Szerintük ki fogok futni az időből. Szerintem még bőven van időm. Titeket is piszkáltak/piszkálnak?
22 éves lány vagyok. Jelenleg nincs barátom. Már kapom a célzásokat a családtól, hogy ideje lenne bepasizni, és gyereket szülni. Nem mintha nem szeretnék gyereket, mert kb 10 éves korom óta akarok, de még nem állok úgy.
Ma a nővérem azt mondja: úgy sajnálom, hogy nem rögtön akkor szültem mikor férjhez mentem. Kár volt várni. 21 éves volt mikor férjhez ment, 23 mikor szült. Igaz 14 éves kora óta együtt volt a férjével.
Szerintem még ha 10 év múlva szülök, akkor sem lennék lemaradva (bár addigra remélem már lesz gyerekem) de ezt a nyaggatást/célozgatást már nem bírom. Veletek is szoktak ilyet?
Ne is mondd, nálunk a család nem piszkál vele, ők felérik ésszel, hogy ez az én döntésem és azt csinálok amit akarok, na de az idősebb barátok..."Mikor lesz már dédunokája a nagymamáknak?" Könyörgöm, még egyetemista vagyok! Én is azt mondom, hogy a legjobb, ha fiatalon szül az ember, 30 felett nem lennék hajlandó, na de ha véletlen besikerülne most egy gyerek akkor azt hallgatnám ezektől a kedves ismerősöktől, hogy "minek neki az a gyerek, ha még tanul".
Csak azért mondják, hogy mondjanak valamit, ne törődj velük.
"Na látom, a sok kis 8 általánossal rendelkező, magát 20 éves felcsináló lepontozott.
A válasz írója 61%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 12:21"
Ez enyhén sértő, lekezelő, és általánosító ez a beszólás.
Anyám 18 évesen férjhez ment (érettségi után), egy két éves felsőfokú képzést elvégzett, már házasként, aztán dolgozott, 21 évesen megszült engem, ma pedig egy bank vezetőségének a tagja, 25 éves tapasztalattal a háta mögött (garantáltan többet tud, mint egy friss diplomás), szép fizetéssel. Nagyon jó a kapcsolatunk, főleg a kis generációs különbségnek köszönhetően és örülök, hogy anyám, nem 60 éves volt a ballagásomon, nekik összejött, volt "mibe" szülni, miért kell rögtön elítélni valakit azért, mert 20 évesen szül, mert neki nem a buli az élet, és van megfelelő anyagi és családi háttere hozzá (nem mondom, hogy nincs olyan aki a semmibe szül pl. [link] , de csak azért, mert 20 évesen szül valaki, nem kell elítélni, mert ez baromira nem igazságos, ha tehetném én is szülnék)!
A kérdezőt meg gondolom nem a gyerekszülésre biztatják elsősorban, hanem először komoly kapcsolatra aztán esküvőre, munkahelyre, szerintem a rokonok nem gonoszkodóan mondják, legalábbis én ezt nem tudom gonoszkodásnak venni a részükről.
ma 00:46, egy nagyobb faluban élő 23N
"Na látom, a sok kis 8 általánossal rendelkező, magát 20 éves felcsináló lepontozott."
Gondolkodj mielott irsz. En 22 evesen szultem. Idoben elvegeztem az egyetemet 2 szakon, most a PhD-met kezdem kozel 25 evesen. Igaz, tavoktatasban, de ennek elsosorban nem a gyerek az oka, hanem hogy a ferjem munkaja miatt sokszor orszagrol-orszagra vagy allamrol-allamra koltozunk.
Szoval nem latsz bele masok eletebe. Esetleg atgondolhatnad, hogy mas elete nem olyan, mint a tied es sokaknak nemcsak 8 altalanosa van attol meg, hogy gyerekuk van.
"22 évesen szinte még gyerek vagy te is"
A magad nevében nyilatkozz, a fiatalon való szülés nem feltétlenül azzal egyenértékű, hogy iskolázatlan hülye akit felcsináltak, hanem egy felelősségteljes, komoly ember is lehet (ha véletlenül jött össze akkor pedig nem a könnyebbik utat választja:gyilkosság=abortusz), (és nem a péntek, szombati legyünk hulla részegek és drogosok buli érdekli).
Miért olyan hihetetlen egyeseknek, hogy a gyerek is tud boldogsággá tenni, jobban mint a szombati buli a haverokkal, szerintem az előbbi sokkal sokkal nagyobb öröm és boldogság. Ezzel nem azt akarom mondani, még véletlenül sem, hogy a kérdező szüljön, munka és megfelelő férj nélkül gyereket, de azért nem kéne lehülyézni senkit, aki szerint az Ő korában sem korai az ilyesmi. Akkor szülj és házasodj amikor Te elérkezettnek látod az időt, gondolom a rokonok sem rosszindulatból mondták az ilyesmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!