Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen gyerekkori baleseteid,...

Milyen gyerekkori baleseteid, sérüléseid voltak? Hogyan gyógyultál meg belőlük?

Figyelt kérdés
2011. febr. 3. 18:08
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Nekem se volt sok gyerekkoromba, de azért pàrra emlékszem.. Erre mondjuk pont nem emlékszem, csak elmesélésbôl tudom.. 1 évesen nekiszaladtam a "sparhelt"-nak a dédinél, mindkét tenyeremrôl kôrbevàgtàk a vìzhòlyagokat és mindkét kis kezem be volt kôtve...

Kb 7-8 éves lehettem, mikor a vàros kôzpontjàban lévô tòban sneciket akartam fogni a teknôsbékànknak, egy darab bot és egy nejlonzacskò segìtségével, hozzàteszem sikerûlt 3 halat fognom, bàr megcsùsztam, hirtelen lépnem kellett, rà egy ûvegszilànkra és mondanom se kell, hogy tetôtôl talpig vizes lettem, szòval ùgy mentem haza, hogy halas zacskò a kezemben a halakkal, nyakig vizesen vérzô làbbal, anyukàm ôrûlt :)

Egyetem elsô év végén apàm kôltôztetett haza a koleszbòl, ahol volt egy sajàt kishûtôm, de hàt tiszta retkedék volt az alja, pakolàs kôzben nem volt idôm takarìtani is, gondoltam ùgyis csukva lesz a kocsiban...Jùnius kôzepe volt, az utolsò vizsgàm épp az elôtti nap fejeztem be, ahova fekete mûanyag tanga papucsba mentem, ami feltôrte a làbam és volt egy vìzhòlyag ami ki is szakadt màsnapra... Mikôzben vittûk a hûtôt apàmmal, a cucc ràfolyt a làbamra, amit le is mostam azonnal, àm rà 3 napra màr a kòrhàzban voltam :) Egy hetet fekûdtem, felvàgtàk, stb, szar volt!!

2 éves egyetemistaként egy keddi buliban a egy vadbarom szétharapta a szàmat! Tàncoltunk a lànyokkal, egy idiòta elkapta a kezem, magàhoz ràntott és le akart smàrolni, nem jôtt ôssze majdnem kiharapott egy darabot a szàmbòl, ômlôtt a vérem, rohantam az ûgyeletre, ahol ellàttàk a sebet, majd kértek, hogy reggel menjek vissza a rendelésre...Nem varrtàk, mert a sebszéleket vàgni kellett volna, jobban meglàtszott volna mint ìgy...

Asszem ennyi.. bàr biztos van tôbb is :)

2011. ápr. 7. 15:01
 32/44 anonim ***** válasza:
100%

Szüleim mesélték, hogy nagyon kicsi voltam még, bilin ültem, és közben - szokás szerint - ropit ettem. Csak aznap kicsit mohó voltam és apu azt vette észre, hogy lilul a fejem...egy fél ropit akartam megenni.

Keresztelőm napján leestem az ágyról (fogalmam sincs, hogyan sikerült 3 hetesen összehoznom), az ágy közepén fektettek le.

8 éves lehettem, amikor versenyeztünk: biciklivel elindultunk és az volt a legbátrabb, aki a betonfal előtt a legkésőbb fékez. Én qrvabátor voltam, mert egyáltalán nem fékeztem. Akkora sebességgel mentem neki, hogy nekiszálltam a betonfalnak, csoda, hogy nem tört össze az arcom.

Lépcsőről estem le még párszor, de ezek nem voltak durvák...

2012. jan. 4. 15:56
 33/44 anonim ***** válasza:
100%

Becsípte a bicikliküllő a lábamat és kettétörte a sípcsontom.

Leugrottam a pajta tetejéről, de nem a bálára, hanem mellé, betontöredékre: agyrázkódás, kitört az összes metszőfogam (tejfog volt szerencsére), eltört több helyen a karom, és mindkét bokám kificamodott, megrepedt pár bordám.

Párszor ágyon ugráláskor bevertem a fejem az öntöttvas radiátorba, kétszer betört.

Havonta mentem oviból a balesetire.

Legurultam párszor a lépcsőn.

Anyukám szerint nulla volt gyerekként a veszélyérzetem. Egyszer rááltam a kútra, amit csak vékony funérdeszkák fedtek le.

Állandóan a fán lógtam. Potyogtam le onnan is.

Anyukám 48 éves, és már telljesen ősz. Állítása szerint miattam.

Súlyosabb sérüléseket kórházban hevertem ki, a kevésbé súlyosakat otthon.

21l

2012. jan. 4. 15:58
 34/44 anonim ***** válasza:
100%

Én mindig is nyugodt gyerek voltam, csak 4× volt komolyabb sérülésem.

1. 3 éves voltam és a bátyám vitt biciklivel, hátul ültem a csomagtartón és a lábam bement a küllő közé. Hetekig jártunk be miatta a városba, a heg még mindig megvan.

2. Az unokatestvéremet vittem "hátipaciba" és nem voltam hozzászokva a vastagabb talpú papucshoz, futottam, kiment a lábam, de az volt az első, hogy az unokatesómat védjem, és nem raktam előre a kezem. Az egész arcomat lenyúztam. Szegény kislány meg elkezdett sírni és otthagyott. Vérző arccal mentem haza, végül kiderült, hogy neki csak egy kis horzsolás lett a lábán :D

3. Sokat játszottunk lovasat és éppen "verseny" volt. Én nagyon jól akartam átugrani az akadályt. Ugrottam csak egy fának lelógott egy vastag ága és pont fejbe talált. Kicsit vérzett, nagyobb baj nem volt. Még ma is emlegetjük :D

4. Ez egy kicsit durvább volt. 9 éves voltam. A rokonoknál nyaraltam, ahol van egy tőlem két évvel idősebb fiú. Az kitalálta, hogy a bátyja quadjával menjünk egy kört. Hát nyilván beleegyeztem. Ő felhúzott egy normálisabb sisakot, nekem pedig odaadta az öregapja régi motoros bukósisakját. Egy erdőbe mentünk egy földesúton. Ráhajtott egy nagyobb kőre mi meg lerepültünk róla. Nekicsapódtam egy fának és eltört a lábam meg tele voltam sebekkel. Neki eltört mind a kettő keze. A vicces az, hogy elötte én még nem is ültem ilyen motoron vagy min, és nekem kellett hazavezetni mert neki fájt a keze :D

16/L

2012. jan. 4. 16:42
 35/44 anonim ***** válasza:
94%

Kb 3-4 évesen én is beleestem egy rózsabokorba, a jobb alkaromon még mindig megvan a nyoma.

6 évesen beleestem valami lyukba itthon(fogalmam sincs, mi a neve, de vízvezeték van ott, mi oda kötjük be a locsolócsövet), teljesen lehorzsolta az egész oldalamat, hasamat, hátamat, juuuj, nagyon fájt.

7 évesen szaladtunk az unokatesómmal valami gyerek elől, elestem, nagyon durván felhorzsoltam az egyik térdemet (persze a másikat is, csak azt kevésbé), utána több napig csak feküdtem az ágyban.

4-5 évesen leestem a forgóhintáról, nem tudom mim sérült.

Többször borultam fel biciklivel , ugrottam le radiátorról, csúsztam el kádban, vizes padlón. (mai napig sokszor elesek pl ha csúszik az út :DDD)

4-5 évesen apuval bicikliztünk a Tisza-parton, van valami meredek lejtő mellette, amin ha lemegyünk, akkor az úton kötünk ki. Apu szép óvatosan tolta lefelé a bicikli, mondta nekem is, hogy csináljam én is azt. Persze én okosabb voltam, max sebességgel száguldottam lefelé (ugye, én nem toltam), nagyon durván elvágódtam. Utána persze sírtam, tovább már gyalog mentünk, mert nem bírtam biciklizni. Apu meg azt mondta ne sírjak, mert ha meglátnak a mentősök, bevisznek a kórházba. :DD

Kb 8 évesen belevágtam az egyik ujjam a kályhába, azt hittem eltört, napokig nagyon fájt, röntgenen is voltunk vele.

Kb 1 éve, mikor játszottam a kiscicámmal, úgy megkarmolászott engem, hogy azt hitték vagdosom magam. :D

8 éves korom körül uszodában beleléptem egy égő cigi csikkbe, mondhatom, fájt..

9 évesen tengeren (Igalo - Montenegro (tudjátok, ahol olyan gyógyiszap van, vagy mi)) nem láttam le a tenger fenekére, az említett iszap miatt, beleléptem valamibe. 3-4 hónapig megvolt a seb a lábamon, és több napig fájt, ha ráléptem.

Ennyire emlékszem. :)

Amiket én csináltam másoknak, és emlékezetesebbek:

Lelöktem unokatesómat a lépcsőről, én 6 voltam, ő 7, a lépcsőnek pedig 14 foka volt. :DD

5 évesen felborítottam a 4 éves, bicikliző szomszéd kislányt. Mai napig megvan a lábán a seb.

4 évesen odacsaptam egy 3 éves kisfiú fejét az ajtófélfa és az ajtó közé (az ajtóval, természetesen). Volt egy ún. "szépszobánk", ahol vigyáztunk a bútorokra, stbstb...Anyu mondta, hogy ne engedjek oda be senkit. Én bementem oda, a kisfiú jött volna utánam, én meg hát...hallgattam anyura.:D

Amúgy elég erőszakos kislány voltam, minden fiút rávettem arra, hogy babázzanak velem. :D

2012. jan. 4. 16:47
 36/44 anonim ***** válasza:
100%

3 éves lehettem amikor mentem le egy partos úton műanyag kismotorral aminek az első kereke egy gödörbe akadt és orra estem. Ömlött a vér az orromból és pár napig kék-zöld volt a szám körül. Erre nem emlékszem csak mesélték

Oviban leestem a mászókáról, alig kaptam levegőt de nem szóltam senkinek.

5-6 évesen az egyik barátnőmmel leestünk az emeletes ágyról de nem történt semmi, vicces volt :D

Egyszer dobáltam egy macit az ágyon, közbe ugráltam és megakadt a lábam az ágy karjában és ráestem a kosárra ami tele volt plüssállatokkal, aztán leborultam vele és végül térdre érkeztem

Az utcánkban pár haverommal versenyeztünk és valami lett a bicajommal, megakadtam repültem egy kicsit aztán félig ráestem a bicajomra, lefejeltem a vaskerítést és az alatta lévő betont, kicsattant a szám, majdnem kiesett a fogam, majdnem eltört a kezem, a fülem mögött és a nyakamat lehorzsoltam. Tiszta vér volt az arcom. De nem fájt mert hirtelen jött, még tetszett is :D

2012. jan. 4. 17:28
 37/44 anonim ***** válasza:
100%

Én 3 éves koromban körömvágó kisollóval a kezemben felbuktam a küszöbben, az olló a szemem alatt 1 cm-rel beleállt az arcomba. Ma is emlékszem minden egyes pillanatra, ahogy anyukám megrémülve vigasztal, mondván mire menyasszony leszel elmúlik. Most 30 éves leszek, de még egy pici heg mindig emlékeztet a balesetre...igaz még nem vagyok menyasszony. :D

Szintén kb. 3-4 éves koromban egy erdei kirándulás alkalmával egy nagyobb unokatestvéremmel pisilni mentünk, amikor egy kis ház mögül előbukkant egy németjuhász kutya. Ő ment elöl, neki szétharapta a karját a kutya, nekem az ijedtségen kívül nem történt bajom, viszont azóta félek a nagy testű kutyáktól. Az ő karján azóta is ott vannak a hegek.

Ami még emlékezetes, elsős kisiskolásként egy barátnőmmel torna óra előtt az öltözőben lezúgtunk egy kb. 1 méter magas szekrény tetejéről. Ő mérleg jegyű, én oroszlán, és hát a mérleg megméri az oroszlánt. Nagy zuhanás lett a vége. Neki eltört a karja, az óriási varrásnyomok azóta is ott vannak a karján. Én ezt is szerencsésebben megúsztam, én csak a fejemet ütöttem be, sokáig fájt és zúgott. Sose felejtem el azt a hangot.

29/N

2012. jan. 4. 17:54
 38/44 anonim válasza:
100%

8-9 éves koromban anya rám öntötte a forró kávét a combomra, nagyon fájt de legalább nem kellett úsznom. :D

Biciklivel volt több akcióm. Milyeneket estem. :DD

2 abból adódott, hogy nem tudtam bevenni a kanyart. Az elsőnél még kicsi voltam, megúsztam vérző térdekkel.

Másik esetnél nagyon siettem és csak azt vettem észre, hogy a kanyarnál lévő korlát felé haladok, akkor gyorsan lepattantam felfogva a zakót a lábammal meg a tenyeremmel. Utána alig bírtam menni. :D A kezemen meg kötés volt.

Aztán meg elkezdtem szlalomozni a biciklivel , hogy majd én megmutatom, hát ...Repültem egyet. :D Kissé gyorsan mentem akkor is. :D

Egyszer voltam kapus focimeccsen és az egyik játékos eltalálta a fejem - pár mp kiesés, teljes sötétség.

Utána nagyon kába voltam.:D

2012. jan. 4. 17:59
 39/44 anonim ***** válasza:
100%

ma 16:47 vagyok.

Ja, még van egy.

12 évesen, egy élményfürdőben volt egy ilyen vízi hegy vagy mi, amiről le lehetett csúszni (olyan mint ez : [link] , amin azt írja, hogy Rock). Na én erre felmásztam, de mikor lecsúsztam, akkor valahogy alá keveredtem. Nagyon rossz volt, többször is próbáltam feljönni, azt hittem valaki fenekébe ütköztem. :D Aztán kinyitottam a szemem (ez egy tóban volt, fujj), tiszta sötét volt felettem, messzebb meg világosabb volt. Rájöttem, hogy a hegy alá kerültem, mint egy őrült, kapkodtam, próbáltam meg kiúszni. Legalább 1-2 percig víz alatt voltam, nagyon rossz volt, komolyan azt éreztem, hogy megfulladok.

2012. jan. 4. 18:11
 40/44 anonim ***** válasza:
100%

Ezek de durvák, amiket írtok :D

Kicsi voltam (mesélték nekem is), és rohangáltam a kertben, a kukoricatönkök pedig kiálltak a földből, és elestem sz egyikben rögtön mellette ugye a másik.. A szemem alatt egy heg emlékeztet még az esetre.

Kb 9 éves lehettem, mikor egy ismerősünk kutyájától el akartam köszönni, megöleltem, válaszul szétharapta a számat.. A csúnya varrás ma is meglátszik, de már gyönyörű ahhoz képest, ami akkor volt.

Nem tudom hány éves lehettem, gimis, amikor egy bazi nagyot taknyáltam görkorival, betonon, a térdemet 2 napig nem bírtam hajlítani, akkora volt a seb rajta.

Arról már nem is beszélek, hogy a kézfejem tele van apró sebekkel. Pl. 6 évesen megpróbáltam a legnagyobb késsel kenyeret vágni, hát szépen belevágtam a hüvelykujjamba, fasza volt.. Meg pl. a légmentesen csomagolt virslit késsel bontottam fel, megszaladt, bele a mutatóujjamba.. :DD A macskakarmolásokról nem is beszélek.. Egyszer úgy megkarmolt, valahol a csuklómon, hogy a mai napig ott a helye, és egy vadidegen akár azt is hihetné, hogy vagdosni próbáltam magam.. xD

Törni nem tört el semmim, habár a jobb kezemen a kisujjam középső ízperce elég csorbán áll.. De nem emlékszem h valaha is eltörtem volna xD

2012. jan. 4. 19:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!