Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ki örököl ha a férjem meghal?...

Ki örököl ha a férjem meghal? Gyerekünk nincs.1 éve vagyunk házasok. A férjem szerint én de én ezt nem nagyon hiszem, szerinte felesleges a végrendelet mert a törvényes örökös én leszek

Figyelt kérdés
ti hogy tudjátok?
2011. jan. 29. 16:37
1 2 3 4 5 6 7
 11/65 anonim ***** válasza:
65%
Ha a világ fejetetejére áll akkor is te vagy az elsőszámú örökös.
2011. jan. 29. 16:43
 12/65 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs gyerek, sem végrendelet, az egyedüli örökös a házastárs.
 13/65 anonim ***** válasza:
73%

Hülyeség amit az első írt! Ne csináld már,hogy van egy házaspár akik felépítik a házukat,gyűjtik a vagyonukat,és ha a férj meghal akkor a feleség menjen amerre akar,mert a testvérek viszik az egészet!! Akkor mi értelme a házasságnak?? Akkor mi értelme lenne közösen építkezni,gyarapítani a vagyont ha utána semmi sem marad???

Ha nincs gyermek akkor a feleség örököl..

14/65 A kérdező kommentje:
az a baj hogy a tesói ellenem vannak. a férjem szerint meg tuti én öröklök és ne aggódjak csak nem szeretnék az utcára kerülni. férjem szerint meg 30 ezer min egy végrendeletcsinálás és sajnálná rá szerinte mert felesleges ezért tettük fel a kérdést közösen igazából
2011. jan. 29. 16:44
 15/65 anonim ***** válasza:
0%
Pedig így volt. Nem volt végrendeletük és gyerekük sem, de a ház nem közös volt.
2011. jan. 29. 16:45
 16/65 anonim ***** válasza:
86%

Végrendeletet nagyon egyszerűen írhat bárki. Kétféle módon: saját kezűleg /ehhez tanú sem kell/ és gépírással. Utóbbinál minden oldalt le kell tanúztatni két személlyel, akiknek a végrendelet szövegéhez SEMMI köze, csupán azt igazolja az aláírásával, hogy azt te gépelted, illetve a te végrendeleted. Mintát is találsz bőven a neten. Semmi hókusz-pókusz, csak a lényeg legyen benne!

Szóval nem feltétlen egy vagyont kifizetni érte..

2011. jan. 29. 16:48
 17/65 anonim ***** válasza:
42%
Ja de várjál, nem tudom, hogy ők házas vagy élettársak voltak, akkor visszavonom.
 18/65 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező..Csak megsúgom neked,hogy a végrendeletet nem kell pénzért megcsinálni..A kézzel írott végrendelet amit két hiteles tanúval is aláírat ugyanúgy érvényes mint az ügyvéd által írt végrendelet..

Ezt pontosan tudom,mert a szomszédom tavaly halt meg,és én voltam az egyik tanú a kézzel írott végrendeleténél.Sajnos a szomszédasszonyomnak fel kellett használnia,és hitelesnek tartották a végrendeletet. Minket a két tanút be is hívtak hogy igazoljuk a végrendelet "eredetiségét"..

19/65 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy már leírtam, van törvény által előírt öröklési sorrend, de ha nem hiszed, az Internet a barátod:

[link]

Amúgy elég lenne beírni Google-be, hogy "öröklési jog" és elolvasgatni a találatokat. De a fenti linken leírják részletesen az egészet.

2011. jan. 29. 16:51
 20/65 A kérdező kommentje:
Megkérdezhetem a szomszédaid házasok voltak? És családtag is lehet tanu? mármint én tesóm stb? Vagy csak vadidegen?
2011. jan. 29. 16:51
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!