Tényleg vannak olyan furcsa és vicces családnevek mint pl. a ge*i? :D (Bővebben lent. )
Az Ondó családnév nem ritka. Amikor általánosba jártam mindig mentem a könyvtárba segíteni a magyar tanárnőnknek.
Be kellett írnom egy könyvbe a kikölcsönzött könyvet meg azt is, hogy ki kölcsönözte ki.
Az egyik gyereket Ondó Jánosnak hívták. Szegényke!Nehéz volt megállni röhögés nélkül tényleg nem akartam megbántani.
Aztán egy női magazinban olvastam egy szülészeten készült riportot. Szóba kerültek a kicsik nevei.
Hát a Mák Virágon enyhén kidőltem a röhögéstől.
Aztán később a szakközépben volt egy Ott vezetéknevű osztálytársnőm.
A régi munkatársam meg Nemoda volt anyué meg Bezzegné.
Huhu,nalunk az ismerettsegi korben rengeteg ilyen nev van.
Nagymamam baratnoje Farkas Piroska
Anya munkatarsa Bazits Marta
Apa ugyfelei vannak a legtobben: B*zi Miklos,Meleg Marton,Fuves Botond,Cunczi Eszter,Kaki Alinka
De az evfolyamunkon is vannak erdekes nevek,pl. Acs Lukacs,Ondoczi Laura
De ismerek en is Laszlo Laszlot,meg Ferenc Ferencet is.
"Ismerek egy Punczi Imrénét. Nem értem, hogy volt képes felvenni a férje nevét."
Én meg azt nem értem, hogy sok nő miért veszi fel a férj családnevét úgy, hogy a végére teszik a -né -t. Vannak, akik nemcsak azért nem veszik fel, mert hülyeségnek tartják, hanem valamilyen okból is. Hallottam egy hölgyről, aki fest, ezért nem akarta felvenni a férj nevét, mert milyen az, hogy így szignálja az alkotásait, pl. Juhászné Kovács Katalin VAGY Juhász Istvánné.
Emlékszem, gimis koromban volt egy tanárnőm, aki a bemutatkozáskor a rendes nevét mondta el, így eszünkbe se jutott, hogy már férjnél van. Csak akkor tudtuk meg, amikor a következő évi tablókép elkészült. Ő volt annak az osztálynak az ofője, és a kép alatt már a férjezett nevet viselte, amin csodálkoztunk. Kérdeztem a barátnőmet, hogyhogy nem a leánykori nevét írták fel és, hogy mikor ment férjhez, mert nem így mutatkozott be. Ő is el volt csodálkozva persze, és viccből visszakérdezett: Miért, te X-nének akarod hívni? :D
(Később megtudtam a mi ofőnktől, hogy házassága előtt is tanított és megszokásból a leánykori nevét mutatta be)
"Csesznek"
Van egy ilyen nevű vár Bakonytól nem messze, ha jól tudom.
Áááá rég kacaráztam ilyen jó :D
Volt rajztanárom Szatyor Valéria.
Barátnőm unokatestvéreinek a vezetékneve úgy keletkezett, hogy apuka Mézes, anyuka Ember, a kettőt meg összerakták. Mézes-Ember ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!