Tényleg lusta lennék? A minap anyósom megjegyzést tett rám, miszerint lusta és hisztis vagyok. Eléggé megbántott a szavaival, és kiváncsi vagyok, hogy ez tényleg így van-e.
Szerintem is csak hiszti. Én is terhes voltam, egyedül voltam, mert a férjem külföldön dolgozott és cserépkályhával fűtöttem. Naponta vittem be a fát és hasogattam a gyújtóst tavaly télen még nagy pocakkal is.
Nem kell egyszerre egy egész taligával vinni. Vidd kisebb részletekben. Ja. És közben nekem még a havat is el kellett lapátolni az udvarról, hogy ki tudjak menni a fáért. Semmi bajod nem lesz ettől.
Te érzed,hogy mi az a fizikai megterhelés amit bírsz.Egyébként ha nincs semmi gondod,szerintem sem lenne bajod tőle,sem más feladatoktól.Viszont,ne anyósod mondja meg,hogy neked mit kell csinálni.Gondolom a férjed szívesen megteszi helyetted is.Egyébként a mozgás valóban kell a kismamáknak.Én mikor a harmadikat vártam,akkor is ugyanúgy elvégeztem minden teendőmet itthon mint amikor nem voltam terhes.A nagyobb gyerekeket is emelgettem,és mást is.Sosem volt segítségem,még a szüléseim után sem,pedig a 3-ból 2x császároztak.
De nálatok szerintem ez csak anyós-meny ellentét nem?Nem lehet,hogy a drága mama csak keresi az alkalmat rá,hogy kötekedhessen veled,bánthasson téged?Mert azt semmiképpen ne hagyjátok.Az írásodból azt gondolom együtt laktok.Szerintem a szétköltözést kellene megoldani mielőbb ha van rá lehetőségetek.
Lehet, hogy nem csak erre mondta, hanem úgy összesen. Sok kismama túlkíméli magát manapság, régebben az utcsó napig dolgoztak. Kérdezd meg őt, hogy viselte a terhességeit, aztán dicsérd meg, milyen stramm volt. Attól még behozhatja a férjed a fát.Pusziért.
Különben egy kis fától semmi bajod nem lenne, szülni se kis munka azt is terhesen csinálod, nem? Meg a tíz kiló gyereket is cipeled, oszt azt is elbírod. De biztos jólesik egy kis figyelmesség a férjedtől.
Talán csak biztatni akar a mama, hogy attól, hogy terhes vagy, még csinálhatsz majdnem bármit, csak kicsit talán érzékenyebb vagy, s ezzel nem számolt.
Vigye be apa a fát, de kímélned nem kell magadat, ha egészséges vagy különben. Fára azért ne mássz.
Szerintem nem vagy lusta, és egyenesen felháborító, hogy az anyósod akarja megmondani, mit bírsz terhesen és mit nem. A TE tested, a TE gyereked (és a férjedé, de nem az anyósodé), Neked van jogod eldönteni, mit hogy csinálsz. Más max. tanácsot adhat, de nem ítélkezhet.
A férjed szerintem normálisan ítéli meg a helyzetet, gondolom, nem ő panaszkodott az anyjának - szomorú, hogy éppen egy másik nő akar Téged kritizálni.
Szerintem - azon kívűl, hogy lehet, hogy keresi az okokat, hogy kritizáljon- benne lehet az is, hogy az anyósodnak fiatalabb korában nehezebb élete volt, lehet, sokat gürcölt, nem kímélhette ki magát úgy még terhesen sem, mint Te, talán a férje sem vette ki a részét az otthoni teendőkből, mint a Tiéd, - és sajnos mindezek miatt irigy Rád, és a tüske benne maradt. Persze ha megkérdeznéd, nem vallaná be, mert már ő is magáévá tette azt a kívűlről ráerőltetett meggyőződést, hogy egy nőnek ez a helyes, ahogy ő élt, ez a "sorsa", - és hisztis az, aki másképp csinálja a dolgokat. Ha nem ragaszkodna ehhez, elismerné, hogy neki milyen szar volt. (Ez csak spekuláció a részemről, Neked kell tudnod, mennyi igazság van benne.)
Ettől függetlenül megpróbálhatsz beszélgetni vele, - a fát ne hordd be! - de mint nő a nővel, próbálj vele a terhességről, gyermeknevelésről, stb. beszélgetni, hogy neki milyen volt, stb. Hátha oldódik. Ha nem, hát nem - de ne "törj meg", mert akkor meg mást fog kitalálni, hogy miért nem vagy jó!
Ja és soha ne tűrd, hogy "hisztiként" lekicsinyeljék a problémádat! ;) Ne hagyd magad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!