Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg lusta lennék? A minap...

Tényleg lusta lennék? A minap anyósom megjegyzést tett rám, miszerint lusta és hisztis vagyok. Eléggé megbántott a szavaival, és kiváncsi vagyok, hogy ez tényleg így van-e.

Figyelt kérdés
Otthon fával fűtünk, tehát valakinek minden nap be kell hordania a kazánhoz a másnapi tüzelőt. Ezt eddig felváltva csináltuk a férjemmel, mikor ki ért rá alapon. Viszont jelenleg 6 hónapos terhes vagyok, ezért idén télen ez a feladat a férjemre maradt. Miután este hazajön a munkából, még kb 20 percig fát szokott behozni. Ez a férjemnek is és nekem is természetes, hiszen egy fával megpakolt taliga nem kevés súlyt nyom. Viszont anyósom szerint ez csak hiszti, mert semmi bajom nem lenne egy kis testmozgástól. Igaza lenne?
2009. febr. 9. 14:55
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
98%

Bizony nagy különbség van a terhességek közt, azért, mert valaki jól bírja a fizikai dolgokat, nem biztos, hogy a másik is. Nekem is korábban kezdett el nyílni a méhszájam, a doki mindenképp ki akart írni véglegesre, de én nem éreztem semmit ebből és úgy gondoltam, amennyit csak bírok, azért dolgoznék. A környezetemben is mondogatták többen is, hogy ugyan már, neki is nyitva volt, mégsem történt semmi baj. Hát baj nálunk sem történt, de egy hónappal korábban szültem, hála istennek egészséges babát. Mondjuk ez lehetett volna másképp is.

Szóval én is azt mondom, ne más dirigáljon bele az életedbe, ha a férjed önzetlenül segít, nyugodtan fogadd el, ha mozogni akarsz inkább valami "testhez állót" csinálj! (Pl.: kismama torna) Számtalanszor hallani az okosoktól, hogy bezzeg régen a nők a földeken dolgoztak és gyorsan az ebédszünetben megszülték a gyereket, meg kapáltak tovább... no, ez a vélekedés nem említi, hogy akkoriban hány gyerekből hány maradt életben (nem beszélve az anyukákról!), meg, hogy ez mennyire volt ténylegesen jellemző.

Mozogj, sétálj sokat, amihez kedved van és kíméld a babádat az idegeskedéstől, teremts neki nyugodt körülményeket, és örülj, hogy a férjed is támogat ebben! Más meg törődjön a saját családjával, a saját kötelességeivel, ne Téged maceráljon!

2009. febr. 9. 15:30
 12/32 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem ez nem lsutaság és nemis hiszti.Régen ezvolt az volt,jó lenne már észhez térni mindnekinek,hogy a 21.században vagyunk .A nmozgás az fahordásbol áll?Mit gondol anyósod,elvárná ,hogy te is vágd ki ?:-Dpersze meg ásd is ki a szomszéd ház alapját 6 hónapos terhesen:D A férjed meg jól teszi,hogy megcisnálja ő helyetted,nekem lesülne a bőr a pofámról ha a várandós nejem cipelné helyettem a fát!!
2009. febr. 9. 15:41
 13/32 anonim ***** válasza:
93%

Nem kell azért ellenségeskedni, miért ne lehetne megdícsérni egy kicsit a mamát is, hogy ő milyen erős még ma is meg minden, hadd kapjon utólag egy kis elégtételt, lehet, nehéz volt neki is terhesen helytállni, megérdemelné utólag a dicséretet, te megértenéd, milyen hős volt, hiszen neked is jólesik a segítség.

Mondd neki, hogy te inkább addig sütsz egy kis almáslepényt a fiacskájának, mert ahhoz meg te értessz jobban, mint ő fahordáshoz. Mármint a férjed. de akkor süss is tényleg!

2009. febr. 9. 15:44
 14/32 anonim ***** válasza:
94%
Nekem tetszik, hogy együtt vigyétek be, a férjed egy kocsival, te meg 3 darabot, legalább amint hazaér egyből vele foglalkozol, ez szerintem anyósnak is tetszene, te meg legalább levegőn vagy, s a férjecskéd örülhet, hogy hogy imádod is őt.
2009. febr. 9. 15:46
 15/32 anonim ***** válasza:
79%

Baromság! Tény h kell a mozgás, ezt hívják TERHESTORNÁNAK és nem pedig fa behordásnak !!

Egy állapotos nőnek nem kell karanténban lennie, de kell a sok pihenés és mellőzni kell a megerőltető munkát és a versenyszerű sportot. Anyósodra ne hallgass, ez amúgy is férfi munka, meg mit szól bele az életetekbe...

2009. febr. 9. 15:49
 16/32 anonim ***** válasza:
82%

Mondd meg az anyosodnak, hogy valoszinu nemcsak most a terhesseged alatt, de mar soha nem fogsz te fat hordani!:))))) Had pukkadjon meg mergeben az oreglany!

Vagjal neki vissza, azt mondd amit akar, ha olyan tipus, ugysem tudsz a kedvere tenni, de persze nem is kell!

Gyors es konnyu szulest kivanok neked!

2009. febr. 9. 15:53
 17/32 anonim ***** válasza:
80%

"Nem kell azért ellenségeskedni, miért ne lehetne megdícsérni egy kicsit a mamát is, hogy ő milyen erős még ma is meg minden, hadd kapjon utólag egy kis elégtételt,..."

Igen, én is ezért mondtam, hogy próbáljon vele oldottan beszélgetni.

2009. febr. 9. 15:54
 18/32 anonim ***** válasza:
68%

Részben igaza van. A terhesség azért nem arról szól, hogy ne csináljál semmi megerőltetőt. Nem muszáj egyben bevinni az összes fát, vihetsz csak két darabot is, semmi bajod nem lesz tőle, ha mondjuk 1 óráig fát hordasz. És ezzel a férjeden is nagyot segítenél. Amúgy nem is jársz el dolgozni sem?

Amúgy mi is fával fűtünk, de én mindkét terhességemnél kivettem a részem a munkából. Az elején még fát is kénytelen voltam vágni, mert nem bírtam nézni, hogy a férjem este 10-kor nekiállt fát vágni. Később persze már csak baltáztam, utána már csak hordtam az összevágott fát.

2009. febr. 9. 16:12
 19/32 anonim ***** válasza:
92%

Egyetértek azokkal, akik szerint ez a FÉRFI feladata!

Én még 40 hetesen + 2 naposan a konyhaszekrény pultján állva töröltem a szekrény tetejét, mert már nem láttszott a kosztól, és az a vén k.. végignézte. Anyukám jött át ANYÓSÉKHOZ!!! segíteni nekem, hogy mire megyek a kórházba, minden rendben legyen.

Szóval előttem elásta magát, pokollá tette a legszebb hónapokat, és ez nem változott a szülés után sem. A férjemnek el kellett menni dolgozni Pestre, és 2 hétig az anyjával voltam. Volt hogy két napig nem ettem, mert nem főzött, én meg ott álltam egy hete szültem, és szoptattam. Na?! Ilyen is van, úgyhogy mindenképp állítsd le, vagy ha neki nem tettszik, hordja be ő!

Na most lehet lepontozni, de egy terhes nő azért terhes, hogy vigyázzon arra a picire ott a szíve alatt, nem azért hogy az ilyen vén b... anyósoknak a kedvükre tegyen!

2009. febr. 9. 16:15
 20/32 anonim ***** válasza:
43%

Előzőnek: a babára vigyázás nem jelent egyet a semmittevéssel!

1 hétig nem ettél?

Miért nem főztél magadra? És akinek egyáltalán nincs segítsége az éhen hal?

2009. febr. 9. 16:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!