Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ki örököl ha a férjem meghal?...

Ki örököl ha a férjem meghal? Gyerekünk nincs.1 éve vagyunk házasok. A férjem szerint én de én ezt nem nagyon hiszem, szerinte felesleges a végrendelet mert a törvényes örökös én leszek

Figyelt kérdés
ti hogy tudjátok?
2011. jan. 29. 16:37
1 2 3 4 5 6 7
 41/65 anonim ***** válasza:
30%
Ugyan már! Ha pl. az valaki még a házasság előtt vesz hitelre egy lakást, utána mondjuk egy-két év múlva megnősül-férjhez megy aztán húsz évig közösen fizetik a hitelt a házastársával, akkor ha meghal, akkor a szülei meg a testvérei öröklik az egészet és nem a házastársa?
2011. jan. 29. 17:41
 42/65 anonim ***** válasza:
50%

17:38

Ja, értem most már! Köszi!

2011. jan. 29. 17:42
 43/65 anonim ***** válasza:
100%
Nem.Csak az ági vagyon száll vissza a családra. Mondok példát. Arisztokrata férj,aki örökölte a családjától a kastélyát.Megnősül,de nincs gyermeke.Akkor ez a kastély,ami több száz éve a családja birtokában van,nem lesz a feleségéé,hanem a vérszerinti rokonai. Ha élnek,akkor a szüleié,ha nem,akkor a testvéreké.
2011. jan. 29. 17:44
 44/65 anonim ***** válasza:
100%

Ha a házasság megkötése előtt, vagyon leltár készült, illetve vagyonnyilatkozatot tettek a házassági szerződést kötő felek, a házasságuk érvényesítése előtti vagyoni helyzetükről, már meglévő különvagyonukról (ügyvéd, vagy közjegyző által hitelesítve) akkor az, az egyik fél halála esetén sem fog, a túlélő özvegy tulajdonába kerülni, az elhunyt házasságkötés előtt már meglévő tulajdona! (ez, az elhunyt vérszerinti hozzátartozóit illeti ha nincs fellelhető hozzátartozó, akkor ez a tulajdon a magyar államra száll.)

Más a helyzet, a házaság alatt szerzett, az ingatlan értékét növelő beruházásokkal, ingó és ingatlan értéktárgyakkal ezek már örökölhetők a túlélő házastárs által is.

2011. jan. 29. 17:52
 45/65 anonim ***** válasza:
100%

Az ági vagyon valóban visszaszáll a szülőkre, ezek hiányában a testvérekre.

A többiről valóban érdemes végrendelkezni, de egyébként a GYEREK örököl, ha nincsen, akkor a FELESÉG.

2011. jan. 29. 17:53
 46/65 anonim ***** válasza:
18%

Kedves kérdező!

Egy éve vagytok házasok. És már a férj haláláról tárgyaltok? Ez egy olyan házasság, ahol iszonyatosan nagy a szerelem, de a férj 83 éves, nagyon gazdag, de te beleestél 20 évesen. Természetesen nem a pénzéért, hanem a mankójáért áldoztad fel a lányságodat, meg a fiatalságodat.

2011. jan. 29. 17:55
 47/65 anonim ***** válasza:
51%
Örökölni örökölsz csak a kérdés h mennyit.A végrendelet a tiszta ott le van irva kinek mi jár.Ha gyerek lenne gondolom örökölnél te és a gyerek is.Már bejegyzett élettárs is örökölhet nehogymár egy házastárs nem.
2011. jan. 29. 17:59
 48/65 anonim ***** válasza:
25%
A házastárs nem örököl, csak haszonélvező lesz. Vérrokonok örökölnek.
2011. jan. 29. 18:00
 49/65 anonim ***** válasza:
22%
Az élettársi kapcsolat 1 év után már ugyanannyi jogokkal van mint a házastársi kapcsolat. gy h szerintem ez természetes h te örökölsz mindent.
2011. jan. 29. 18:02
 50/65 anonim ***** válasza:
2011. jan. 29. 18:02
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!