Ki örököl ha a férjem meghal? Gyerekünk nincs.1 éve vagyunk házasok. A férjem szerint én de én ezt nem nagyon hiszem, szerinte felesleges a végrendelet mert a törvényes örökös én leszek
Hülyeség amit az első írt! Ne csináld már,hogy van egy házaspár akik felépítik a házukat,gyűjtik a vagyonukat,és ha a férj meghal akkor a feleség menjen amerre akar,mert a testvérek viszik az egészet!! Akkor mi értelme a házasságnak?? Akkor mi értelme lenne közösen építkezni,gyarapítani a vagyont ha utána semmi sem marad???
Ha nincs gyermek akkor a feleség örököl..
Végrendeletet nagyon egyszerűen írhat bárki. Kétféle módon: saját kezűleg /ehhez tanú sem kell/ és gépírással. Utóbbinál minden oldalt le kell tanúztatni két személlyel, akiknek a végrendelet szövegéhez SEMMI köze, csupán azt igazolja az aláírásával, hogy azt te gépelted, illetve a te végrendeleted. Mintát is találsz bőven a neten. Semmi hókusz-pókusz, csak a lényeg legyen benne!
Szóval nem feltétlen egy vagyont kifizetni érte..
Kedves kérdező..Csak megsúgom neked,hogy a végrendeletet nem kell pénzért megcsinálni..A kézzel írott végrendelet amit két hiteles tanúval is aláírat ugyanúgy érvényes mint az ügyvéd által írt végrendelet..
Ezt pontosan tudom,mert a szomszédom tavaly halt meg,és én voltam az egyik tanú a kézzel írott végrendeleténél.Sajnos a szomszédasszonyomnak fel kellett használnia,és hitelesnek tartották a végrendeletet. Minket a két tanút be is hívtak hogy igazoljuk a végrendelet "eredetiségét"..
Ahogy már leírtam, van törvény által előírt öröklési sorrend, de ha nem hiszed, az Internet a barátod:
Amúgy elég lenne beírni Google-be, hogy "öröklési jog" és elolvasgatni a találatokat. De a fenti linken leírják részletesen az egészet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!