Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Akinek a felesége terhesen...

Akinek a felesége terhesen otthon van a nagyobb gyerekkel, annak kell a háztartásban bármit is csinálnia, vagy ha az asszony úgyis otthon van, csináljon mindent ő, az apa csak a pénzt hozza? Vagy hogy van ez?

Figyelt kérdés
2011. febr. 7. 09:37
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
26%
Szerintem kamuzol. :) Vagy, ha nem, akkor esküszöm nem téged sajnállak, hanem a párodat és a gyermeke(i)det. Tudod, mit? SZ@rj a szoba közepére, nektek már úgyis mindegy...Neked semmi se jó...
2011. febr. 7. 15:08
 32/44 A kérdező kommentje:
Nem is jó az, hogy csak ganézol egész nap meg mosol,játszol dedós játékokat és közben semmi felnőttes dolgot nem csinálsz egész évben. Az utolsó beíró gondolom olyan infantilis, hogy neki csak ennyi is elég az élettől.Ki az, akinek ez a jó élet?
2011. febr. 7. 15:17
 33/44 A kérdező kommentje:

Nálunk tök felesleges bármit csinálni. Most is dől az alsó lakótól a cigifüst a lakásba. Szellőztetni így nem lehet. Porszívózni sem, mert befullad a gyerek tőle, ha nem szellőzik ki a porszívó keltette por. Jó hely?

Elrakom a játékait, pár perc múlva kiborít mindent és széthordja a lakásban. A kaja szétszóródva a földön, ma már kétszer mosogattam, de tele a mosogató. A szennyestartó tele, pedig csak tegnap nem mostam, mert nem hiszi el a férjem, hogy ha egy nap nem mosunk, dugig lesz a szennyes.

2011. febr. 7. 15:25
 34/44 A kérdező kommentje:
nem tudom, hogy más hogyan csinálja másképp és még boldog is ettől és nem kell neki más felnőttes dolog mellé
2011. febr. 7. 15:26
 35/44 anonim ***** válasza:

Nem azért, de attól nem leszel rossz anya, hogy hagyod a gyereket egyedül játszani.

A gyereket meg tanítsd meg, hogy mindent pakoljon el maga után. Ez is kicsit unalmas, mert hússzor el kell mondani, hogy "ennek itt a helye, ha már nem játszol vele, rakd el", de idővel jó lesz, szóval megéri.

És hagyd egyedül játszani. Később is fontos, hogy egyedül le tudja foglalni magát, ne kelljél mindenhez te, meg ne legyen belőle unatkozó tinédzser, felnőtt.

Ezzel már megint felszabadult időd.

Azt mondod, nem érdemes megcsinálni a hajad, körmöd. Szerintem igen, mert a férjednek tetszeni fontos, hogy büszkén nézzen rád. A többi ember meg le van ...

De ha nem akarod ezt, akkor találj ki mást, amíg a gyerek játszik. Például én igyekszem sokat olvasni. Ez azért is jó, mert ha úgy nő fel, hogy sokat olvasnak mellette, ő is szívesen fog. Vagy fórumozz,de "felnőtt" témában.

Igyekezz minden nap szakítani időt, hogy olyasmit csinálj, amit szeretsz, így a nemszeretem dolgok is könnyebben elviselhetők.

Mosogatás... gondold végig, hogy piszkoltok össze ketten ennyi mindent. Például ha főzöl, közben érdemes elmosogatni, akkor kb fel se tűnik. Vagy amit lehet, csinálj meg délelőtt, és egyben mosogass el mindent. Vagy eleve hagyj mindent estére, amikor hazajön a férjed, egyben megcsinálod. Én úgy szoktam, hogy a mosogatóba beleteszem a tányérokat, rá a lábasokat nagyság szerint, ebbe bele az evőeszközöket. Amikor elhasználtunk valamit, nem rádobom, hanem beteszem mondjuk a kanalat a felső lábasba, a tányért meg alá. Így csak a poharak maradnak még kint, de az meg gondolom, nem sok, egy amiből te iszol, plusz esetleg a kávés bögre, meg egy, amiből a gyerek iszik.

Nem igazán plusz munka így belerakni a dolgokat, viszont nem olyan ronda, simán elviselhető estig :)

2011. febr. 7. 15:40
 36/44 anonim ***** válasza:

Ne haragudj de ezekszerint nem szeretsz semmit.....nem szereted a sütit (és a családod, ők sem? vagy az nem érdekes?), nem szereted a filmeket, az sem motivál hogy kicsit a külsődet szépítgesd (nem az utcának kell szépnek lenned, hanem szép testben ép lélek, vagy akár a férjednek is kinézhetsz jól)

Most már nyilvánvalóvá vált hogy belesüppedtél a szürke hétköznapokba és bármit írunk semmi nem fog tetszeni mert neked most az jobb lenne ha sajnálgatnának. Csak épp az ilyennek nem sajnálat kell mert azzal nem leszel előrébb csak fürdesz majd benne mint kiskacsa a tóban.

Mi az hogy nálatok nem lehet semmit se, meg hogy dedós játékokat játszani egész nap? Ennyire nincs örömöd a gyerekedben? Akkor minek kellett egyáltalán a második?

Ha a lányom lennél jól helyrerántanálak az biztos, hogy tessék szépen kimászni az önsajnálatból és foglalkozni kicsit magaddal és a családoddal is! Egy anyuka vagy akinek van már egy kis csodája és várja a másikat, és az élete nagy gondja az hogy nem szeret sem takarítani, sem sütni, sem főzni, sem játszani, sem megcsinálni magát szépre, magyarán semmit ami örömet okoz.

Írhatom még hogy olvass el egy jó könyvet de arra meg azt írnád hogy utálsz olvasni és különben is utálod a könyveket is. Ennek az egész pesszimizmusnak te vagy az oka, mássz ki belőle. Nem azért vagy rossz passzben mert gépezel (én is gépezek pedig itt játszik a gyerekem), hanem azért mert az energidat a saját sajnálatodra kötöd le ahelyett hogy a családod és saját örömödet keresd.

2011. febr. 7. 16:01
 37/44 A kérdező kommentje:

Na, de mi az öröm abban, hogy takarítasz minden áldott nap, de ebből semmi nem látszik? pld a férjem összedzsuvázza minden reggel a tükröt, de még életébe nem takarította le...vagy abban, hogy egész nap a mosnivalót pakolod hol ide hol oda, de mégis szeded a szennyest folyamatosan? vagy főzök, amit aztán kiborítok, mert olyan, hogy le se lehet nyelni és még takaríthatom a konyhát is...a gyerek inkább benyúl a hűtőbe krémtúróért, mintsem ezt egye...

a férjem azt sem venné észre, ha más lenne a hajszínem, neki mindegy, hogy hogyan nézek ki, magamnak meg feleslegesnek érzem kirittyenteni magam itthonra, nem tudom, hogy ez mitől lenne jó nekem, mert magamat nem nézegetem a tükörbe :(

nem hinném, hogy sajnálgatom magam,nem szoktam erről beszélni, de már semmi erőm ezekhez

2011. febr. 7. 16:17
 38/44 A kérdező kommentje:
Hogy lehet megtanítani egy gyereket, hogy pakoljon össze?elmondtam, megmutattam neki már többször, folyamatosan hónapok óra, de rám vág és otthagy a kupijával...2,5 éves...ahogy elpakolok , ő megy és borítja....semmiben nem fogad szót nekem....még pelenkás...a peluscsere kb 3/4 órás szaladgálás, visítás, csapkodás, rugdosás
2011. febr. 7. 16:23
 39/44 anonim ***** válasza:

A férjeddel kell akkor erről beszélned, mert vele is gond lehet. Ha nem vesz észre téged, meg nem segít eleget, akkor még rá is tesz egy lapáttal a hangulatodra.

Ha azt fogod írni hogy már beszéltél vele de nem használt vagy azt hogy vele nem lehet beszélni akkor sajnos valóban egy családsegítő adhatna választ ezekre, mert midnen mondatovból süt a lemondás meg a panasz meg a sok negatív dolog, semmit de semmit nem tudnál élvezni. Ezeen sajnos neten keresztül nem lehet segíteni. bezséljétek meg a gondajidat, mondd el neki őszintén, vagy az is elég lenne ha megmutatnád neki az itt leírt soaridat mert abból süt hogy segítségre van szükséged. Leginkább lelkiekre.

2011. febr. 7. 17:07
 40/44 A kérdező kommentje:
Igaziból, nem a férjemmel van a "baj", hanem velem. Már tart jóideje, de nem tudok változtatni, mert nem tudom, hogy igaziból mi a bajom. Amiket írtam, azok csak a tünetek, a lelki bajok következményei. :( a szegény családom meg miattam szenved és hiányai vannak normális anyukából :(
2011. febr. 7. 17:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!