Hogyan állíthatnám le a sógornőm, hogy ne szóljon bele a családi dolgainkba?
A gyerekeim mindig uszítja, ha megengedek valamit, akkor nem nevelem őket, ha tiltok valamit, akkor "semit nem szabad szegényeknek, pedig már majdnem felnőttek" Persze hogy panaszkodnak neki a gyerekek, mert mindig nekik ad igazat velem szemben.
Két nagykamasz gyerekünk van, és most szeretnék egy harmadik babát. Minden szempontból megengedhetjük magunknak: nem vagyunk még túl öregek (40esek vagyunk), jó az egészségünk, anyagilag nagyon jól állunk. A jelenlegi törvényeknél a harmadik baba a családi pótlékban több mint 20 ezer, az adókedvezménynél majdnem 80 ezer forinttal több jövedelmet jelent havi szinten. Nem csökkenne az életszínvonalunk. A férjemmel még meg is lehetett volna beszélni értelmesen a babavállalást, a gyerekek első körben nem rajongtak érte. Persze a sógornőm rögtön elkezdte a furkálódást a gyerekeknél és a férjemnél is: már túl idősek vagyunk, öregek lennénk szülőknek, túl nagy a kockázat, hogy beteg lenne a baba, nagy lenne a korkülönbség a gyerekek között, csak a 2 gyerek rovására menne (érdekes, most gyerekek, nem majdnem felnőttek), stb, stb.
És úgy érzi, ő teljesen jogosan szól bele abba (is), hogy vállaljunk-e harmadik babát.
neki van gyereke??
lehet a sajátjaidon éli ki az anyaságát.beszélj vele és mondd meg a saját dolgával törödjön ne a tietekével
ne osszatok meg vele semmilyen információt.
talán egy fedél alatt éltek, hogy mindenről tud?
Azért vesztette el a szimpátiádat a kérdező, mert számít arra, hogy több pénz marad a zsebükben? Az jobb lenne, ha csak úgy felelőtlenül szülne össze-vissza? Eszem megáll, komolyan, hogy semmi sem jó. Ráadásul a kérdése nem is erre irányult, hogy szüljön-e vagy sem.
Amúgy, én konkrétan megmondanám, hogy semmi köze sincs ahhoz hogy nevelem a gyerekeket, és ha nem tetszik neki, nem kell látogatóba jönnie. Ennyi. Ha megsértődik, így járt. De a férjed is igazán rászólhatna, végül is az ő testvére.
Ezt a kérdést konkrétan a te sógornőd tette fel? Mert ugyanaz a sztori...
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
Egyébként neked van igazad, bár a férjjel és a gyerekekkel le kell ülni és megbeszélni alaposan a dolgot.
A sógornőt meg oszd ki nyugodtan!
szerintem egy ugyanaz az ember tette fel a kérdéseket, csak egyszer úgy, mintha ő lenne a sógornő, másszor meg az ősanya.
biztos kíváncsi volt az emberek reakciójára mindkét szemszögből.
Azért írtam, hogy anyagilag jól állunk, mert pont az a sógórnőm egyik érve, hogy a másik két gyerektől vennénk el a pénzt, amit a babára költenénk. Mármint a két nagyobbnak nem jutna annyi mint eddig, a kicsi miatt.
Nem lakunk egy házban, csak közel egymáshoz.
Hiába szólok neki, mindig tudja úgy keverni a dolgokat, hogy a végén én hallgatok a férjemtől: a huga csak jót akar, hogy szereti a gyerekeinket, stb, stb. Ha valami úgy történik, ahogy ő előre megjósolta, akkor azt mindig felemlegetik. Persze ha nem úgy lesz, akkor az valahogy elfelejtődik.
Lehet, hogy ő írta a kérdést, kis csúsztatásokkal szinte ugyanaz a történet, ahogy a kommenteket olvastam. De ettől még lehet másvalaki is. Már jártam úgy, hogy meséltek valakiről, teljesen ráillet a sztori egy ismerősömre, aztán kiderült, hogy nem róla van szó, még csak nem is ismerik egymást. De az is lehet, hogy csak kicsi a világ.
Utolsó: megkérdezheted a moderátorokat, nem én tettem fel a linkelt kérdést. Nem tudom, mit értesz ősanya alatt, de szerintem ha az lennék részint már szültem volna vagy 8-10 gyereket, másrészt már rég agyonvertem volna a sógornőm.
Remélem, hasonló "kedves, jó szándékú" sógornőd lesz, aki ráadásul a szomszédodban lakik majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!