Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan állíthatnám le a...

Hogyan állíthatnám le a sógornőm, hogy ne szóljon bele a családi dolgainkba?

Figyelt kérdés

A gyerekeim mindig uszítja, ha megengedek valamit, akkor nem nevelem őket, ha tiltok valamit, akkor "semit nem szabad szegényeknek, pedig már majdnem felnőttek" Persze hogy panaszkodnak neki a gyerekek, mert mindig nekik ad igazat velem szemben.

Két nagykamasz gyerekünk van, és most szeretnék egy harmadik babát. Minden szempontból megengedhetjük magunknak: nem vagyunk még túl öregek (40esek vagyunk), jó az egészségünk, anyagilag nagyon jól állunk. A jelenlegi törvényeknél a harmadik baba a családi pótlékban több mint 20 ezer, az adókedvezménynél majdnem 80 ezer forinttal több jövedelmet jelent havi szinten. Nem csökkenne az életszínvonalunk. A férjemmel még meg is lehetett volna beszélni értelmesen a babavállalást, a gyerekek első körben nem rajongtak érte. Persze a sógornőm rögtön elkezdte a furkálódást a gyerekeknél és a férjemnél is: már túl idősek vagyunk, öregek lennénk szülőknek, túl nagy a kockázat, hogy beteg lenne a baba, nagy lenne a korkülönbség a gyerekek között, csak a 2 gyerek rovására menne (érdekes, most gyerekek, nem majdnem felnőttek), stb, stb.

És úgy érzi, ő teljesen jogosan szól bele abba (is), hogy vállaljunk-e harmadik babát.

2011. febr. 10. 13:53
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
0%

Én nem tudom, hogy te ki vagy, de köszönöm, hogy viccet csinálsz a kérdésemből. Egy kis emlékeztető, hogy a válaszolók tudják, miről van szó: http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..

Kíváncsi lennék, hogy NEKED kedves kamuzós, vajon van-e gyereked vagy csak ennyire felháborított a kérdésem. De köszi, így legalább talán újabb válaszokat kapok a kérdésemre anélkül, hogy kiemelném. Nevetséges és szánalomra méltó vagy.

2011. febr. 10. 17:26
 12/26 A kérdező kommentje:

Nekem vannak gyerekeim, és sógornőm is. Gondolom, nem te vagy az, mert akkor már rég patáliát csaptál volna a férjemnek.

Nem tudom, a te viszonyod miért alakult úgy a sógornőddel, ahogy alakult, és azt sem tudom, NEKED vannak-e gyerekeid.

2011. febr. 10. 19:09
 13/26 anonim ***** válasza:

Ha hozzáfordul a család többi tagja beszélgetni erről, akkor ő csak véleményét alkotja. Ezt nem belszólásnak hívják szerintem.

Azt hogy akartok vagy sem babát, a férjednek és neked kell eldöntenetek több mindent figyelembevéve. És elfogadva a tényeket. Nekem is feltűnt, hogy anyagilag nagyon jól álltok, aztán mégiscsak számokkal jöttél elő. Ez már kicsit sántít nekem, mintha ráakarnád magad beszélni, hogy így is elég lesz .Rábeszélni ! Ott már van valami akkor.

Gondold meg a nagyoknak mik az igényei, hogy ott tudsz e lenni minden zökkenésükre ebben a fontos korban amiben vannak. Nem éri meg egy kicsi, hgy a másik kettő esetleg elkallódik, hogy türelmetlenebbek lesztek velük esetleg a kipihenetlenség miat stb.

Hallgasd meg a gyerekeket is, ha már feltettétek a témát. Azért tettétek fel, hogy reagáljanak, hát reagálnak. Ha fontos, mit reagálnak, akkor figyelj arra.

Ha nem akkor miért tetted fel az ügyet ?

Ti 4-en beszéljétek meg, hozzatok össze pro-kontrákat, és a döntést fogadja el mindenki. Nem 5 perces téma ez. Akár többször is leülhettek.

A rokonságot is ha megkérdezitek, akkor nem kell megsértődni azon mit reagálnak. Valószínűleg nem bántásból csinálják, hanem a realitás, aggodalóm szól belőlük.

2011. febr. 10. 19:50
 14/26 anonim ***** válasza:
0%
Te beteg vagy. Gondolom, egy unatkozó háziasszony vagy, esetleg egy betegelméjű kamasz. Örülök, hogy kérdésem ennyire ihletet adott, de jó lenne, ha a saját életeddel foglalkoznál (már ha van) és nem kitalált történetekkel hülyítenéd a népet. És még jó, hogy nem én vagyok a sógornőd, te eszes, mert a valódi problémámat, a valódi kérdésemet lopod. Szégyellheted magad.
2011. febr. 10. 20:43
 15/26 A kérdező kommentje:

19:50es: Hogy tisztábban láss: A férjemmel beszéltünk róla és a gyerekek véletlenül meghallották. Szerintem előbb a férjemmel kell megbeszélnem, aztán ha döntöttünk, akkor a gyerekekkel. Másnak meg semmi köze hozzá.

Ezt az első beszélgetést hallotta meg az egyik gyerek, rögtön megosztotta a testvérével. Utánna jött a sógornőm (mintha poloska lenne a lakásban, valami nemtudomhanyadik érzékkel mindig a "legjobb" pillanatban állít be)

Aztán kezdte szépen uszítani a gyerekeket és a férjemet. Persze nem előttem. Ha elolvasod a kérdést, meg a kommenteket, leírtam, hogy mikkel. És az is ott van, hogy miért hoztam fel az anyagiakat.

Egy gyereknek meg minden kor fontos, ha a te gondolkodásod nézzük "Nem éri meg egy kicsi, hgy a másik kettő esetleg elkallódik, hogy türelmetlenebbek lesztek velük esetleg a kipihenetlenség miat stb." senki nem vállalna még csak második gyereket sem.

A rokonságot meg nem kérdeztük meg. Ez szerintem nem olyan dolog, amibe beleszólhatnának.

A sógornőm meg mindig nagyon ügyesen "alkot véleményt": "én nem szólok bele, de ....", "hát és a helyében ..." Nem azt kellene csinálnia, hogy minden lehető módon megpróbáljon alámtenni a gyerekeknél és a férjemnél, hanem egy kicsit visszafognia magát a nagy véleménynyilvánításban. Szerinte nekem milyen könnyű volt, mert én a kiírtnál hamarabb természetes úton szültem mindkét gyereket, míg ő az egykéjét túlhordta és császározni kellett; nekem könnyű volt, mert tudtam szoptatni őket, neki meg folyton vacakolnia kellett a tápszerrel; nekem csodás anyósom van, az övé meg egy sárkány; az én férjem milyen rendes, az övé meg sokszor le se sz@rja őket.

Arra azért kíváncsi vagyok, te kikkel beszélted meg mielőtt gyereket/gyerekeket vállaltál.

2011. febr. 11. 16:35
 16/26 anonim ***** válasza:
0%
Na mi van, most, hogy kiírtam a kérdésemhez, hogy van egy fiam, már hirtelen a sógornődnek is lett egy egykéje? Várj, írok még egy kicsit oda az életemből, te meg beleilleszthetsz belőle részeket a te történetedbe:)
2011. febr. 11. 16:44
 17/26 A kérdező kommentje:

20:43-as (meg előtte is valamikor)

Hát te komolyan azt gondolod, körülötted forog a világ.

Amúgy elég hiteltelen vagy:

"Ott van ugye az, hogy a testvérek között nagy lenne a korkülönbség, mire az embernek már kamasz gyereke van, a 40-es éveiben van, ha akkor szül, több a kockázat, túl nagy lesz a generációs különbség a szülők és a gyerek között stb."

"a bátyám nem akar már 43 évesen ismét apa lenni."

"Szerintem ők most pont abban az életszakaszban vannak, hogy nem lenne jó, ha kevesebb figyelmet kapnának"

"egyébként 28 éves vagyok"

Tehát a bátyád 15 évvel idősebb tőled.

Írtad, hogy a gyerekei 17 és 16 évesek.

A logikádat követve:

Túl nagy a generációs különbség a szüleid és közted.

A szüleidnek a bátyád miatt sem lett volna szabad téged bevállalniuk, mert pont abban az életszakaszban volt, amikor nem volt jó, hogy kevesebb figyelmet kapott.

Pont olyanért kritizálod a sógornőd, amit a szüleid is megtettek.

2011. febr. 11. 16:48
 18/26 A kérdező kommentje:
És abortuszod is volt az első baba után, mint a sógornőmnek?
2011. febr. 11. 17:21
 19/26 anonim ***** válasza:
0%
Na látom, már fűzöd a szálakat:) Várj, egy pillanat és beírom, hogy abortuszom is volt, ami miatt pszichiátriára kerültem! Utána majd visszanézek és nagy átéléssel elolvasom a kis történeted alakulását. Tényleg csak egy pillanat! Várj türelemmel!
2011. febr. 11. 17:32
 20/26 A kérdező kommentje:

Neked tényleg orvosi kezelés kell.

Ahhoz viszont van elég eszed, hogy a amik rád nézve rosszul jönnek ki, azok fölött nemes nagyvonalúsággal átsiklasz.

Olvasd el a 16:48-as kommentemet (amihez nem tudtál mit hozzászólni)

Talán be kellene vallanod, hogy nemcsak nagy sz@rkeverő, hanem nagy kamugép is vagy.

2011. febr. 11. 18:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!