Akinek a felesége terhesen otthon van a nagyobb gyerekkel, annak kell a háztartásban bármit is csinálnia, vagy ha az asszony úgyis otthon van, csináljon mindent ő, az apa csak a pénzt hozza? Vagy hogy van ez?
Hát ezen csak te tudsz változtatni......leírod hogy minden munkát unsz meg utálsz....hát sajnos ez ilyen, a házimunka nem épp hobbinak lett kitalálva, hanem egy szükséges rossz. Kivéve talán a főzést mert azt sokan élvezik (én is :)
Szóval recept nincsen egy ilyen problémára, hogy semmit nem szeretsz csinálni....én sem azért takarítok mert szeretek mert én s inkább csokit ennék mint port törölnék, de azzal nem lenne sok haszna a családomnak.
Attól se volt sok haszna a családnak, hogy ragyogó rend és tisztaság volt és úgy belefásultam az évek alatt, hogy ha meglátom a porszívót, ahogy a férjem mártírfejjel húzogatja nagy büszkén, hogy, na ez aztán nem volt nagy meló, belefér egy napba, fejbevágnám...na, persze, egy évbe kétszer megcsinálni, nem nagy ügy,de naponta kétszer?
Nekem, nincs két órám magamra naponta. Éjjel nem alszom az idegtől, ezért egész nap hulla vagyok. Nappal a gyerekecske nem alszik ( most épp játszik egyedül), este a férjem kiselőadást tart, hogy amikor itthon van vele foglalkozzam, ne mással. Igy is alig vagyunk együtt.
Köszönöm a tippeket,aranyosak vagytok. Akik erre laknak még egy közös sétát se lehet velük megbeszélni sajnos...:(((
Ja, a magánytól én is kivagyok, ez a bezártság a legrosszabb az egészben!
A mi utcánkat átadta a védőnőnk egy másiknak, mert hogy annyi itt a gyerek, hogy nem győzi, a másik körzetében meg alig van. Na de hol vannak azok a gyerekek??? Ha kimegyünk az utcára, csak nyugdíjasokat látok, kisgyerekes anyákat sehol! Pedig tök jó lenne valakivel kitárgyalni a gyerekeket :)
Tessék, amíg pl. gyerek játszik egyedül mint ahogy most is, van időd magadra.....van aki süt egy finom sütit ezalatt, van aki becsavarja a haját, megnéz egy jó kis filmet, vagy netezik.....mindenkinek más a kikapcsolódás. Hiszen a napodba neked is belefér ezek közül valamelyik, a lakásnak megnem kell állandóan ragyognia, csak legyen egy alaprend és finom kaja, lehet egy-két kaját megfőzni akár 3-4 napra is, vagy rendelni.
Ha egy férj távol van 8-10 órát abba belefér azért sokminden....ha meg hazajött, mivel már rend van, el lehet menni együtt sétálni, gyerekkel, vagy együtt családostul betenni egy jó kis filmet és úgy kikapcsolódni.
"Amúgy jól vagyunk, csak koszba élünk, mert unom, hogy naponta 5óra elmegy rá és semmi látszatja nincs"
Ezen speciel senki nem tud segíteni... én nem takarítok naponta 5 órát, de mondjuk 3-4 naponta letörölgetem a port (kemény 30 percem veszi igénybe), persze elpakolni el kell, de ha nem várom meg amíg felgyűlik a pakolnivaló akkor pár perc alatt elteszem amit elővettünk és elöl hagytunk, szóval nem tudom hogy mehet el NAPONTA 5 óra a pakolással........mindegy, nem is ez a lényeg hanem az hogy ezen csak te tudsz segíteni, a gyereknek nem jó hogy koszben éltek mert neked olyanod van hogy nem akarsz takarítani. Mindenki szívesebben enne édességet egész nap de aki háztartást meg gyereket vállal az egyszerűen nem teheti meg.
Légy kicsit erősebb, ne hagyd el magad ennyire, állj talpra, mert valóban könnyebb panaszkodni mint felállni a gép elől és kézbe venni a porrongyot, de mégéri, hidd el! Várd a férjed tiszta lakásba haza, rendelj egy kaját mire megjön, aztán játsszatok együtt egy nagyot a gyerkőccel.
Neked is jó érzés lenne, jobb mint itt ülni a gép előtt és sajnálgatni magad hogy nincs kedved semmihez meg midnen szar.
Meg kell látni a jót! Nekem meg épp ellenkezője van...én is itthon vagyok kisgyerekkel de nekem meg olyan gyorsan elszalad a napom hogy mire felocsúdok már itthon is van a férjem, egyszerűen időm nincs panaszkodni hogy nem akarok pakolni. És jól telik a napom, pedig én sem járunk klubozni meg idegen anyukákkal pletyózni a térre.....sosem voltam és nem is leszek az a típus. Játszom a gyerekkel, amíg ő játszik összedobok egy gyors kaját, ha pihen akkor netezek, vagy besütöma hajam, megcsinálom a körmöm, stb. Sétálunk a kutyával+babával délután, stb.
Fel a fejjel, csak rajtad múlik a napod, nem máson!
utálom a filmeket és a sütit is..::(
sötétbe hol sétál az ember, főleg télen...sehol...hideg van és jég....egyszer sétáltunk, seggre is ültem és jött a para, hogy a hasamnak nem lett-e baja
nem kekeckedésből írom ezeket
most, amikor netezek szemét anyának érzem magam, mert a gyerek egyedül játszik ahelyett,hogy vele lennénk, itt írogatok....na,de ha egész nap mást se csinálok csak vele vagyok meg a lakást akkor attól megkattantam
Ha nem megyek sehova, minek csavargassam a hajam és festegessem a körmöm? a 4 falnak? ehhez sincs erőm
röhejesnek érezném magam attól, hogy belőtt séróval kikent körömmel itthon ülök a fotelba vagy a sötét utcán sétálgatunk...tök értelmetlen ez nekem
a játszástól is kivagyok, alig várom, hogy hazajöjjön a férjem és ne nekem kelljen játszani, mert iszonyat mód unom azt is, egyáltalán nem dob fel az, hogy orvososat játszak egész nap vagy bármi mást miközben hónapokig senkivel egy értelmes szót nem tudok váltani
ma van netezés "egész nap" mert már a házicselédségből elegem van
úgy érzem magam, mint egy háztartási gép, semmi örömöm nincs ebben, de semmi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!