Ki örököl ha a férjem meghal? Gyerekünk nincs.1 éve vagyunk házasok. A férjem szerint én de én ezt nem nagyon hiszem, szerinte felesleges a végrendelet mert a törvényes örökös én leszek
17:38
Ja, értem most már! Köszi!
Ha a házasság megkötése előtt, vagyon leltár készült, illetve vagyonnyilatkozatot tettek a házassági szerződést kötő felek, a házasságuk érvényesítése előtti vagyoni helyzetükről, már meglévő különvagyonukról (ügyvéd, vagy közjegyző által hitelesítve) akkor az, az egyik fél halála esetén sem fog, a túlélő özvegy tulajdonába kerülni, az elhunyt házasságkötés előtt már meglévő tulajdona! (ez, az elhunyt vérszerinti hozzátartozóit illeti ha nincs fellelhető hozzátartozó, akkor ez a tulajdon a magyar államra száll.)
Más a helyzet, a házaság alatt szerzett, az ingatlan értékét növelő beruházásokkal, ingó és ingatlan értéktárgyakkal ezek már örökölhetők a túlélő házastárs által is.
Az ági vagyon valóban visszaszáll a szülőkre, ezek hiányában a testvérekre.
A többiről valóban érdemes végrendelkezni, de egyébként a GYEREK örököl, ha nincsen, akkor a FELESÉG.
Kedves kérdező!
Egy éve vagytok házasok. És már a férj haláláról tárgyaltok? Ez egy olyan házasság, ahol iszonyatosan nagy a szerelem, de a férj 83 éves, nagyon gazdag, de te beleestél 20 évesen. Természetesen nem a pénzéért, hanem a mankójáért áldoztad fel a lányságodat, meg a fiatalságodat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!