Akinek a felesége terhesen otthon van a nagyobb gyerekkel, annak kell a háztartásban bármit is csinálnia, vagy ha az asszony úgyis otthon van, csináljon mindent ő, az apa csak a pénzt hozza? Vagy hogy van ez?
Köszönöm a válaszokat.
Én nő vagyok és képtelen vagyok itthon bármit is csinálni. Unom, hogy megállás nélkül retkezek, mosogépbe be-ki, tereget, elpakol( nálunk napi 4-5menet garantált stb stb). Főzni nem főzök, mert olyan rossz, hogy a kutya se eszi meg. Naponta 3 órát rámolok, de nem látszik, akkor meg minek? Főút mellett lakunk, naponta 2x kellett porszívózni, hogy ne legyen por, hetente kétszer-3x portörlés. Ha a férjem este eszik, pár hónap alatt dagadtra hízik. Még ez is plusz és könnyű kaját nem hajlandó enni, mert ő nem kecske...levest sem. Amíg csináltam, szétuntam az egészet, de egész nap csináltam annyi volt rá, hogy ez semmi, idődbe belefér. Amúgy jól vagyunk, csak koszba élünk, mert unom, hogy naponta 5óra elmegy rá és semmi látszatja nincs, olyan volt,mintha nem is csináltam volna. Napi 4x-i mosogatás....dögunalom. Emellett napi 3 óra játszótér. Magamra semmi időm, mivel a gyerkőc délután nem alszik 10percet sem. Dögunalom az egész. Nem tudom, hogy más hogyan csinálja, hogy a mindennapi bevásárlás a főzéshez, a főzés, a rend és tisztaság és a napi fél napot elvívő játszótér belefér és még vidám is hozzá. Nem tudom, hogy én mért vagyok ilyen nyomi.
Csak kicsit vagyok veszélyeztetett, mert sokat hánytam. A nagy 2 éves múlt és nincs bölcsihelye, ezért is vagyok itthon. Meg mert nem is akartak visszavenni,megszűnt a csoportom.
Lehet depressziós vagyok. Jó kifogás, de attól még igaz. Mert, hogy ez nem lustaság, az biztos.
Kérdező: néhány tippet hadd írjak, ami gyerek nélkül is sokat könnyít.
Hagyj fel a napi bevásárlással! Ha kicsit előre tervezel, hétvégén el tudtok menni együtt, és megvesztek mindent a következő hétre. Egy hétig minden eláll, ami nem, azt fagyaszd le! Kenyeret, tejet, ilyesmit. Már ha nem tartós tejet isztok amúgy is.
Főzz meg előre néhány dolgot hétvégén! Addig a férjed elvan a gyerekkel, esetleg aznap akkor ő játszóterezzen! Ha nagy adagokat főzöl, és adagonként lefagyasztod, eláll a hétre, és csak melegíteni kell hétköznap. És nem lesz sok mosogatnivaló, csak az evőeszközök.
Vagy szerezzetek be mosogatógépet! Tök jó, csak arra ügyelj, hogy a koszos edényt innentől ne a mosogatóba rakd, hanem egyenesen a gépbe (minek pakolnál kétszer?).
Ha a bevásárlást és a főzést így kilövöd, akkor marad a takarítás és a gyerek. Nem mondom, hogy ez már semmi, de nem olyan sok.
A férjem kérése, hogy hétvégén ne főzzek, mert csak elmegy vele az idő és ehetetlen amit főzök amúgy is. A fagyasztónk is kicsike, nem sok minden fér bele.
Nekem, minden nehezemre esik, mindent unok és utálok, mert meguntam, hogy csak a lakást csinálom vagy a játszótéren unatkozom, még az is, hogy egyek erőfeszítés. Ha nem lenne a baba a hasamba, egész nap nem ennék semmit csak csokit.
Ezt ugy tudod megoldani, hogy a gyermekedet "befogod" es segiteni fog!
Nalunk is okt.ben mult a baba 2 eves, de mindent egyutt csinalunk, es irto aranyos es boldog, hiszen nem kell azt hallgatnia egesznap, hogy nem szabad, hanem mozoghat es elvan foglalva.
A jatekait mindig osszeszedi, mivel mar ehhez is eleg nagy, tehat amikor befejeztuk a jatekot, akkor megkerem, hogy tegye a helyere, s kozben mar elis keszult a furdovize, es aztan jon az alvas!
Tehat mar most kezd el tanitani arra, hogy mindent a helyere tegyen, mivel most meg elfogadja ezt es igy fogja megszokni. Amikor fozol is, akkor adjal Neki valamilyen feladatot. Nalam a pici pakolgatja a hagymat, a krumplit stb. tehat jol elvan. Teregetni is segit, mivel a kezembe adja a ruhakat.
Igy probald meg!
Szia!
Nekem 2 kisgyerekem van, 5 éve vagyok itthon, így nőként tökéletesen meg tudlak érteni!
Ezt a melót, amit mi csinálunk, senki sem értékeli. Nem jár érte pénz, sem elismerés, sem egy jó szó. Ha 10x pakoltam már el a nappaliban és a párom akkor jön haza, amikor a gyerekek 11-edszerre csinálnak kupit, akkor ő csak annyit lát, hogy kupi van.
Vagy ha valamiért hisztizik a gyerek, akkor mindenkinek az a válasza rá, hogy nincs rendesen megnevelve, ami ugye 99%-ban az anya feladata, hiszen ő azért van otthon, hogy gyereket neveljen.
Szóval ez egy nagyon hálátlan feladat, amit szinte senki nem ért meg, aki nem ebben van nap, mint nap.
Viszont, én úgy vagyok vele, hogy most még megtehetem, hogy rendet tartsak itthon és főzzek, így meg is teszem, mert ha már én is dolgozni fogok, akkor még nehezebb lesz a napi robot után hazajönni és takarítani, mosni, főzni, mellette ugyanúgy foglalkozni, tanulni a gyerekekkel és még törődni a párunkkal és önmagunkkal is.
Úgyhogy amikor nekem is ilyen rossz napjaim vannak, én az eljövendő (valószínűleg) még rosszabbakra gondolok és így már nem is tűnik olyan rossznak az egész, főleg, hogy most még van napi 1-2 órám netezni, meló mellett ez már nem fog összejönni :)
Ja és 1 tipp: ha tényleg olyan szarul főzöl, akkor inkább rendeljetek kaját! Vagy főzzön a párod hétvégente, ha ő jobban tud :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!