Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Minden kismama elbutul?...

Minden kismama elbutul? Törvényszerű?

Figyelt kérdés

Nem provokációnak szánom a kérdést! A tapasztalataim alapján kialakult képpel kapcsolatban szeretnék kérdezni.

Úgy alakult, hogy a családban másfél év eltéréssel két baba is született, és pár hónapja egy jó barátnőm is édesanya lett. Egy kivétellel őket nagyon értelmes, művelt nőknek tartom, de lehet, hogy inkább múlt időben kéne írnom. A babák születése után mindhármuknál szellemi "leépülés", értelmi visszafejlődést vettem észre. Egész nap gügyögnek, ami a gyerek miatt érthető, ha neki csinálják, de valahogy megmaradt a jó szokásuk akkor is, amikor felnőtt társaságban vannak. A baba szóból vagy babóca, babó, manó lett, a tejből tejcsi, a tápszerből papi, és sorolhatnám. A memóriájuk is romlott, a beszélgetés elejére ha visszautalok, fogalmuk nincs, miről volt szó, a "hova tettem a kocsikulcsot"-tól kezdve általános műveltségen át minden téren.

Olvastam egy anatómiakönyvben (Donáth), hogy egy bizonyos hormon termelődik a szülés után, ami egyrészt rontja a memóriát, ami azért célszerű, hogy a fájdalmas testi traumának megélt szülés aktusa ne hagyjon az édesanyában olyan nyomot, melytől később nem szeretne gyermeket vállalni. Mivel az emléknyom elhalványul, nem emlékszik vissza a szülésre traumaként. Csak hát ez az élet többi területén is szimplán "buta" nőket teremt.

Nektek mik a tapasztalataitok, véleményetek?

2011. jan. 29. 18:39
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
26%
Az még hagyján amit írtál, engem inkább az irritál, hogy a világhoz és más élőlényekhez való viszonyuk korcsosul el... Teljesen irreális dolgokba hajszolja őket ez a függőség ami a gyerek felé alakul ki...
2011. jan. 29. 19:43
 12/46 anonim ***** válasza:
100%

Hú, mekkora mázli, hogy elvégeztem az egyetemet a baba előtt :-D Szerintem ez a hormonos elfelejtős dolog azokra az órákra vonatkozik, amikor a kellemetlen rész van, se előbb, se tovább nem hat.

Nem hinném, hogy elbutulnék majd, ha megszületik, imádom az agyamat tornáztatni, matekpéldákon szoktam élvezkedni minden héten :-)

2011. jan. 29. 20:17
 13/46 anonim ***** válasza:
54%
Itt csak a lepontozas meg mas emberek megszolasa megy. A kerdezo felfujt egy temat. Arrol szol az egesz, hogy rugjunk bele valakibe, csak azert, mert mas, mint mi illetve irjunk ki kerdest a sajat kis lelkunk megnyugtatasara, hogy mi vagyunk az intelligens, kemenylegenyek, a tobbiek meg ugyis buta, senkihazi szulok..."minek is a gyerek?" alapon. Igaz, kerdezo?
2011. jan. 29. 20:33
 14/46 anonim ***** válasza:
60%

Badarsagot irtal utolso valaszolo, bocsi.

A memoria romlasarol: magara a szulesre vonatkozik, mivel a fajdalom atlep egy bizonyos kuszobot, amit az agy mar nem tud feldolgozni. Tehat emlekszunk arra hogy fajt, de arra nem, mennyire nagyon fajt. Es igen, azert is, hogy vallaljunk meg ezek utan is gyereket.

Amit en megfigyeltem a baratnoimnel, az hogy a babajuk megszuletese utan mar csak egy temajuk maradt. Engem meg nemigen erdekelt, hogy hanyszor purcizott a kicsike, meg milyen allagut es szinut kakilt. Ugyogy megfogadtam, ha lesz gyerekem, direkt nem beszelek rola, hacsak nem kerdeznek. Eddig sikerult megtartanom, de egy 15 honapos mellett, aki rohamosan fejlodik, nehez nem dicsekedni. :-)

Szerintem az intelligencia romlasat rosszul latod, csak a beallitottsaguk valtozott.

2011. jan. 29. 21:45
 15/46 anonim ***** válasza:
53%

Gyermektelen férfiként az emlékezőképesség témájához szólok hozzá:

A szeretkezéseket az esetek nagy részében nem tudom visszaidézni. Lehet, hogy részletekben végig tudom vinni a fejemben, de nem áll össze egésszé, aztán pedig rövid idő múlva már a részletek sincsenek meg, csak a nagyon emlékezetesek.

Ezért aztán újra kell csinálni. :)

Gyanítom, hogy ez is valami biológiai trükk lehet, hogy ne az emlékeimből éljek, hanem hajszoljam az újabb élményeket, szórjam a magomat. Mert amúgy meg nem vagyok szenilis.

2011. jan. 29. 21:59
 16/46 anonim ***** válasza:
100%
Sziasztok,két gyermekes édesanya vagyok,a nagy lányom hét éves a kicsi másfél.Már most látom,hogy totál begyöpösödtem,pedig diplomás,értelmes nőnek tartom magamat.Nem vagyok az a gügyögős típus.A napjaim az iskola-közért-játszótér-otthon közötti rövid úton ,ezentúl a takarítás-papi készítés-mosás-pelenkacsere-egyéb monotom és különös agyi munkát nem igénylő feladatok között zajlik.Észrevettem magamon,hogy sajnos,ha nagy ritkán emberek közé kerülök,akkor vagy tiszta hülyeségeket beszélek,vagy annyira beszélni akarok,hogy nem hagyok másokat szóhoz jutni.Már inkább nem is szólalok meg,mert akkor nem égetem be magamat.Értem,hgoy nem provokációnak tetted fel a kérdést és igen is van ilyen jelenség,de sajnos érthető,huszonnégy órában szolgálatban vagyunk,fáradtak,kialvatlanok vagyunk és kiesünk az általános társadalmi életből,akárki akármit mond,ez így van.Ne izguljatok,letelik a három év és újra visszatalálunk önmagunkhoz.Mindkét terület gyönyörű feladat,ez az élethelyzet,most ezt adja.
2011. jan. 30. 12:23
 17/46 anonim ***** válasza:
0%
Oxytocin? az a mesterséges megindító!
2011. jan. 31. 17:09
 18/46 anonim ***** válasza:
100%

Majdnem négy évig voltam itthon, holnap kezdek újra dolgozni. Amikor sikerült munkát találnom, olyan volt, mintha újra beindult volna az agyam. Eddig én is elgügyögtem a fiaimnak és semmi agymunkát nem kellett végeznem. Nagyon szétszórt voltam.

Azóta összekaptam magam és mintha a régi lennék. Szóval ez szerintem visszaáll, amikor az ember kizökken.

2011. jan. 31. 18:18
 19/46 anonim ***** válasza:
33%

hát neked se legyen se feleséged,se gyereked. te tipikusan az a primitív bunkó vagy aki fűvel-fával fog félrekefélni ha a felesége otthon babázik.

egyébként ez nem hormonális dolog. egyszerűen egy nő 100%osan a gyerekre fókuszál. egy gyerek 24órás odafigyelés,felelősség,ami sokszor összenyomja az anyákat. agyilag,fizikálisan,lelkileg. és ha egy nőnek a gyereke a világ közepe és úgy gondolja,h soha ezútán mást nem akar csinálni "csak" gyereket nevelni akkor ilyen is marad. de ez nem elbutulás. ez az anyság csodája.

ez olyan mint amikor a matekzseni csak számokban tud gondolkodni,és semmi más témában nem képes kommunikálni,semmi más nem érdekli.

2011. jan. 31. 18:19
 20/46 anonim ***** válasza:
33%

"Hát neked se legyen se feleséged,se gyereked. te tipikusan az a primitív bunkó vagy aki fűvel-fával fog félrekefélni ha a felesége otthon babázik."

Mondd el nekem, melyik egyetemen tanultál pszichológiát, hogy három bekezdésből meg tudod jósolni a jövőjét! Én is szeretnék ilyen okos lenni.

"ez olyan mint amikor a matekzseni csak számokban tud gondolkodni,és semmi más témában nem képes kommunikálni,semmi más nem érdekli."

Te tényleg ilyen buta vagy? Találkoztál egyáltalán nálad okosabb emberrel? Kevered az egyoldalúságot a zsenialitással. Ez egy nagyon, nagyon ostoba példa. Nem tudom úgy elmagyarázni, miért, hogy megértsd.

2011. jan. 31. 18:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!