
83%

Szegény kérdező mégis mit csiáljon szerinted?

Idejön egy "sógornő" és elkezdi leugatni...

2011. febr. 12. 10:18
 25/26 anonim ***** válasza:
Ertem en, tenyleg paraszt dolog, talan kapja el egy sotet folyoson. Mar annyira szemelyes lett a vitajuk, hogy szerintem mar tenyleg nem illik ide, nem az interneten, egy nyilt oldalra, ami aztan nem is torlendo. Egyik sem fog tamogatast idegenektol kapni itt, nem tudunk hozzaszolni, nem ismerjuk egyiket sem, hacsak egy 3. 4. 5...-ik szemely a csaladbol, baratikorbol bele nem szol.
2011. febr. 12. 11:21
 26/26 A kérdező kommentje:

Nem hiszem, hogy a sógornőm lenne. Ő és a gyereke jó 10 évvel idősebbek, mint a válaszolgató. Hacsak nem ferdített egy kicsit. Meg ha a sógornőm lenne, már biztos megpróbálta volna valahogy a tudomásomra hozni.

A rokonokat meg nem akarom belekeverni. Valakinek a pártjára kellene állniuk (vagy az enyémre, vagy a sógornőmére) és abból csak az újabb viták születnének. A végén meg a férjemen csapódna le az egész, elsőre jól felhúzná magát, beszólna valakinek, amiből meg csak újabb sértődések lennének.

A kedves válaszoló érdekes módon arra sosem reagált, hogy ő is pont ilyen későn született, nagy korkülönbséges gyerek, mint ami ellen most annyira kikelt magából.

Vagy az is lehet, hogy egyáltalán nem az a történetében, mint akinek kiadta magát.

2011. febr. 12. 15:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!