Szerintük ki fogok futni az időből. Szerintem még bőven van időm. Titeket is piszkáltak/piszkálnak?
22 éves lány vagyok. Jelenleg nincs barátom. Már kapom a célzásokat a családtól, hogy ideje lenne bepasizni, és gyereket szülni. Nem mintha nem szeretnék gyereket, mert kb 10 éves korom óta akarok, de még nem állok úgy.
Ma a nővérem azt mondja: úgy sajnálom, hogy nem rögtön akkor szültem mikor férjhez mentem. Kár volt várni. 21 éves volt mikor férjhez ment, 23 mikor szült. Igaz 14 éves kora óta együtt volt a férjével.
Szerintem még ha 10 év múlva szülök, akkor sem lennék lemaradva (bár addigra remélem már lesz gyerekem) de ezt a nyaggatást/célozgatást már nem bírom. Veletek is szoktak ilyet?
Szia!
22 évesen élvezd még ki hogy nem vagy "családtól függő"!!
Az egy dolog , hogy mit mondanak. aAt tedd, amit érzel. A családot, anyaságot senkire nem szabad "rátolni". Még akár a 10 év is belefér, hogy járj-kelj a nagyvilágban, élj, és megtaláld az "igazit"!
27 vagyok, Volt egy vőlegényem, akartam tőle gyermeket pár év múlva, de 2 éve szétmentünk. Most van párom, de nemérzem, hogy tőle szeretnék.... persze még nem vagyunk anynira régen együtt..
viszont utálom,mikor hallom, hogy mamám a hozzá hasonló nyanyus rokonokkal és ismerősökkel, ha telefonál, ezt mondogatja: nem,még nem megy eférjhez, nem még nincs...igen-igen, benne van már a korban, de még azért ráér...
elegem van, hogy nincs jobb téma,mint az én szülőcsatornám. Egyébként meg nemsokkal kapok többet, mint a minimálbér,, akkor meg mire szüljek? Magamat sem tudtam még függetleníteni.. :(
Na hát igen. Az anyagiak.
Én is elgondolkozom ilyen dolgokon, hogy nem is tudnék még gyereket vállalni, ha lenne komoly kapcsolatom akkor sem, és már csak a magam részéről sem. Mert most végeztem a suliban, pályakezdő munkanélküli vagyok...
Még egy babakocsi is 80-100 E körül van...
Azért ne akarj gyereket, mert x-nek, meg y-nak is van már...
Ez nem verseny, ahogy írod is.
Tudod, tapasztalatból írom, hogy a család meg a gyereknevelés nem merül ki abban, hogy illatos baba és kacarászás. Ha a terhesség nem is problémás, akkor is éjszakai szoptatások, a pároddal is törődni, utána végezni a háztartási teendőket, nő a gyerkőc, egyre mozgékonyabb, kiváncsibb...
Néha nagyon fárasztó "kötelesség".
Én nem azt írom, hogy nem jó a dolog a házasság, meg a gyermeknevelés; mert ha találsz mondjuk 24 évesen egy olyan pasit, akinél érzed, hogy 100% hogy ő életed párja, akkor -ha úgy gondoljátok- össze tudtok házasodni, de még akkor is simán belefér 3-4 szabad év, amikor csak egymással foglalkozhattok:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!