Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg lusta lennék? A minap...

Tényleg lusta lennék? A minap anyósom megjegyzést tett rám, miszerint lusta és hisztis vagyok. Eléggé megbántott a szavaival, és kiváncsi vagyok, hogy ez tényleg így van-e.

Figyelt kérdés
Otthon fával fűtünk, tehát valakinek minden nap be kell hordania a kazánhoz a másnapi tüzelőt. Ezt eddig felváltva csináltuk a férjemmel, mikor ki ért rá alapon. Viszont jelenleg 6 hónapos terhes vagyok, ezért idén télen ez a feladat a férjemre maradt. Miután este hazajön a munkából, még kb 20 percig fát szokott behozni. Ez a férjemnek is és nekem is természetes, hiszen egy fával megpakolt taliga nem kevés súlyt nyom. Viszont anyósom szerint ez csak hiszti, mert semmi bajom nem lenne egy kis testmozgástól. Igaza lenne?
2009. febr. 9. 14:55
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Az, hogy nem hordok be fát, nem azt jelenti, hogy semmit nem csinálok. Én szoktam begyújtani, kitakarítani a kazánt, hamut kivinni és a tűzre is én rakok.

Persze, hogy megoldható lenne, hogy minden nap én vigyek be fát, de miért szórakozzak 1,5 órát azzal, hogy kettesével hordom, ha a férjem 15-20 perc alatt végez és ráadásul szivesen is segít?

Egyébként néha nekem is az az érzésem, hogy anyósom egyszerüen csak féltékeny, amiért nekem könnyebb az életem mint amilyen neki volt.

2009. febr. 9. 16:57
 22/32 anonim ***** válasza:
88%

Szia!

Erre csak ennyit tudnék mondani, hogy az egyik tanárunk veszélyeztetett terhes lett, vagyis annak nyilvánították, mert az otthonától mire elért a suliig, annyira megfázott, hogy veszélyben volt a pici (4 hónapos terhes volt). Azóta otthon van, az orvosa nem engedi, hogy dolgozzon. Ha anyósodnak olyan nagy a szája, miért nem hordja be ő?! Amíg nem voltál terhes, rendesen elvégezted a munkád, nem? Akkor miért szól be neked? Azért mert velük laktok, azt hiszi mindent megtehet? NEM! És mivel a babád élete a tét, hogy behordasz-e naponta egy talicska fát, vagy nem...én nem kockáztatnék!

2009. febr. 9. 17:14
 23/32 anonim ***** válasza:
33%
Ó, Istenem. Persze, már az utcára sem szabad kimenni. Mit gondoltok, miért van ennyi beteg gyerek, ennyi vetélés, ennyi meddő ember???? Mert már túlságosan is "odafigyelnek" magukra. Átestek a ló túlsó oldalára.
2009. febr. 9. 17:31
 24/32 anonim ***** válasza:
63%
Ha nem szeretnéd, hogy a méhed majd idővel a hüvelyedbe nyomódjon vagy még lejjebb, akkor nemhogy terhesen,anélkül se hordd be többet a fát. Nem egy hét vagy 10 taliga fa után lenne ez, hanem mondjuk 50 éves korodra, minden fizikai megterhelés miatt.
2009. febr. 9. 17:43
 25/32 anonim ***** válasza:
92%
Kedves 16:22-es! Jó hogy ilyen nagy szád van, de ez sok mindent elárul. Ezek szerint te bármivel veszélyeztetnéd a gyereked életét? Most a fa hordásról volt szó, és nem hiszem, hogy a kérdező azon kívül hogy ezt nem csinálja, nem csinál semmit. Biztos ellátja a háztartást, és segít a házimunkában. Ja és nem egy hétig nem ettem, de szerintem 40 fokos lázzal, szülés után te sem állnál a konyhába főzni. Úgy látom te sem leszel külömb....már sajnálom a leendő menyedet...ha lesz.
2009. febr. 9. 19:15
 26/32 anonim ***** válasza:
36%
Kedves 19:15-ös! Itt nem a gyerek veszélyeztetéséről van szó. Az mióta veszélyeztetés, ha valaki felkap 2 hasáb fát? Akkor feküdjél csak 9 hónapig az ágyban. Az nem veszélyeztetés, mi? Vagy nézzétek végig, ahogy a férjetek halálra dolgozza magát, amíg ti otthon lebzseltek. A kedves kérdező is miért nem jár el dolgozni? A terhesség nem betegség, legalábbis az utóbbi évekig nem volt az.
2009. febr. 9. 21:55
 27/32 anonim ***** válasza:
64%

Nézd, most kiderült, hogy nem lustálkodsz, akkor mond csak a mamának, hogy te mást csinálsz, apa szívesen segít,

és megfázni kár lenne. Meg mindent, amit nekünk mondtál. Kedvesen. Ő se hülye,(bocs) megérti. Ő is egy anya. Kérj néha tanácsot a viselősséggel kapcsolatban, csak a kedvéért, ha nincs is rá szükséged, legyen ez a te ajándékod. Ő is jobban tud vigyázni, hogy ne bántson meg, ha megkedvelteted magad. Én pl. észre sem vettem volna, ha ilyet mondok, hogy bántó, mi a gyerekeimmel mindenfélét egymás fejéhez vagdosunk, viccesnek találjuk.

Nem udvariaskodunk mindig. Aki nem ehhez szokott, annak kevesebb is bántó lehetne.

9:15-ös, nem állom meg, hogy ne szóljak, 40 fokos lázat csillapítani kell, 38 alatt meg főzhetsz. ha nem tudsz főzni, hozatni kell, vagy segítséget kérni. Sokan(itt)

azért haragszanak, mert főz az anyós. Hogy ne tukmálja magát. Tényleg nem ettél egy hétig gyerekágyasan? Elég felelőtlenül hangzik.Se látogató, se apa, semmi?

2009. febr. 10. 08:44
 28/32 anonim ***** válasza:
90%

itt nem arról van szó,hogy hisztis vagy-e vagy sem,hanem arról,hogy anyósodnak kuss!!!!!

ha te ,meg a férjed így egyeztetek meg akkor rohadtul ne ugasson már le téged!!!!!!!!!

a másik meg az:ő szintén nem terhes,de akkor ő miért nem teszi ezt meg a drága kisfia helyett????

egy boszorka!!!!

2009. febr. 11. 13:56
 29/32 anonim válasza:
100%
Az a nő h*lye s tojjál rá magasról, ne cipelgessél, nehogy elmenjen a baba!
2009. febr. 12. 13:20
 30/32 anonim válasza:
100%

Szóval, egyrészt szerintem először is terhesség és terhesség között is van különbség, veszélyeztetett terhes vagy nem, vetéltél-e előzőleg, stb. Ha tegyük fel és remélem, hogy minden rendben van a terhességgel, akkor nem árthat a testmozgás, de nem hiszem, hogy a fafordás a te dolgod lenne, főleg, ha a férjed szívesen megteszi. Az anyósod szerintem kímélhetne, elvégre az ő unokája is.. Valószínűleg baromi féltékeny, mert a kisfiát "elvetted".

másrészt, ha a fahordásban nem is segítesz, másban attól még tudsz segíteni, például porszívózni, felmosni, főzni stb, és nem csak azért, hogy az anyósodnak ne legyen egy rossz szava sem.. (különben nincs létjogosultsága a felháborodásodnak)

Csak a saját lelkivilágod érdekében, próbálj meg úgy kiállni az érdekeid mellett, hogy sem te nem sértődsz meg, és még közben az anyósodat sem sérted meg, mert ez biztos rosszul esne a férjednek, és hosszú távon elviselhetetlenné tenné a légkört. ti gyilkolnátok egymást, a férjed meg felörlődik közöttetek.. A legjobb megoldás az elköltözés lenne, persze csak ha van rá lehetőség, és nyílván egy gyerek mellett több kiadással nehezebb.

2009. febr. 12. 19:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!